Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 | 14:00

Η Amazon εισέρχεται στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας

Σε μια κίνηση που τράβηξε το ενδιαφέρον χιλιάδων καταναλωτών στην αμερικανική αγορά συστημάτων ασφαλείας, προχώρησε η Amazon την περασμένη βδομάδα, παρουσιάζοντας πέντε νέα «kit» προϊόντων ηλεκτρονικής ασφάλειας για οικιακή χρήση. Σχεδιασμένα για να παρέχουν ασφάλεια, αλλά και οικιακούς αυτοματισμούς, τα έξυπνα πακέτα...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Σε μια κίνηση που τράβηξε το ενδιαφέρον χιλιάδων καταναλωτών στην αμερικανική αγορά συστημάτων ασφαλείας, προχώρησε η Amazon την περασμένη βδομάδα, παρουσιάζοντας πέντε νέα «kit» προϊόντων ηλεκτρονικής ασφάλειας για οικιακή χρήση. 

Σχεδιασμένα για να παρέχουν ασφάλεια, αλλά και οικιακούς αυτοματισμούς, τα έξυπνα πακέτα, όπως τα αποκαλεί η ίδια η εταιρία, απαρτίζονται από διάφορα προϊόντα ασφαλείας όπως αισθητήρες εισόδου, κουδούνια, σειρήνες κ.ά. και ποικίλλουν στο κόστος τους,  με αποτέλεσμα να απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες καταναλωτών και να καλύπτουν μία ευρεία γκάμα αναγκών.

Οι προσφορές ξεκινούν από 240 δολάρια για το πακέτο "Outdoor Base" που παρέχει φωτισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και φτάνουν τα 840 δολάρια στο πακέτο "Smartest", το οποίο περιλαμβάνει αισθητήρες εισόδου, σειρήνα, κάμερα και πολλούς άλλους έξυπνους αισθητήρες για οικιακό αυτοματισμό. Κάθε πακέτο που αγοράζεται περιλαμβάνει επίσης δύο επισκέψεις στο σπίτι του καταναλωτή από έναν υπάλληλο της Amazon. Η πρώτη επίσκεψη του υπαλλήλου είναι για να εκτιμήσει τις ανάγκες του πελάτη και να ρυθμίσει το χρόνο εγκατάστασης και η δεύτερη για την διαμόρφωση και εγκατάσταση του εξοπλισμού. Τα πακέτα δεν περιλαμβάνουν μηνιαίες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών και οι καταναλωτές θα είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση των συστημάτων τους.

Οι επιπτώσεις

Σύμφωνα με τον Blake Kozak, αναλυτή της IHS Markit, τα πακέτα ασφάλειας της Amazon με την τρέχουσα μορφή τους, είναι πιθανό να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στους λιανοπωλητές παρά στους επαγγελματίες εγκαταστάτες ασφαλείας. Επίσης ο κος Kozak τονίζει πως αυτά τα πακέτα είναι μία «δοκιμή», έτσι ώστε να προσδιοριστεί το ενδιαφέρον του κόσμου-καταναλωτή για την αγορά του έξυπνου σπιτιού και προσθέτει πως: «Η Amazon αναζητά μια αναξιοποίητη πελατειακή βάση για το συγκεκριμένο κλάδο, όπως οι έμποροι συστημάτων ασφαλείας για το 80% των αμερικανικών νοικοκυριών που δεν διαθέτουν σήμερα κάποιο σύστημα συναγερμού». Η Angela White, Πρόεδρος της ESA και συνεργάτης στην Central 1 Security, εκφράζει επίσης ανησυχίες σχετικά με τα νέα πακέτα προσφορών της Amazon και το πιθανό αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν στους αντιπροσώπους ασφαλείας. Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Η ασφάλεια αφορά σχέσεις και εμπιστοσύνη». «Το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι καταναλωτές είναι έτοιμοι να εμπιστευτούν την Amazon για την ασφάλεια της οικίας τους».

Πρόσφατα η Amazon ανακοίνωσε την εξαγορά του video doorbell «Ring», μία συμφωνία η οποία κόστισε περίπου 1δις. δολάρια και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει η εταιρία. Στο μέλλον δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιο πληκτρολόγιο ή πίνακα συναγερμού από την εταιρία, η οποία αναμφίβολα εξελίσσεται σε διαδικτυακό κολοσσό.

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.