Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 | 10:53

TVT TD-3300H4-A1

NVR 32 καναλιών με υποστήριξη 4K/Η.265 high profile

Η TVT, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων βιντεοεπιτήρησης, λανσάρει την νέα σειρά δικτυακών καταγραφικών υψηλής ευκρίνειας, «TD-3300H4-A1». Η δικτυακή σειρά καταγραφικών υποστηρίζει «4Κ» αναπαραγωγή και προβολή καναλιών, έρχεται με πρότυπο συμπίεσης Η.265 high profile και μπορεί να ανταποκριθεί σε διάφορες εγκαταστάσεις ασφάλειας...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Η TVT, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων βιντεοεπιτήρησης, λανσάρει την νέα σειρά δικτυακών καταγραφικών υψηλής ευκρίνειας, «TD-3300H4-A1». Η δικτυακή σειρά καταγραφικών υποστηρίζει «4Κ» αναπαραγωγή και προβολή καναλιών, έρχεται με πρότυπο συμπίεσης Η.265 high profile και μπορεί να ανταποκριθεί σε διάφορες εγκαταστάσεις ασφάλειας όπως οικίες, εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις, αλλά και σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις όπου οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές.

Αυτό το μήνα δοκιμάζουμε το δικτυακό 4Κ καταγραφικό TD-3300H4-A1 και την bullet κάμερα αναγνώρισης προσώπου TD-9423A1, που μας έστειλε η Sigma Security. Το NVR της TVT αποτελεί ιδανική πρόταση για το χρήστη που θέλει να αναβαθμίσει την αναλογική του εγκατάσταση σε IP και έρχεται με πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Πιο συγκεκριμένα η εν λόγω συσκευή έρχεται με πρότυπο συμπίεσης Η.265 high profile, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα, όπως αυξημένη ποιότητα εικόνας με χαμηλότερες απαιτήσεις bandwidth, αλλά και μέχρι 50% λιγότερες απαιτήσεις σε αποθηκευτικό χώρο, σε σχέση με τον προκάτοχό του H.264. Καταγράφει βίντεο σε αναλύσεις 8MP / 5MP / 4MP / 3MP / 1080P / 960P και 720P, είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP / IP, PPPoE, DHCP, DNS, DDNS, UPnP, NTP και SMTP και μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι και 10.000 φωτογραφίες προσώπων σε βάση δεδομένων, πραγματοποιώντας αναζήτηση μέχρι και 240 φωτογραφιών το λεπτό! Ακόμα υποστηρίζει τεχνολογία dual stream για τοπική αποθήκευση και απομακρυσμένη επιτήρηση/διαχείριση μέσω smartphone κινητού, λειτουργία NAT και σάρωση μέσω QR code.

Όσο αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, το NVR έρχεται σε διαστάσεις 440 × 390 × 70 (W×D ×H), διαθέτει μία θύρα USB 2.0 στην πρόσοψή του και μία θύρα USB 3.0 στο πίσω μέρος του, από μία θύρα HDMI/VGA, μία υποδοχή LAN, μία είσοδο και μία έξοδο ήχου και 8 εισόδους και 4 εξόδους alarm. Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 σκληρούς δίσκους χωρητικότητας 8GB (ο καθένας).

Για την δοκιμή των δυνατοτήτων του NVR, είχαμε στη διάθεσή μας την Bullet κάμερα της TVT, «TD-9423A1». Η δικτυακή κάμερα έρχεται με ενσωματωμένο αισθητήρα 1 / 2.8 "CMOS, φακό μεταβλητής εστίασης [email protected], ανάλυση 1920 × 1080 και ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες λειτουργίες, όπως 3D DNR, HLC, BLC, ROI coding, αλλά και Digital WDR για να αποδίδει εικόνα ακόμα και σε μεγάλες αντιθέσεις φωτισμού. Η TD-9423A1 είναι συμβατή με τα δικτυακά πρωτόκολλα Ipv4, IPv6, UDP, DHCP, NTP, RTSP, PPPoE, DDNS, SMTP, FTP, SNMP, 802.1x, UPnP, HTTPs, QoS, αλλά και το ONVIF, για να είναι διαλειτουργική και με προϊόντα διαφορετικών κατασκευαστών. Ακόμα, η κάμερα είναι συμβατή και με πληθώρα video analytics όπως ανίχνευση αφαίρεσης αντικειμένων, ανίχνευση περιφερειακών εισβολών, ανίχνευση διέλευσης γραμμής, καταμέτρηση ατόμων και ανίχνευση προσώπου (προαιρετικό).

Τέλος, η κάμερα μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω DC12V/AC24V/PoE, ενώ έρχεται και με βαθμό προστασίας IP67, παρουσιάζοντας μεγάλη ανοχή στο νερό και τη σκόνη.

 

Μενού-δυνατότητες

Η πλατφόρμα λογισμικού του NVR της TVT, διαθέτει μία σειρά από εργαλεία και προηγμένες λειτουργίες, ενώ υποστηρίζει και την ελληνική γλώσσα, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στον τελικό χρήστη. Στην αρχική οθόνη μπορούμε να προβάλλουμε ταυτόχρονα εικόνα από όλες τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες στο καταγραφικό, από μία κάμερα της επιλογής μας και γενικότερα να ρυθμίσουμε την απεικόνιση τους με τον τρόπο που εμείς θέλουμε. Για την άμεση αναπαραγωγή, την άμεση εγγραφή, την ρύθμιση της εικόνας, αλλά και για τη λήψη ενός στιγμιότυπου, διατίθεται μια μπάρα επιλογών στο κάτω μέρος (δεξιά) της αρχικής οθόνης. Όσο αφορά το κυρίως μενού του καταγραφικού, σε αυτό θα συναντήσουμε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την εγγραφή και την αναπαραγωγή των βίντεο, τις ρυθμίσεις που αφορούν την εικόνα από τις κάμερες, τις «έξυπνες» λειτουργίες κ.λπ.

