Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 | 13:50

Resolution Helix Panel

Το επαγγελματικό ασύρματο σύστημα ασφαλείας είναι εδώ!

Ο ασύρματος πίνακας Helix, είναι η νέα επαναστατική λύση στο κλάδο της ασφάλειας, αφού μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε μέσα σε μία οικία, σε ένα σκάφος ή τροχόσπιτο, ακόμα και σε ένα ντουλάπι, αρκεί να είναι δυνατή η παροχή ρεύματος. Το Helix παρέχει ασφάλεια και ταυτόχρονα αυτοματισμούς, από τον χώρο της έξυπνης οικείας, ενώ παράλληλα προσφέρει μεγάλη...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Ο ασύρματος πίνακας Helix, είναι η νέα επαναστατική λύση στο κλάδο της ασφάλειας, αφού μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε μέσα σε μία οικία, σε ένα σκάφος ή τροχόσπιτο, ακόμα και σε ένα ντουλάπι, αρκεί να είναι δυνατή η παροχή ρεύματος. Το Helix παρέχει ασφάλεια και ταυτόχρονα αυτοματισμούς, από τον χώρο της έξυπνης οικείας, ενώ παράλληλα προσφέρει μεγάλη ευελιξία στον εγκαταστάτη και συγχρόνως μείωση του κόστους ως προς τον τελικό χρήστη. 

 

 • 96 ασύρματες κρυπτογραφημένες ζώνες
 • Σύνδεση με IP Ethernet, Wi-Fi & GSM
 • Cloud εφαρμογές για iPhone & Android με διαδραστικό χειρισμό
 • Ενσύρματες ζώνες μέσω κλέμας σε radar & παγίδες (από 1 έως 3 ξεχωριστές ζώνες)
 • Άμεσες ειδοποιήσεις μέσω εφαρμογής, e-mail & push notifications
 • Εποπτεία χώρων μέσω καμερών
 • Διαχείριση συσκευών ZWAVE για έξυπνα σπίτια
 • 6 έως 15 χρόνια έτη ζωής μπαταριών

 Helix panel

Το Helix είναι ένα επαγγελματικό panel ασφαλείας που σχεδιάστηκε για την παροχή υπηρεσιών οικιακής ασφάλειας και αυτοματοποίησης. Το κομψό ασύρματο panel έρχεται σε κουτί διαστάσεων 22x22x7 και για την τροφοδοσία του διαθέτει υποδοχή 12V/1A και μπαταρία 6.0VDC /2000mAh που του δίνει αυτονομία έως και 24 ώρες σε περίπτωση που διακοπεί η παροχή ρεύματος. Όσο αφορά τα χαρακτηριστικά του, το panel διαθέτει θύρα Ethernet 100Mbps, επικοινωνεί ασύρματα με πρωτόκολλο 802.11b/g/n(WPS) και στην πρόσοψη του διαθέτει LED ένδειξης λειτουργίας, όπλισης/αφόπλισης, σύνδεσης στο δίκτυο, προβλήματος κ.ά. Η κεντρική μονάδα διαθέτει 96 ασύρματες ζώνες, μπορεί να υποστηρίξει έως 50 χρήστες, λειτουργεί σε συχνότητα 433MHz με την εμβέλεια του σήματος να φτάνει τα 450 μέτρα, ενώ είναι και παραμετροποιήσιμη ακόμα και μέσω Bluetooth. Εσωτερικά το πάνελ συναγερμού διαθέτει 3 υποδοχές για να φιλοξενήσει module επέκτασης για σύνδεση στο δίκτυο, αλλά και για οικιακό αυτοματισμό. Πιο συγκεκριμένα η πλακέτα επέκτασης ZWAVE, η οποία τοποθετείται στην 3η υποδοχή της κεντρικής μονάδας, παρέχει επικοινωνία με κλειδαριές πόρτας και ενεργοποιεί θερμοστάτες επιτρέποντας ένα ευρύ φάσμα ιδιοτήτων οικιακού αυτοματισμού. Επιπλέον, στο panel συναγερμού μπορεί να προστεθεί και η πλακέτα «RE926-Wi-Fi» για λειτουργία μέσω οικιακού δικτύου Wi-Fi. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης πλακέτας για σύνδεση καλωδιακής σειρήνας της αρεσκείας σας, με εντολή για ενεργοποίηση ρελέ μέσω τροφοδοτικού για τη διέγερση της, καθώς και εντολή για ένδειξη όπλισης. 

