Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
10 Αυγούστου 2016 14:42

Το κατέβασμα του… ρελέ ενέργειας «καθήλωσε» την Delta Airlines

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F37dea8ffa708832462f007913262f3b1 XL

Η αεροπορική εταιρεία Delta θα χρειαστεί “αρκετό χρόνο” ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της και να μεταφέρει όλους τους επιβάτες στους προορισμούς τους μετά από μια διακοπή ρεύματος που κατέληξε στην ακύρωση 1.600 πτήσεων μέσα σε δύο μέρες, είπε ανώτατος αξιωματούχος της εταιρείας χθεςΗ αεροπορική εταιρεία Delta θα χρειαστεί “αρκετό χρόνο” ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της και να μεταφέρει όλους τους επιβάτες στους προορισμούς τους μετά από μια διακοπή ρεύματος που κατέληξε στην ακύρωση 1.600 πτήσεων μέσα σε δύο μέρες, είπε ανώτατος αξιωματούχος της εταιρείας χθες.

Το συμβάν δείχνει πόσες μέρες χρειάζονται οι αεροπορικές εταιρείες για να επαναφέρουν λειτουργίες μετά από σύντομες διακοπές ή από καταιγίδες.

“Όταν η Δέλτα δεν πετά, ούτε οι πελάτες φτάνουν στους προορισμούς τους, αλλά ούτε και το ιπτάμενο προσωπικό μπορεί να πάει στο προγραμματισμένο μέρος άφιξης”, είπε ο Γκιλ Ουέστ, ανώτατο διοικητικό στέλεχος (COO), σε διαδικτυακή ανάρτηση χθες.

Η επαναπροσδιορισμός των ωραρίων των πιλότων και του προσωπικού τα οποία πρέπει να συμμορφώνονται με τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς ασφάλειας παίρνει χρόνο, είπε. Υπήρξε επίσης και συνεχιζόμενη καθυστέρηση στο σύστημα που χρησιμοποιεί η Δέλτα για τον έλεγχο αποσκευών, την επιβίβαση, και την αποστολή αεροσκαφών, είπε ο Ουέστ. Δεν δήλωσε ωστόσο πότε θα επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία η εταιρεία, η οποία είναι δεύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες σε διακίνηση επιβατών.

Η διακοπή ρεύματος έγινε στην Ατλάντα, όπου βρίσκεται το κέντρο λειτουργίας της εταιρείας.

Η εταιρεία δεν έχει αναφέρει λεπτομέρειες για την απώλεια εισοδήματος λόγων της διακοπής. Ο αναλυτής Τζιμ Κοριντόρε, της εταιρείας S&P Global Market Intelligence, υπολογίζει ότι οι επιστροφές χρημάτων στους επιβάτες, οι υπερωρίες του προσωπικού και άλλα έξοδα θα μειώσουν τα κέρδη χρήσης για το τρίτο τρίμηνοκατά 10-20 εκατομμύρια δολάρια (9-18 εκατ. ευρώ).

Το τρίτο τρίμηνο του 2015, η Δέλτα είχε καθαρό εισόδημα 1,3 δις δολάρια (1,17 δις ευρώ) και κέρδη χρήσης 2,2 δις δολάρια (1,98 δις ευρώ).

Οι ακυρώσεις αυτή την εβδομάδα επηρέασαν τα σχέδια δεκάδων χιλιάδων επιβατών, καθώς η Δέλτα δεν μπόρεσε να μεταβιβάσει επιβάτες της στην εταιρεία American Airlines – ανταγωνιστική της και μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου – γιατί πέρσι οι δύο εταιρείες έθεσαν τέλος σε μια συμφωνία που αφορούσε την έκδοση εισητηρίων και τις αποσκευές.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η Δέλτα είπε ότι έως και τις 5:15 μ.μ. ώρα Ατλάντα χθες (12:00 μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) είχε ακυρώσει περίπου 680 πτήσεις, ενώ άλλες 2.400 είχαν εκπληρωθεί. Αυτές ήταν επιπλέον των περίπου 1.000 πτήσεων που ακύρωσε τη Δευτέρα, αφήνοντας επιβάτες να περιμένουν σε αεροδρόμια ανά τον κόσμο.

Η εταιρεία είχε πει ότι θα επεκτείνει την αναστολή χρεώσεων για όσους επιβάτες αλλάξουν πτήσεις έως και την Τρίτη και θα προσφέρει επίσης κουπόνια 200 δολαρίων (180 ευρώ) σε όσους πελάτες ταλαιπωρήθηκαν ιδιαίτερα.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν μια συσκευή διακοπής ρεύματος, που λειτουργεί όπως το γνωστό ως “ρελέ” σε σπίτια, δεν λειτούργησε σωστά για άγνωστο λόγο, σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτρισμού Georgia Power.

Σύμφωνα με τον Ουέστ, δεν έγινε μεταγωγή μερικών σημαντικών συστημάτων στο εφεδρικό σύστημα υποστήριξης όπως θα έπρεπε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...