DIABASTE DWREAN SEC 139
techmail
anga2023
DIGITAL TV 177
securityreport e mag odhgos 2021
19 Φεβρουαρίου 2014 04:01

Personal Security

Υποδομή εμπιστοσύνης!

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | Αυτό το μήνα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις της Personal Security. Βασισμένο στο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και στις πολύ υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις, το 24ωρο κέντρο λήψεως σημάτων στο Μαρούσι υπόσχεται αδιάλειπτη και άρτια λειτουργία. Αξίζει παράλληλα να σημειώσουμε, ότι πέρα από την παροχή υπηρεσίας λήψεων σημάτων και εικόνας, η Personal Security έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην τεχνική υποστήριξη για τον προγραμματισμό όλων των τύπων συναγερμού, ώστε να βρίσκεται δίπλα στους συνεργάτες τεχνικούς της.

Η Personal Security παρέχει 24ωρο κέντρο λήψεως σημάτων και εικόνας, ηλεκτρονική περιπολία με κάμερες και άμεση επέμβαση και περιπολία με οχήματα. Διαθέτοντας πολλές δικλείδες ασφαλείας, τόσο σε φυσικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, η Personal Security καταφέρνει να παρέχει αδιάλειπτες υπηρεσίες 24 ώρες το 24ωρο. Για να το επιτύχει αυτό, η εταιρία φιλοξενείται σε ιδιόκτητο κτίριο, που έχει σχεδιαστεί εξαρχής με λεπτομέρειες που εξυπηρετούν το σκοπό της, ενώ παράλληλα επενδύει διαρκώς σε νέο εξοπλισμό, ακολουθώντας τις ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις. Ένα ακόμα όμως μεγάλο κεφάλαιο για την Personal Security είναι το ανθρώπινο δυναμικό, τόσο για τη λειτουργία του κέντρου λήψεως σημάτων, όσο και για την υποστήριξη των τεχνικών συνεργατών της.

Φυσική προστασία και backup

Ένα 24ωρο κέντρο λήψεως σημάτων βασίζεται στην αξιοπιστία του. Έχοντας ακριβώς αυτό ως πρωταρχικό της μέλημα, η Personal Security έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει σε εξοπλισμό.

Ξεκινώντας από το χώρο, το ιδιόκτητο κτίριο της Personal Security έχει μελετηθεί και κατασκευαστεί εξ’ αρχής για να φιλοξενήσει το 24ωρο κέντρο λήψεως σημάτων. Έτσι, φρόντισε να περάσει υπόγεια τις τηλεφωνικές γραμμές 100 ζευγών που έρχονται από τον ΟΤΕ, ώστε να μην είναι εκτεθειμένες. Οι εξωτερικοί χώροι φυλάσσονται με περιμετρικούς αισθητήρες και κάμερες, ενώ όλο το κτίριο θωρακίζεται από αντιπυρικά μεταλλικά ρολά ασφαλείας.

Το φυσικό backup του συστήματος της Personal Security στηρίζεται σε 3 γεννήτριες και σε 3 UPS. Η βασική γεννήτρια όπου υπερκαλύπτει όλο το κτίριο είναι 65KVA και αρκούν μονάχα 12 δευτερόλεπτα για να μπει σε λειτουργία. Σε εντελώς διαφορετικό χώρο είναι τοποθετημένη για backup μια 2η γεννήτρια 5KVA πάνω στην οποία είναι τοποθετημένα το κέντρο λήψεως σημάτων και το τηλεφωνικό κέντρο, ενώ υπάρχει και μια τρίτη εφεδρική γεννήτρια των 2KVA. Έτσι, ακόμα και στην εξαιρετική περίπτωση όπου η πρώτη γεννήτρια σταματήσει να λειτουργεί, ο βασικός κορμός του συστήματος θα συνεχίσει να λειτουργεί. Παράλληλα, μέσα στα Rack των μηχανημάτων του κέντρου, φιλοξενούνται 3 UPS, από 3KVA το καθένα, που μπορούν να υποστηρίξουν 32 λεπτά όλο το κέντρο.