Αισθητήρες εισόδου

Ο ασύρματος συναγερμός Helix, συνοδεύεται από μία μεγάλη γκάμα ασύρματων περιφερειακών συσκευών τα οποία έχουν μεγάλη αυτονομία χάρη στη διάρκεια ζωής των μπαταριών. Πιο συγκεκριμένα στη σειρά «CryptiX» των ασύρματων περιφερειακών, περιλαμβάνονται οι εξής συσκευές:

Ασύρματη μαγνητική επαφή RE601: Τοποθετείται σε πόρτες και παράθυρα και χρησιμοποιεί μπαταρία CR123A (με διάρκεια ζωής 10-15 χρόνια). Διαθέτει tamper σε προσπάθεια αφαίρεσης του καλύμματος της, παρέχει ένδειξη όταν η μπαταρία φτάσει σε χαμηλά επίπεδα, και επιτρέπει τη σύνδεση τριών ακόμα ανεξάρτητων ζωνών με μέγιστο μήκος καλωδίων 30 μέτρα.

Ασύρματος μικροσκοπικός πομπός RE622: Διαθέτει μία ζώνη η οποία μπορεί να είναι είτε ασύρματη ή ενσύρματη.

Αισθητήρας υπέρυθρων RE610P: Ενσωματώνει στο εσωτερικό του αισθητήρα PYROFLEX και επεξεργαστή σήματος HIGHBAR για την αποφυγή ψευδών συναγερμών από κατοικίδια ζώα, ενώ διαθέτει και μία επιπλέον ασύρματη καλωδιακή επαφή.

Ανιχνευτής θραύσης κρυστάλλων RE609: Τοποθετείται από 1 έως 7 μέτρα από το επιθυμητό σημείο ανίχνευσης (παράθυρα).

Ασύρματη εσωτερική σειρήνα RE626: Λειτουργεί στα 2.4GHz και διαθέτει ισχύ 90dBA.

Αισθητήρας ανίχνευσης πλημμύρας RE619: Υποστηρίζει έως και 2 εξωτερικούς αισθητήρες με την απόσταση του καλωδίου από τον πομπό τα φτάνει έως και τα 16 μέτρα.

RE657 HeliTouch - Ασύρματο πληκτρολόγιο ελέγχου

 • Έγχρωμη οθόνη 7’’(tablet display) με ανάλυση 1024x600 pixels
 • Πλήκτρα αφής για την περιήγηση στο μενού
 • Σύνδεση μέσω Wi-Fi
 • Αυτονομία έως και 4 ώρες
 • Διαθέτει και πλήκτρα πανικού, πυρκαγιάς και πλήκτρα για την όπλιση/ αφόπλιση του συστήματος

 

Απομακρυσμένη διαχείριση και πρόσβαση

Για την απομακρυσμένη διαχείριση και την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με το σύστημα συναγερμού Helix, ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή «smartlink» η οποία διατίθεται για iPhone και Android κινητά. Πιο συγκεκριμένα μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να οπλίσει/αφοπλίσει το σύστημα συναγερμού, να κάνει έλεγχο ζωνών, να δει το ιστορικό των συμβάντων και να δεχτεί ειδοποιήσεις σε περίπτωση διάρρηξης, διακοπής ρεύματος ή πρόβλημα με τις μπαταρίες των ασύρματων συσκευών. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί εξ αποστάσεως οικιακούς αυτοματισμούς όπως τον φωτισμό, τις γκαραζόπορτες τον θερμοστάτη, ακόμα και να έχει πρόσβαση στις κάμερες ασφαλείας. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως όλο το σύστημα συναγερμού είναι συμβατό με την cloud υπηρεσία της Amazon «Alexa».

INFO
 • IASCOM
 • Κ. Γέμελου 229, 18453 Νίκαια
 • τηλ: 210-4935500 & 2104929097
 • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.iascom.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.