Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 19 at 09 04 34 TM 471
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
22 Ιουλίου 2019 22:19

Roadshow 2019

Η Novatron Security Distribution σε Ηράκλειο, Λάρισα και Ιωάννινα!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F3578fb717ae342b262e29247dad6bb6e XL

.Ένα ταξίδι τεχνολογίας γεμάτο γνώση βασισμένο σε επαγγελματικές λύσεις ασφαλείας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις πόλεις του Ηρακλείου, της Λάρισας και των Ιωαννίνων από την Novatron Security Distribution και την Dahua Technology. Το Security Report ταξίδεψε την Τρίτη 11 Ιουνίου με προορισμό το ξενοδοχείο…

Ένα ταξίδι τεχνολογίας γεμάτο γνώση βασισμένο σε επαγγελματικές λύσεις ασφαλείας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις πόλεις του Ηρακλείου, της Λάρισας και των Ιωαννίνων από την Novatron Security Distribution και την Dahua Technology. Το Security Report ταξίδεψε την Τρίτη 11 Ιουνίου με προορισμό το ξενοδοχείο «Grecotel Larissa Imperial» όπου πραγματοποιήθηκε το Roadshow της Novatron Security Distribution και σας μεταφέρει όλα όσα έλαβαν χώρα στην εκδήλωση!

Περισσότεροι από 60 επαγγελματίες εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας έδωσαν το παρόν στη Λάρισα με αφορμή το Roadshow 2019. Η έμπειρη και ειδικά καταρτισμένη ομάδα της Novatron Security Distribution παρουσίασε στο κοινό της Λάρισας καινοτόμες λύσεις ασφαλείας που δίνουν αξία σε κάθε έργο. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και κορυφαία στελέχη της Dahua Technology, παρουσιάζοντας στους επισκέπτες πρωτοποριακές τεχνολογίες και νέα προϊόντα.

Η Novatron Security Distribution αφουγκράζεται τις ανάγκες του σύγχρονου εγκαταστάτη και εκπαιδεύει διαρκώς τα στελέχη της σε νέες τεχνολογίες με σκοπό την καλύτερη υποστήριξη των συνεργατών της. Η νέα πρωτοβουλία της εταιρίας, το Roadshow 2019, ξεκίνησε με πρώτο σταθμό την Κρήτη και την πόλη του Ηρακλείου, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης στην Λάρισα, η Novatron Security Distribution ταξίδεψε και στα Ιωάννινα. Πάμε να δούμε όλα όσα συνέβησαν στην πόλη της Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του κ. Γαλλή Άγγελου, εμπορικού Διευθυντή της Novatron Security Distribution, ο οποίος μίλησε με λίγα λόγια για την πορεία, το έργο και τη δραστηριότητα της εταιρίας στην ελληνική αγορά. Η Novatron Security Distribution ΑΕ δραστηριοποιείται αποκλειστικά στη διανομή ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, όπως συστήματα παρακολούθησης, συναγερμών, ελέγχου πρόσβασης, πυρανίχνευσης, καθώς και αντικλεπτικά εμπορευμάτων. Η προϊοντική γκάμα της εταιρίας εκτείνεται από επαγγελματικά συστήματα μέχρι προϊόντα Do It Yourself. Συνεργάτες της εταιρείας είναι επαγγελματίες εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας, εταιρίες ασφαλείας, πληροφορικής, ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Γαλλής έδωσε το λόγο στον κ. Δέδε Βασίλη, Διευθυντή Πωλήσεων της Novatron Security Distribution και στον κ. Χατζή Γιάννη, Project Manager της Dahua Technology, οι οποίοι από κοινού ενημέρωσαν το κοινό σχετικά με τις νέες λύσεις και τα νέα προϊόντα που φέρνει ο τεχνολογικός κολοσσός Dahua το 2019. Οι εισηγητές καλωσόρισαν με τη σειρά τους επισκέπτες και μίλησαν για την λειτουργία των Video Analytics στην περιμετρική ασφάλεια, τον τρόπο λειτουργίας τους, τα νέα πρωτοποριακά Chipset ΑΙ. που ενσωματώνει η Dahua στα XVR της, τις τεχνολογίες Starlight/Full Color και SMD Plus, καθώς και τα έξυπνα συστήματα ανίχνευσης πινακίδων.