Ηλεκτρονικό backup

Αντίστοιχα σχεδιασμένο με προσοχή στη λεπτομέρεια, είναι το ηλεκτρονικό backup της Personal Security. Ξεκινώντας από τους τηλεφωνικούς δέκτες, η εταιρία διαθέτει σε λειτουργία 5 δέκτες λήψεως σημάτων και ταυτόχρονα έχει άλλους 5 backup με υποστήριξη HotPlug τοποθέτησης. Ο κεντρικός Server μέσα στον οποίο τρέχει το λογισμικό ORBIT του κέντρου φιλοξενεί 3 σκληρούς δίσκους σε συστοιχία RAID 5, έχοντας έναν ακόμα δίσκο Hot Spare. Για backup, είναι σε λειτουργία άλλοι δύο Server ίδιων δυνατοτήτων, που τρέχουν διαφορετικό φυσικό δίκτυο IP. Σε περίπτωση προβλήματος ενός Server η αλλαγή γίνεται χειροκίνητα και μηχανικά από τον διαχειριστή του κέντρου λήψεως σημάτων, εξυπηρετώντας τόσο την ταχύτητα της αλλαγής, όσο και την ασφάλεια του συστήματος.

Εξοπλισμός

Στα Rack του κέντρου λήψεως σημάτων της Personal Security φιλοξενούνται οι 10 συνολικά δέκτες (5+5 backup), οι 3 Servers και τα UPS που ήδη αναφέραμε. Για τη δυνατότητα συνεργασίας με σήματα IP, GSM, GPRS, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 1 δέκτη της Paradox και 1 της Satel, ενώ «περιμένουν» για backup δύο αντίστοιχοι δέκτες. Ο IP δέκτης της Paradox υποστηρίζει ταχύτατη μεταφορά ολόκληρου του προγραμματισμού του μέσω κάρτας SD και αντίστοιχα το λογισμικό του Satel γίνεται backup στον Data Server. Ο Data Server περιλαμβάνει αποθηκευτικό χώρο 8.5GB, όπου καταγράφονται όλες οι πληροφορίες του κέντρου.

Τέλος, από τα Rack του κέντρου λήψης αξίζει να αναφέρουμε τον UHF δέκτη στρατιωτικού τύπου. Σε εξειδικευμένες περιπτώσεις μπορεί να τοποθετηθεί στον πελάτη πομπός UHF που συνδέεται απευθείας στη σειρήνα του συναγερμού και στέλνει σήμα Alarm, ακόμα και όταν αποτύχουν όλες οι άλλες μέθοδοι ειδοποίησης (PSTN, IP, GPRS).

Προσωπικό και υποστήριξη

Πέρα από τον μηχανικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, η Personal Security έχει δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα στο ανθρώπινο δυναμικό, ξεκινώντας από την γραμματειακή υποστήριξη, έως την εξειδικευμένη βοήθεια προς στους τεχνικούς. Με την τεχνολογία στα συστήματα συναγερμού να τρέχει με ιλιγγιώδης ρυθμούς είναι πολύ δύσκολο από τους τεχνικούς να γνωρίζουν όλες τις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών πινάκων. Μάλιστα, τα νέα πρωτόκολλα επικοινωνίας IP/GSM/GPRS δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τη θέση ορισμένων τεχνικών παλαιότερης γενιάς. Ακριβώς για αυτό το λόγο, η Personal Security έχει στη διάθεσή της ένα τμήμα υποστήριξης που απαρτίζεται από εξειδικευμένους τεχνικούς που μπορούν ανά πάσα ώρα να καθοδηγήσουν ή και να βοηθήσουν στην πράξη τη σύνδεση του πίνακα συναγερμού με το κέντρο λήψεως σημάτων.

Γιατί στο κάτω – κάτω, τι νόημα έχουν  τα rack του πανάκριβου και υπερσύγχρονου εξοπλισμού, εάν δεν μπορούν να «επικοινωνήσουν» με τα σήματα των συστημάτων συναγερμού που τοποθετούν οι τεχνικοί;

info
Personal Security

Οδός Μεσογείων 99, 151 26 Μαρούσι, Αθήνα, τηλ.: 210-8068675, fax: 210-6122351, e-mail:info@personalsecurity.gr, site: www.personalsecurity.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design