Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 | 20:34

Digiflex Vision-X

Το πλήρες διάγραμμα συνδεσμολογίας του επαγγελματικού πίνακα ασφαλείας

H Digiflex Pty Ltd, είναι εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής των Συστημάτων Ασφαλείας Vision στην Αυστραλία. Η τεχνολογία αιχμής, οι μακροπρόθεσμες επιδόσεις και το προηγμένο Software είναι τα χαρακτηριστικά που τα κατατάσσουν ως ένα από τα κορυφαία συστήματα παγκοσμίως. Στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού μας σας παρουσιάσαμε το επαγγελματικό...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

H Digiflex Pty Ltd, είναι  εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής των Συστημάτων Ασφαλείας Vision στην Αυστραλία. Η τεχνολογία αιχμής, οι μακροπρόθεσμες επιδόσεις και το προηγμένο Software είναι τα χαρακτηριστικά που τα κατατάσσουν ως ένα από τα κορυφαία συστήματα παγκοσμίως.

Στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού μας σας παρουσιάσαμε το επαγγελματικό  σύστημα ασφαλείας Vision-X. Το Vision-X προσφέρει ένα πλήθος δυνατοτήτων που περιλαμβάνουν ενσωματωμένες λειτουργίες Proximity, πολλαπλούς τρόπους συνδεσμολογίας, ταχύτατο προγραμματισμό μέσω Λογισμικού Η/Υ και το πιο απλό περιβάλλον Χρήστη/Εγκαταστάτη της αγοράς.

Παρακάτω αναπτύσσουμε το πλήρες διάγραμμα συνδεσμολογίας του εν λόγω συστήματος το οποίο μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις οικιακών και εμπορικών χώρων έως και μεγάλων βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Όλες οι περιφερειακές μονάδες (Πληκτρολόγια & Καρταναγνώστες εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, RF Δέκτες, Πλακέτες Επέκτασης Ζωνών, Εξόδων, Τροφοδοσίας ή Πολυεπεκτάσεις) συνδέονται στην Κεντρική Μονάδα μέσω του προηγμένου RS-485 LAN τεσσάρων καλωδίων με υψηλή κρυπτογράφηση δεδομένων και CRC (Cyclic Redundancy Check - ανίχνευση σφαλμάτων μετάδοσης δεδομένων), για μέγιστη ασφάλεια και ταχύτητα μετάδοσης. Με χρήση απλού καλωδίου καλύπτονται αποστάσεις έως 300 μέτρων, ενώ με τη χρήση καλωδίου twisted-pair Belden 8723, η απόσταση μπορεί να φτάσει έως και 1200 μέτρα.

Στην Κεντρική Μονάδα υπάρχουν ηλεκτρονικές ασφάλειες για προστασία από υπέρταση ή βραχυκύκλωμα, ενώ σε περίπτωση απώλειας, βραχυκυκλώματος ή βλάβης της Περιφερειακής Μονάδας, το Σύστημα συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του αναφέροντας το συμβάν στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων.

Στο RS-485 LAN (BUS) η διευθυνσιοδότηση (ID’s) των συνδεδεμένων Περιφερειακών Μονάδων γίνεται ανά κατηγορία (Πληκτρολόγια έως 16, RF Δέκτες έως 4,  Επεκτάσεις Ζωνών έως 8, Επεκτάσεις Εξόδων έως 8, Επεκτάσεις Τροφοδοσίας έως 8, Πολυεπεκτάσεις έως 8, Πλακέτες Απομόνωσης Bus έως 8). Τέλος, με ενεργοποίηση της λειτουργία Κλειδώματος LAN παρέχεται επιπλέον προστασία από αντιγραφή και αντικατάσταση Μονάδων του Bus.

Σε περιπτώσεις όπου το Bus καλύπτει ιδιαίτερα μακρινές αποστάσεις (π.χ. μεταξύ διαφορετικών κτηρίων) ή όταν χρησιμοποιούνται εξωτερικά Πληκτρολόγια, προτείνεται να χρησιμοποιείται η Πλακέτα CM797 που προσφέρει ηλεκτρική απομόνωση 2.5KV μεταξύ των αντίστοιχων συνδεδεμένων Μονάδων του Bus.

Η επικοινωνία με K.Λ.Σ. μπορεί να γίνεται μέσω τηλεφωνικής γραμμής, αλλά και μέσω GPRS ή Ethernet με την προσθήκη των αντίστοιχων Μονάδων Επικοινωνίας.

Υπάρχει συμβατή plug-on πλακέτα Ethernet, πλακέτα 3G GSM/GPRS, πλακέτα 3G GPRS-VPN, πλακέτα Ethernet + 3G GPRS-VPN, αλλά και Πληκτρολόγιο Γραφικών με ενσωματωμένο Wi-Fi.

INFO
  • ELASYS SA
  • Βριλησσού 77, 114 76 Αθήνα
  • τηλ: 210-6430000 | fax: 210-6464666
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.elasys.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.