Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITALTV 195
ilka aggelia
securityreport e mag odhgos 2021
16 Απριλίου 2020 10:04

Τηλεκπαίδευση και ασφάλεια: Ποιούς κινδύνους διατρέχουμε και πώς μπορούμε να προστατευτούμε

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fbad8695321d97992cebdf48c35ec1bd6 XL

Στην εποχή μας και με την ραγδαία εξελιξή της τεχνολογίας ολο και περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς διάφοροι δημόσιοι τομέις

Στην εποχή μας και με την ραγδαία εξελιξή της τεχνολογίας ολο και περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς διάφοροι δημόσιοι τομέις και ιδωτικοί εισάγουν στούς τρόπους εκπαίδευσης των μαθητών τους τον τρόπο με ψηφιακά μέσα.

Τα θετικά αυτού του τρόπου εκμάθησης είναι η έυκολη πρόσβαση απο οπουδήποτε ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, προβλημάτων υγείας, καθώς και μια σειρά απο άλλες δυσκολίες που μπορεί να μας παρουσιαστούν ανα πάσα στιγμή.

Με αυτόν τρόπο εκμάθησης εκτός του οτι γλιτώνουμε πάρα πολύ χρόνο ο οποίος είναι πολύτιμος μέσα σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε σήμερα του οποίου η καθημερινότητα κινείται με γοργούς ρυθμούς έχουμε και μια σείρα απο άλλα οφέλη όπως το οικονομικό όφελος, οι άσκοπες μετακινήσεις η η διαθέση μας.

Όμως καθετί που έχει τα θετικά του κρύβει απο την φύση του και το αρνητικό του κομμάτι το οποίο ο ανθρώπινος παράγοντας διαρκώς αγνοεί.

Στις ημέρες μας εχουν φταχτέι δίαφορες πλατφόρμες ψηφιακής εκμάθησης και τηλεδιασκέψεων μέσω διαδικτύου με μια απο τις πιο γνωστές να ειναι η πλατφόρμα Webex της εταρέιας Cisco.

Η συγκεκριμένη πλτατφόρμα όπως αναφέραμε κρύβει και κάποιους κινδύνους σε κάποιες συγκεκριμένες εκοσεις στους οποίους μπορούν να πέσουν οι χρήστες.

Ας δούμε μερικούς τρόπους που μπορούν οι χρήστες να προστατευτούν χρησιμοποιώντας αυτές τις υπηρεσίες:

-Δεν δίνουμε τα προσωπικά μας στοιχεία όπως το εμάιλ η τα προφίλ μας σε κοινωνικά δίκτυα σε κανέναν. Διότι δίνωντας το εμαίλ μας η το κάποιο προφίλ μας στα κοινωνικά δίκτυα μπορούμε με διάγορους τρόπους να πέσουμε θύματα επίθεσης διότι το εμάιλ μας είναι η ηλεκτρονική μας ταυτότητα.
– Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν αν μας ζητήσει πρόσβαση στoν υπολογιστή μας για να μας προσφέρει βοήθεια διότι μπορεί να εγκαταστήσει κάποιο κακόβουλο λογισμικό.
– Κατεβάζουμε την εφαρμογή για το κινητό μας τηλέφωνο μόνο απο τις εξουσιοδοτημένες πηγές οπως το play store για συσκευές android και απο το App Store για συσκευές Iphone και απο την επίσημη σελίδα της πλατφόρμας. Απο καμία άλλη πηγή όπως για παράδειγμα (διάφορες ιστοσελίδες για πράδειγμα φόρουμ με παιχνίδια κ.α) δεν κατεβάζουμε και δεν εγκαθιστούμε την εφαρμογή στο κινητό μας τηλέφωνο διότι κινδυνέυουμε να εγκαταστήσουμε στο τηλεφωνό μας χωρίς να το ξέρουμε κάποιο λογισμικό παρακολούθησης μας με σκοπό να υποκλαπούν ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα όπως φωτογραφίες, αλληλογραφία, μηνύματα κλπ.
-Δεν είσαγουμε πουθενά αλλού απο την επίσημη ιστοσελίδα της πλατφόρμας τα στοιχεία εισόδου μαςΟι χάκερς πολλές φορές δημιουργούν ίδιες ακριβώς ιστοσελίδες και αποστέλωντας σας κάποιο λίνκ στο εμάιλ σας η με προσωπικό μήνυμα στα κοινωνικά σας δίκτυα σασ ζητούν να πραγματοποιήσετε είσοδο στην εκάστοτε υπηρεσία.
-Θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να αλλάζουμε τους κωδικούς πρόσβασης.
– Σε περίπτωση που κάποιος μας κλέψει τα στοιχεία εισόδου η εμείς καταλάθος τον εμπιστευτούμε και του δώσουμε πρόσβαση σε δικές μας πληροφοριές εν αγνοία μας τοτε διατρέχουμε διαφόρους σοβαρούς κινδύνους.

