Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
23 Μαΐου 2018 14:49

Dahua VTO2111D-WP

Έλεγχος πόρτας εξ’ αποστάσεως!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
de9f968b57f012863bc6c936008ad082 XL 2cfb06a3

Το Smart Doorbell VTO2111D-WP της Dahua, αποτελεί την ιδανική λύση για τον χρήστη που θέλει να αναβαθμίσει το υπάρχον σύστημα ή να προχωρήσει σε μία καινούρια εγκατάσταση.

Το Smart Doorbell VTO2111D-WP της Dahua, αποτελεί την ιδανική λύση για τον χρήστη που θέλει να αναβαθμίσει το υπάρχον σύστημα ή να προχωρήσει σε μία καινούρια εγκατάσταση.

Εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά, αλλά  και ενσωματωμένη κάμερα, το VTO2111D-WP επιτρέπει στο χρήστη την οπτική επαλήθευση από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν βρίσκεται. Ο χρήστης μπορεί να λάβει κλήσεις από το κουδούνι στο tablet, τον υπολογιστή ή το smartphone, ενώ μπορεί να πάρει και τον έλεγχο της πόρτας, για να επιτρέψει ή να απαγορεύσει την είσοδο σε επισκέπτες, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά gDMSS Lite.

Το Wi-Fi smart doorbell της Dahua είναι η συσκευή που τοποθετείται στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, δίνοντας την οπτική επιβεβαίωση στον ιδιοκτήτη (εικόνα 1). Η σύνδεση της συσκευής με ένα πλήρες σύστημα θυροτηλεόρασης δίνει τη δυνατότητα στο ιδιοκτήτη να συνδεθεί από απόσταση μέσω εφαρμογής και να ελέγξει την πρόσβαση, αφού είναι συμβατό με smartphone και tablet. Επιπλέον χάρη στον ενσωματωμένο αναγνώστη Mifare, η πρόσβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τη χρήση RFID καρτών.

 

Χαρακτηριστικά

Η συσκευή διαθέτει κάμερα με ανάλυση 1MP, ενσωματώνει αισθητήρα 1/4 CMOS και σταθερό φακό 2.2mm (με γωνία θέασης D:125°/H:105°). Υποστηρίζει λειτουργία ICR για να αποδίδει εικόνα στο σκοτάδι, συμπίεση βίντεο Η.264 για μείωση του bandwidth και παράλληλα αύξηση του αποθηκευτικού χώρου, βαθμό στεγανότητας IP65 για να αντέχει ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες και tamper switch σε περίπτωση αφαίρεσης του καλύμματος ή αποκόλλησης της συσκευής από τον τοίχο. Το πρωτοποριακό κουδούνι διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, καθώς και υποδοχή για micro SD card για αποθήκευση βίντεο και φωτογραφιών χωρητικότητας 64GB. Επίσης μπορεί να τροφοδοτηθεί με DC 12V ή εναλλακτικά μέσω PoE για να απλοποιήσει τη διαδικασία και το κόστος εγκατάστασης.

Το VTO2111D-WP διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό, διαστάσεις 135×70.4×34.4mm, είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και στη πρόσοψη του διακρίνουμε το μικρόφωνο, τη κάμερα, τον αναγνώστη καρτών, το μηχανικό πλήκτρο για την κλήση και τα ηχεία. Στο πίσω μέρος της συσκευής θα συναντήσουμε το tamper switch, το οποίο αποστέλλει ειδοποιήσεις συναγερμού σε περίπτωση αποκόλλησης, μία είσοδο alarm, ένα κουμπί reset για την επαναφορά του δικτύου, μία θύρα για την τροφοδοσία του και μία θύρα RJ45 (εικόνα 2).

Απομακρυσμένη διαχείριση

Για την ασύρματη επικοινωνία με το VTO2111D-WP, ο χρήστης θα πρέπει να συνδεθεί στο WEB interface μέσω browser. Στη συνέχεια στη καρτέλα Wi-Fi info θα πρέπει να επιλέξει το Wi-Fi δίκτυο και ύστερα να εισάγει το κωδικό πρόσβασης (εικόνα 3). Αν διαθέτουμε κάποιο μόνιτορ που θέλουμε να το συνδέσουμε με το VTO2111D-WP θα πρέπει να εισάγουμε την διεύθυνση IP του smart doorbell μέσα από το μενού του monitor για να επιτευχθεί η μεταξύ τους επικοινωνία. Μέσα από το μενού διαχείρισης ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις του VTO2111D-WP. Μπορεί να αλλάξει το μέσο αποθήκευσης επιλέγοντας ανάμεσα στην SD κάρτα ή σε FTP server, να ορίσει χρονικές περιόδους κλειδώματος/ξεκλειδώματος, να ελέγξει τον αισθητήρα της πόρτας, να ενεργοποιήσει auto snapshots για κάθε κλήση που δέχεται και ύστερα να τις αποθηκεύσει, να ρυθμίσει το bit rate και την ανάλυση βίντεο, καθώς και πολλά άλλα (εικόνα 4).

Τέλος για τη σύνδεση μας με το VTO2111D-WD μέσω smartphone, αρκεί να κατεβάσουμε την εφαρμογή gDMSS lite για android ή την iDMSS lite για iOS. Στην επιλογή wifi configuration, αρκεί η σάρωση του QR code (εικόνα 5) που υπάρχει στην πίσω όψη του smart doorbell και μετά η εισαγωγή του password του ασύρματου router μας. Με αυτή την απλή διαδικασία οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν κλήσεις στο smartphone ή στο tablet τους από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

{gallery}5511{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...