Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 | 19:55

SECURITY TOP 50

Οι 50 κορυφαίες εταιρίες των συστημάτων ασφαλείας

Το Security 50 από την a&s, είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες και σημαντικές λίστες στον κλάδο της ασφάλειας, όπου κατατάσσει τους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων ασφαλείας αποκλειστικά με βάση τα έσοδα από τις πωλήσεις προϊόντων, τα μεικτά κέρδη, το περιθώριο κέρδους και φυσικά το καθαρό κέρδος...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Το Security 50 από την a&s, είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες και σημαντικές λίστες στον κλάδο της ασφάλειας, όπου κατατάσσει τους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων ασφαλείας αποκλειστικά με βάση τα έσοδα από τις πωλήσεις προϊόντων, τα μεικτά κέρδη, το περιθώριο κέρδους και φυσικά το καθαρό κέρδος. Τα εν λόγω στοιχεία προκύπτουν από τις δημόσιες οικονομικές εκθέσεις των εταιριών και αφορούν το έτος 2017.

Τα τελευταία 16 χρόνια, η a&s έχει αναφέρει τις πιο ένδοξες, αλλά και δύσκολες στιγμές της βιομηχανίας της ασφάλειας. Μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, ο κλάδος γνώρισε την υψηλότερη ανάπτυξη, ενώ την περίοδο 2007-2009 υπήρξε μέτρια ανάπτυξη λόγω  της μεγάλης ύφεσης στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στην Ευρώπη. Τώρα, η παγκόσμια βιομηχανία ασφάλειας και ειδικότερα ο τομέας παρακολούθησης βίντεο, έχει διατηρήσει μια μέση ετήσια αύξηση από 7 έως 9%, σύμφωνα με την ανάλυση πολλών ερευνητών.

Στη φετινή κατάταξη του Security 50, διακρίνουμε τα επιτεύγματα των εταιρειών παρακολούθησης βίντεο, όπως αυτά της Hikvision, της Dahua, της Axis Communications, της Avigilon, της Milestone και της VIVOTEK, οι οποίες κατάφεραν να διατηρήσουν διψήφια ποσοστά αύξησης. Σε σχέση με την περσινή κατάταξη, εταιρείες όπως η CP Plus, η Dahua, η Hikvision και η Tiandy παρέμειναν στις θέσεις τους (στην πρώτη δεκάδα), δείχνοντας τη συνεχή ισχύ τους στην παγκόσμια αγορά ασφάλειας, με την Dahua ωστόσο να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να καταλαμβάνει τη 2η θέση της σχετικής λίστας.

Η κατάταξη της Security 50 δείχνει επίσης ότι οι πολυεθνικοί όμιλοι, όπως η Assa Abloy και η Allegion, έχουν επίσης διατηρήσει τη οργανική ανάπτυξή τους, καθώς η ζήτηση για προϊόντα και συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε εγκαταστάσεις όπως γραφεία, ξενοδοχεία, κ.ά. είναι τεράστια.

 

Οι τεχνολογίες που κρύβονται πίσω από την επιτυχία των εταιριών

Εάν θα έπρεπε να εντοπίσουμε την σημαντικότερη ίσως τεχνολογία-τάση στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας, αυτή δεν θα ήταν άλλη από την τεχνητή νοημοσύνη. Οι σημερινοί μηχανισμοί ανάλυσης, έχουν φτάσει πλέον σε ένα αξιόλογο επίπεδο ωριμότητας, το οποίο έχει αποδειχθεί αποτελεσματικότερο στην αναγνώριση αντικειμένων, την έξυπνη αναζήτηση κ.λπ. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη σε διάφορους παράγοντες, όπως η υψηλότερη υπολογιστική ισχύ, οι προηγμένοι αλγόριθμοι και η ευρύτερη διαθεσιμότητα δεδομένων με τα οποία μπορούν να εκπαιδεύονται τα συστήματα ασφαλείας. «Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης μαζί με την τεχνολογία και το λογισμικό ανάλυσης βίντεο οδηγεί στην ανάπτυξη της αγοράς και συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση της προοπτικής ανάπτυξης της αγοράς των συστημάτων ασφαλείας. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας αυξάνεται ραγδαία και έχει διευκολύνει την πρόσβαση σε εικόνες και βίντεο, αυξάνοντας έτσι τη συνολική αποτελεσματικότητα κατά τη λήψη αποφάσεων και την ανίχνευση απειλών», δήλωσε ο Saurabh Pradeep Sortee, ερευνητής και αναλυτής της Grand View Research.

«Οι εγκαταστάσεις γίνονται όλο και μεγαλύτερες και υιοθετούν περισσότερους αισθητήρες και κάμερες, συνεπώς, είναι αδύνατο για τον άνθρωπο να παρακολουθεί όλες αυτές τις πληροφορίες », δήλωσε Kenneth Hune Petersen, CMO της Milestone Systems. Και συνεχίζει λέγοντας, «για να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα από το σύστημα ασφαλείας σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη για να καταγράψετε ή να ερμηνεύσετε τα δεδομένα που έρχονται».

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα εξακολουθήσει να είναι ένα μείζων  ζήτημα το 2019. Στην πραγματικότητα, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κατατάσσεται από τον Αμερικανικό Σύνδεσμο Βιομηχανίας Ασφαλείας (SIA) ως το Νο 1 των κορυφαίων 10 megatrends που αναμένεται να διαμορφώσουν τη βιομηχανία ασφάλειας το 2019. Πράγματι, εν μέσω απειλών στον κυβερνοχώρο εναντίον συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, οι κατασκευαστές πρέπει να αποδείξουν ότι οι λύσεις τους είναι πραγματικά αξιόπιστες. «Το 2019, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα συνεχίσει να είναι ένα σημαντικό θέμα και τα μέτρα για την ‘’σκλήρυνση’’ του κυβερνοχώρου θα συνεχίσουν να αποτελούν βασική πτυχή της ανάπτυξης προϊόντων», δήλωσε ο John Distelzweig, VP της FLIR Systems.

Η ιδιωτικότητα αποτελεί ακόμα μια αυξανόμενη ανησυχία για τα άτομα, τους οργανισμούς και τις κυβερνήσεις. Οι άνθρωποι ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο τα προσωπικά τους στοιχεία χρησιμοποιούνται από οργανισμούς τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, με την αύξηση της δυναμικότητας της AI, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται και προστατεύονται τα δεδομένα θα αποτελέσει σημαντικό ζήτημα. «Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αυξημένη έμφαση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και στην εξατομίκευση. Οι ανησυχίες σχετικά με την προσέγγιση μιας επιχείρησης στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και τη χρήση προσωπικών δεδομένων θα είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές των επιχειρήσεων» δήλωσε ο Ray Mauritsson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Axis Communications.

«Η συνολική αγορά ασφάλειας του 2018 φαίνεται ελπιδοφόρα και αναμένεται να σημειώσει σημαντικά οφέλη, με τον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης να υπερβαίνει το 8 τοις εκατό. Παράγοντες όπως η αυξανόμενη τρομοκρατία, ο αυξανόμενος πληθυσμός και η συνοριακή ασφάλεια αναμένεται να επιταχύνουν την ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς», σημειώνει ο Saurabh Pradeep Sortee, Αναλυτής της Grand View Research.

GRAFIMATA

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.