Ιδιαίτερη μνεία από τους ομιλητές, έγινε για τα νέα XVR της Dahua που ενσωματώνουν νέα χαρακτηριστικά όπως το SMD Plus, την μείωση των ψευδών συναγερμών, την γρήγορη αναζήτηση στόχου κ.λπ. Το SMD Plus έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εξαιρετικά ακριβείς λειτουργίες ανίχνευσης κίνησης με ένα chipset A.I (Τεχνητής Νοημοσύνης). Αναβαθμισμένο από την αρχική τεχνολογία SMD που τρέχει σε CPU, το νέο SMD Plus υιοθετεί ένα ανεξάρτητο smart chip AI φορτωμένο με έναν νέο αλγόριθμο βαθιάς μάθησης, που βελτιώνει την υπολογιστική ισχύ έως και 10 φορές περισσότερο. Ως αποτέλεσμα, το SMD Plus μπορεί να αναγνωρίσει κινούμενα αντικείμενα και να διαφοροποιήσει τους ανθρώπους και τα οχήματα, ώστε να αποφευχθούν αποτελεσματικά οι ψευδείς συναγερμοί που προκαλούνται από κλαδιά δέντρων, έντομα, σκιές, άνεμο ή άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν άτομα ή οχήματα, χρώματα κλπ, εξοικονομώντας έτσι πολύ χρόνο κατά την αναζήτηση.  Σε σύγκριση με τα προϊόντα περιμετρικής προστασίας που υποστηρίζουν 2/4 κανάλια, τα SMD-plus XVRs της Dahua υποστηρίζουν έως και 16 κανάλια, κατάλληλα για εσωτερικούς διαδρόμους, εισόδους υπαίθριων πάρκων και πολλές άλλες εφαρμογές, παρέχοντας μία ολοκληρωμένη λύση. Τα εν λόγω προϊόντα ανήκουν στη σειρά XVR8000-4KL/4K-I. 

Λίγο πριν το κλείσιμο της πρώτης θεματικής ενότητας οι κύριοι Δέδες και Χατζής, ανέλυσαν στους επισκέπτες τις κύριες διαφορές μεταξύ των IP και αναλογικών συστημάτων έκαναν μία γρήγορη ανακεφαλαίωση σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη (αναγνώριση βάση προσώπου, χαρακτηριστικών κ.λπ.) και έκαναν λόγο για τις δυνατότητες που προσφέρουν οι IP κάμερες της Dahua Technology. Οι IP κάμερες της Dahua έρχονται με σύγχρονα χαρακτηριστικά και λειτουργίες όπως τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, Heat maps (χάρτης επισκεψιμότητας), τεχνολογία People Counting, ANR (Automatic Network Replenishment) και τεχνολογία ePoE. H πρωτοποριακή τεχνολογία ePoE, είναι ένας νέος τρόπος για την επίτευξη μετάδοσης μεγάλων αποστάσεων (800+ μέτρα) μεταξύ μίας IP κάμερας και ενός switch, βελτιώνοντας την αξιοπιστία και παράλληλα την εξοικονόμηση του κόστους και της καλωδίωσης, αφού δεν είναι απαραίτητη η χρήση αναμεταδότη. Η πρώτη ενότητα έκλεισε με την παρουσίαση των full color και starlight καμερών της εταιρίας, αλλά και με παραδείγματα από πραγματικές εφαρμογές που πραγματοποιήθηκαν στην Αττική. Στη δεύτερη θεματική ενότητα, σειρά είχαν τα access control και η θυροτηλεόραση δύο καλωδίων της Dahua, αλλά και το πρωτοποριακό Power Series Neo και η τεχνολογία Power G.

ΜΟΤΟ: PowerG-Το νέο καλώδιο συναγερμού είναι ασύρματο!

Tyco Power Series

Την ανάδειξη των δυνατοτήτων του πρωτοποριακού ασύρματου συστήματος συναγερμού της DSC “Power Series”, ανάλαβε ο κ. Θοδωρής Ντίλος, Product Manager της Novatron Security Distribution. Η DSC με έδρα και παραγωγή των προϊόντων της στον Καναδά, έχει παρουσία στον κλάδο της ηλεκτρονικής ασφάλειας εδώ και 38 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει πρωτοποριακές συσκευές που άνοιξαν νέους ορίζοντες σε οικιακές και βιομηχανικές εφαρμογές. Σήμερα ως κορυφαίο μέλος πλέον του ομίλου Tyco διαθέτει στην παγκόσμια αγορά τη νέα σειρά NEO, που συνδυάζει την ενσύρματη παραδοσιακή τεχνολογία συναγερμών με την ευκολία της σύγχρονης ασύρματης επικοινωνίας. Το σύστημα μπορεί να συνεργαστεί με πληθώρα περιφερειακών ενσύρματων ή ασύρματων μονάδων και να εφαρμοστεί σε μικρές, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις. Ειδικότερα στη σειρά θα συναντήσουμε τα πάνελ συναγερμού HS2016 (16 ζώνες/2 υποσυστήματα), HS2032 (32 ζώνες/4 υποσυστήματα), HS2064 (64 ζώνες/8 υποσυστήματα) και HS2128 (128 ζώνες/8 υποσυστήματα). Φυσικά στη προϊοντική σειρά της DSC θα συναντήσουμε και τεράστια γκάμα περιφερειακών, όπως πληκτρολόγια, ραντάρ, μαγνητικές επαφές, σειρήνες, αισθητήρες κίνησης με ενσωματωμένη κάμερα, ασύρματους δέκτες, αλλά και εφαρμογή για το κινητό. O κ. Ντίλος, έκανε φυσικά λόγο και για το νέο «καλώδιο συναγερμού», το ισχυρό ασύρματο πρωτόκολλο Power G, το οποίο προσφέρει μοναδικά οφέλη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Ασύρματη τεχνολογία PowerG – To νέο καλώδιο συναγερμού είναι εδώ…

