Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 | 11:16

Ψεύτικη λίστα με επικίνδυνες συμβουλές για τον κορωνοϊό κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο

Μια λίστα, η οποία υποτίθεται πως δημοσιεύτηκε από το Στάνφορντ έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, παρόλο που αυτά που προτείνει θέτουν τον κόσμο σε κίνδυνο.

Μια λίστα, η οποία υποτίθεται πως δημοσιεύτηκε από το Στάνφορντ έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, παρόλο που αυτά που προτείνει θέτουν τον κόσμο σε κίνδυνο.

Προτρέπει τον κόσμο να προβεί σε συμπεριφορές τελείως άσκοπες και προτείνει ψευδείς τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να ελέγξει εάν φέρει τον Covid-19.

Η συγκεκριμένη λίστα ξεκινάει με ένα μήνυμα το οποίο λέει ότι προέρχεται από ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου του Στάνφορντ, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Ειδικοί ισχυρίζονται πως οι συμβουλές που δίνονται στο εν λόγω μήνυμα δεν ισχύουν και πως κάποιες από αυτές, παρόλο που βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία είναι πρακτικά άχρηστες. Επιπλέον, το μήνυμα αναφέρει ότι κάποιος μπορεί να αντιληφθεί εάν πάσχει από τον ιό κρατώντας την ανάσα του για δέκα δευτερόλεπτα. Εφόσον κάποιος μπορεί να το κάνει τότε οι πνεύμονές του δε θα προσβληθούν από τον ιό.

Είναι αδύνατον να γνωρίζουμε πόσα άτομα έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς έχει κοινοποιηθεί πολλές φορές. Ωστόσο, σίγουρα έχει αναδημοσιευτεί δεκάδες χιλιάδες φορές.

 

Πηγή: https://www.csii.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.