Δίνωντας πρόσβαση σε κάποιον να μπεί στην υπηρεσία εκμάθησης αυτόματα μιμείται εμάς χωρίς να το γνωριζουν οι άλλοι χρήστες που συμμετέχουν στην εκμάθηση. Μπορεί να έχει πρόσβαση στα μαθήματα που παρακολουθούμε, μπορεί να βλέπει τις βαθμολογίες μας, μπορεί να συνομιλεί με τα άλλα μέλη που βρίσκονται στον πλατφόρμα και να αποσπά σημαντικές προσωπικές μας πληροφορίες απο ανθρώπους που μας γνωρίζουν στη πραγματική μας ζωή οι οποίες αυτές πληροφορίες μπορού να μας εκθέσουν σε σοβαρούς κινδύνους.

Οι άλλοι χρήστες που συμμετέχουν σε μια τέτοια πλατφόρμας η εκμάθησης η τηλεδιάσκεψης δεν γνωρίζουν ότι ο χρήστης που συνομιλόυν δεν είμαστε εμείς.

Ουσιαστικά του έχουμε δώσει το κλειδί της ιδιωτικής μας ζωής και μπορείε να μιμείτε ολες μας τις κινήσεις χωρίς να γίνεται αντιληπτός απο τους άλλους.

 

Πηγή: https://www.csii.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Δεκέμβριος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμέ...
Creta Electronix 2024
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το κλαδικό τριήμερο της Creta Electronix 2024! Η τοπική αγορά υποδέχθηκε για ακόμη μία φορά με ενθουσιασμό τη διοργάνωση της Libra Press και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τ...
Dahua Cloud
Η Dahua Technology αναβάθμισε πρόσφατα την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική λύση δικτύου της Dahua Cloud. Η δικτυακή λύση Dahua Cloud είναι μια ολοκληρωμένη, γρήγορη, αποτελεσματική και ασφαλής υπη...
G.I. Security X RISCO
Το Security Report παρακολούθησε το τεχνικό σεμινάριο που διοργάνωσε η G.I. Security για να παρουσιάσει τα νέα συστήματα ασφαλείας και αυτοματισμού της RISCO. Την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου στον μ...
Συστήματα συναγερμού
Στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής αστυνομίας διαβάζουμε τα κριτήρια για την έκδοση αδείας σύνδεσης ή ανανέωσης συστημάτων συναγερμού με αστυνομικές υπηρεσίες. Η άδεια σύνδεσης ή ανανέωσης σ...
Uniview IP Video Intercom
H Uniview εισέρχεται δυναμικά και στον τομέα του IP Video Intercom, διαθέτοντας αρχικά συστήματα για απλές εφαρμογές, ενώ το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει πληθώρα μοντέλων και λύσεων, ικανών να ...
ELDES EWP-EXT, EWC1 & EWC1A
Εξαιρετικά χρήσιμοι για τη βελτίωση της ασφάλειας σπιτιών και επιχειρήσεων, οι αισθητήρες εξωτερικού χώρου της ELDES προσφέρουν προηγμένη ανίχνευση και άμεση ενημέρωση για κάθε ύποπτη κίνηση ή δρα...