Η εγγραφή κάθε καναλιού μπορεί να είναι αυτόματη, χειροκίνητη ή να επιτευχθεί με τη δημιουργία χρονοδιαγραμμάτων. Ένα χρονοδιάγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί, ώστε μια εγγραφή βίντεο να ξεκινάει όταν ενεργοποιείται ένας συναγερμός, όταν ανιχνευθεί μία κίνηση, ή ακόμα και με συνδυασμό των παραπάνω. Όταν ενεργοποιηθεί ένα από τα alarm event που αναφέραμε παραπάνω, τότε το NVR μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να ξεκινήσει την εγγραφή και να προβάλει το κανάλι από το οποίο προήλθε ο συναγερμός και να αποστείλει μηνύματα ειδοποιήσεων (push notification) στους χρήστες μέσω εφαρμογής στο κινητό ή email.

Στην επιλογή «αναπαραγωγή», μέσα από το μενού ρυθμίσεων του καταγραφικού, μπορούμε να αναζητήσουμε παλαιότερες εγγραφές, βάσει ώρας, ημερομηνίας και σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης. Σε περίπτωση συναγερμού που προέρχεται από ανίχνευση κίνησης ή εξωτερική μονάδα (π.χ. ραντάρ), το  καταγραφικό αποστέλλει push notification στο κινητό, και ο χρήστης μπορεί να με το πάτημα ενός πλήκτρου να βρεθεί μέσα στην εφαρμογή ώστε να αξιολογήσει το συμβάν.

 

Σύστημα αναγνώρισης προσώπου

Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου της TVT έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει ανθρώπους που κινούνται και υλοποιείται σε εφαρμογές μικρού και μεσαίου μεγέθους. Το εν λόγω σύστημα συνδυάζει πληθώρα τεχνολογιών (ανίχνευση ανθρώπου-παρακολούθηση- ανίχνευση προσώπου-αποθήκευση εικόνων) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ, κοινότητες, σχολεία, σταθμούς κ.λπ. Ας δούμε πιο συγκεκριμένα όμως τι περιλαμβάνει το όλο σύστημα. Αρχικά, η δομή του συστήματος αποτελείται από την IP κάμερα η οποία ανιχνεύει ένα πρόσωπο και στη συνέχεια το αποστέλλει στο NVR, το οποίο με τη σειρά του θα αναγνωρίσει το πρόσωπο αφού πρώτα πραγματοποιήσει αναζήτηση στη βάση δεδομένων. Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει 3 με 4 πρόσωπα το δευτερόλεπτο και μπορεί να αποθηκεύσει έως και 10.000 από αυτά στη βάση δεδομένων του. Άξιο αναφοράς, είναι πως ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει και λίστες (Black list - white list) προσώπων, έτσι ώστε να εισέρχονται μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα σε μία περιοχή. Αν εντοπιστεί ένα ανεπιθύμητο άτομο (από μία λίστα αποκλεισμού), τότε το NVR μπορεί να δώσει συναγερμό, να ξεκινήσει την εγγραφή στο κανάλι, να στείλει push notifications μέσω εφαρμογής στο κινητό, ακόμα και να στείλει email σε λογαριασμούς χρηστών. Στις λίστες ή αλλιώς βιβλιοθήκες προσώπων, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει, να διαγράψει και να τροποποιήσει τα στοιχεία ενός η περισσότερων ατόμων. Ακόμα, το σύστημα μπορεί να προσφέρει πληθώρα στοιχείων στο χρήστη, όπως διαγράμματα και φυσικά στατιστικά στοιχεία (ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία, τριμηνιαία κ.λπ.).

 

Απομακρυσμένη πρόσβαση

Η απομακρυσμένη πρόσβαση στο NVR, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω web browser, εφαρμογής, αλλά και μέσω της πλατφόρμας λογισμικού NVMS 2.0 AI. Μέσω εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά την ροή βίντεο, να φωτογραφήσει ένα άτομο και στην συνέχεια να εισάγει τα στοιχεία του στην βάση δεδομένων, ακόμα και να αναζητήσει το άτομο μέσα από την βάση χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία αυτή. Όσο αφορά το NVMS 2.0 AI, αυτό αποτελεί την έξυπνη πλατφόρμα διαχείρισης της TVT, η οποία ενσωματώνει αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης. Το λογισμικό υποστηρίζει συσκευές της TVT, αλλά και άλλων κατασκευαστών και είναι ιδανικό για διάφορες εφαρμογές που βασίζονται στην αναγνώριση προσώπου, όπως ο έλεγχος πρόσβασης κ.λπ. Το NVMS 2.0  υποστηρίζει επίσης έξυπνη ανάλυση συμπεριφοράς και καταμέτρηση ατόμων και μπορεί να εφαρμοστεί για τους σκοπούς μίας βιντεοεπιτήρησης σε γραφεία, αλυσίδες πολυκαταστημάτων, εμπορικά κτίρια, πανεπιστήμια κλπ.

INFO
  • Sigma Security
  • Εθνάρχου Μακαρίου 3 & 5, 173 43 Αγ. Δημήτριος
  • τηλ: 210-9716046 | fax: 210-9754864
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.sigmasec.gr, www.smobile.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.