Η σειρά PowerSeries Neo, βασίζεται στη βραβευμένη τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης PowerG που αναπτύχθηκε από την Visonic που ανήκει στον όμιλο Tyco και παρέχει αξιόπιστη ασφάλεια. Η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει την πλήρη (ασύρματη) αμφίδρομη επικοινωνία, απόλυτη προστασία από παρεμβολές και αστοχίες παράδοσης του σήματος στο δέκτη, κρυπτογράφηση 128bit AES, μεγάλη διάρκεια ζωής των μπαταριών και τεράστια εμβέλεια, καθώς η ασύρματη επικοινωνία μπορεί να φτάσει τα 2.000 μέτρα σε ανοικτό πεδίο. Στην πραγματικότητα, η τεχνολογία PowerG παρέχει την άνεση ενός ασύρματου δικτύου με μεγαλύτερη αξιοπιστία από εκείνη ενός ενσύρματου. Ο συνδυασμός των παραπάνω τεχνολογιών, FHSS, TDMA και η κρυπτογραφημένη επικοινωνία επιτρέπουν στο PowerG, να παραδώσει ένα νέο προηγμένο σύστημα συναγερμού που προσφέρει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα για τους επαγγελματίες εγκαταστάτες, τους κεντρικούς σταθμούς παρακολούθησης και τους τελικούς χρήστες. Κάθε συσκευή παρακολουθεί συνεχώς την ποιότητα της επικοινωνίας και ρυθμίζει αυτόματα τη μετάδοσή της για την αξιόπιστη επικοινωνία με τον πίνακα συναγερμού. Η πλήρης αμφίδρομη συγχρονισμένη επικοινωνία εξασφαλίζει γρήγορη μετάδοση, αυξάνοντας παράλληλα τη διάρκεια ζωής των μπαταριών (3 έως 5 χρόνια για τις συσκευές). Επιπλέον, οι επισκέψεις συντήρησης μειώνονται λόγω της δυνατότητας του συστήματος να υποστηρίζει πολυάριθμες λειτουργίες από απομακρυσμένο σημείο. Επιπρόσθετα, το PowerG χρησιμοποιεί πολλαπλούς τρόπους επικοινωνιών που σε συνδυασμό με το FHSS (μεταπήδηση συχνοτήτων) και την επικοινωνία TDMA (χρονοπαράθυρα), έχουν ως αποτέλεσμα μια εξαιρετικά μεγάλη εμβέλεια, μεγαλύτερη από αυτή που θέτουν τα βιομηχανικά πρότυπα.

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να μην γίνει λόγος και για τον πολυβραβευμένο ασύρματο συναγερμό που αλλάζει την αγορά των συστημάτων ασφαλείας, «AJAX». Ο κ. Ντίλος ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τις δυνατότητες του πρωτοποριακού ασύρματου πάνελ συναγερμού, παρουσίασε πραγματικές εφαρμογές του συστήματος, καθώς και τα νέα προϊόντα που θα φέρει η εταιρία μέσα στο 2019, ενώ έδειξε και στο κοινό λύσεις για την πυρανίχνευση από την Tyco Fire. Η εκδήλωση έκλεισε με τον κ Γαλλή να παρουσιάζει έξυπνα συστήματα διαχείρισης & ανάλυσης βίντεο της AXXON software και με τον κ. Δέδε, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό τις θερμικές κάμερες της FLIR, που προσφέρουν εικόνα κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και στο απόλυτο σκοτάδι.

Άψογο στη οργάνωση και την τεχνική ενημέρωση, το Roadshow 2019 που διοργάνωσε η Novatron Security Distribution μόνο επιτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα πολυάριθμα βίντεο από πραγματικές εγκαταστάσεις, η παρουσίαση δεκάδων προϊόντων και η μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών του κλάδου επιβεβαιώνουν πως το Roadshow της εταιρίας είναι μία εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσει κανένας! Κατά τη διάρκεια του Show προσφέρθηκε πλούσιο γεύμα και ποτό, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης κληρώθηκαν δώρα στους συμμετέχοντες αξίας 1.200€.

{gallery}7297{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...