Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
16 Απριλίου 2014 17:23

Interlogix truVision

Δικτυακή κάμερα με υποστήριξη ONVIF, PSIA και CGI

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | Εξοπλισμένη με πολλές δυνατότητες διασύνδεσης, η αντιβανδαλιστική κάμερα truVision της Interlogix μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομος σταθμός παρακολούθησης και εγγραφής. Συμβατή επίσης με τα ανοιχτά πρότυπα ONVIF, PSIA και CGI, μπορεί να συνεργαστεί με την πλειοψηφία των NVR. Αφήνοντας λοιπόν όλα τα σενάρια ανοιχτά, η δικτυακή κάμερα των 2MPx, μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε εφαρμογής.

Η σειρά truVision IP dome της Interlogix περιλαμβάνει IP κάμερες με βασικό χαρακτηριστικό την υποστήριξη ανοιχτών προτύπων επικοινωνίας ONVIF, PSIA και CGI. Παράλληλα, εξοπλισμένες με θύρα SD για τοποθέτηση κάρτας έως 32GB και πολλές συνδέσεις I/O για συνεργασία με εξωτερικούς αισθητήρες, μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα ή να αποστείλουν σήματα alarm σε NVR. Η διαφορά μεταξύ των μοντέλων βρίσκεται στην ανάλυση, με υποστηρίξη 1.3MP, 2MP, 3MP και 5MP. Για τις ανάγκες της παρουσίασης, προμηθευτήκαμε το μοντέλο των 2MP.

Χαρακτηριστικά

Η κάμερα truVision είναι αντιβανδαλιστική, εσωτερικής τοποθέτησης και προαιρετικά μπορεί να διαθέτει IR LED. Αφαιρώντας το καπάκι συναντάμε θύρα SD για τοποθέτηση κάρτας έως 32GB, όπως και σύνδεση RCA για δοκιμαστική έξοδο video (παρέχεται αντάπτορας RCA σε BNC). Η προσαρμογή της κάμερας γίνεται χειροκίνητα και είναι διαθέσιμα ρυθμιστικά για το ζουμ και την εστίαση του varifocal φακού 2.7~9mm. Στο κάτω μέρος της κάμερας συναντάμε τη σύνδεση Ethernet, την είσοδο τροφοδοσίας 12V (υποστηρίζεται επίσης PoE), όπως και τα I/O. Διαθέτει 2 εισόδους για σύνδεση αισθητήρων, 2 εξόδους ρελέ και σύνδεση RS-485 για τον έλεγχο μονάδας PTZ. Επίσης, με είσοδο MIC IN και έξοδο audio, υποστηρίζει αμφίδρομη επικοινωνία ήχου.

Web Interface

Για την ανίχνευση της κάμερας μέσω MAC address και την δυνατότητα αλλαγής IP διεύθυνσης, η Interlogix παρέχει το εργαλείο TruVision Device Finder. Στη συνέχεια, η διαχείριση της κάμερας γίνεται μέσω Web Interface, προσβάσιμο από Internet Εxplorer, αλλά και άλλους browser (όπως Firefox), χωρίς περιορισμό στις δυνατότητες. Πολύ εύχρηστο, το Web Interface επιτρέπει σε βάθος παραμετροποίηση της κάμερας.

Ξεκινώντας από το παράθυρο Live View, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ των δύο streams της κάμερας, ανάλογα τη δικτυακή σύνδεση που διαθέτει. Από το Live View μπορεί να κάνει ψηφιακό ζουμ, να ενεργοποιήσει χειροκίνητη εγγραφή ή να πάρει snapshot. Επίσης, δίνεται δυνατότητα διαχείρισης του αμφίδρομου ήχου.

Συνεχίζοντας, στο παράθυρο Playback, η κάμερα παρέχει δυνατότητα αναζήτησης αρχείου εγγραφής στην κάρτα SD. Οι εγγραφές προβάλλονται σε timeline με διαφορετικούς χρωματισμούς ανάλογα την ιδιότητά τους (προγραμματισμένες, χειροκίνητες, ή μέσω alarm). Με το timeline να επιτρέπει άμεσο scroll στην εγγραφή και τα πλήκτρα zoom in/out για την προβολή του timeline, η αναπαραγωγή εγγραφής είναι ευκολότερη από οποιοδήποτε DVR. Μετά τον εντοπισμό μιας εγγραφής, μπορεί άμεσα να γίνει download του αρχείου εγγραφής στον υπολογιστή.

Μέσα από το μενού Configuration η κάμερα ξεδιπλώνει τις αρετές της, επιτρέποντας σε βάθος παραμετροποίηση. Ένα event μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω αναγνώρισης κίνησης, από tamper-proof, από είσοδο alarm ή από σφάλμα λειτουργίας (πλήρης δίσκος, διακοπή δικτύου κτλ.). Για κάθε μια από αυτές τις επιλογές, παρέχεται ξεχωριστό χρονοδιάγραμμα λειτουργίας και δυνατότητα αποστολής email ή ενεργοποίησης των δύο εξόδων. Πέρα από τις επιμέρους ρυθμίσεις των event, προσφέρεται δυνατότητα προγραμματισμού των εγγραφών με χρονοδιάγραμμα, με επιλογή ενεργοποίησης μέσω αναγνώρισης κίνησης ή/και συναγερμού. Η κάμερα μπορεί να αποστείλει screenshot σε email ή FTP, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως 8 τοποθεσίες NAS για την αποθήκευση εγγραφών.

Όλες οι ενέργειες της κάμερας συγκεντρώνονται σε αρχείο καταγραφής log προσβάσιμο από την αντίστοιχη καρτέλα του Web Interface. Το μενού log διαθέτει δυνατότητα φιλτραρίσματος βάση τύπου και χρονικής περιόδου.

Με μια ματιά
Τύπος
: DOME Vandalproof
Αισθητήρας: 2MPx Progressive CMOS
Φακός: 2,7-9mm
Ι/Ο: 2 είσοδοι/2 έξοδοι
Πρότυπα: ONVIF, PSIA, CGI
Τοπική εγγραφή: Θύρα SD έως 32GB
Τροφοδοσία: PoE/12VDC

 

info
G.I. Security

16o χλμ Λεωφ. Λαυρίου, Παιανία, τηλ.: 210-6040601, fax: 210-6658710, e-mail: info@gisecurity.gr, site: www.gisecurity.gr.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...