diagonismos
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 | 19:18

Entertainment & Adventure Day από την Vector Security και τη Hikvision

Την Δευτέρα 16/12 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ένα τελείως διαφορετικό event από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Η Vector Security σε συνεργασία με τη Hikvision διοργάνωσαν το «Entertainment & Adventure Day», μια ξεχωριστή εκδήλωση για την ασφάλεια και τη θερμική απεικόνιση με έδρα το καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα!
Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Την Δευτέρα 16/12 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ένα τελείως διαφορετικό event από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Η Vector Security σε συνεργασία με τη Hikvision διοργάνωσαν το  «Entertainment & Adventure Day», μια ξεχωριστή εκδήλωση για την ασφάλεια και τη θερμική απεικόνιση με έδρα το καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα!

Το Entertainment & Adventure Day τα είχε όλα. Βραδινή πεζοπορία στο ελατόδασος της Αττικής, καταγραφή και παρατήρηση ελαφιών στο απόλυτο σκοτάδι με τη χρήση θερμικών κιαλιών και καμερών της Hikvision, Video Analytics και τέλος πλούσιο γεύμα στο καταφύγιο Μπάφι, το οποίο βρίσκεται στη καρδιά Πάρνηθας. Οι επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλά νέα προϊόντα θερμικής απεικόνισης της Hikvision, έμαθαν τον τρόπο με τον οποίο οι θερμικές κάμερες λειτουργούν στο απόλυτο σκοτάδι, καθώς και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν οι εν λόγω συσκευές όταν συνδυάζονται με Video Content Analytics, όπως η διέλευση γραμμής, η εισβολή και η είσοδος/έξοδος από μία περιοχή. Το Security Report έδωσε το παρόν και σας μεταφέρει όλα όσα έλαβαν χώρα στο βουνό της Αττικής.

Hikvision DS-2TS03-25UM/W

Η πρώτη στάση με το πούλμαν έγινε στο ύψος όπου βρίσκεται το καζίνο της Πάρνηθας και σε ένα σημείο όπου υπήρχαν αρκετά ελάφια τα οποία ήταν αδύνατο να δει κανείς με γυμνό μάτι στο απόλυτο σκοτάδι. Τα πράγματα όμως άλλαξαν όταν τα στελέχη της Vector Security, μοίρασαν στους επαγγελματίες εγκαταστάτες το μονόκιαλο της Hikvision DS-2TS03-25UM/W. Η φορητή θερμική συσκευή είναι εξοπλισμένη με ανιχνευτή υπερύθρων 384×288 και οθόνη OLED 1024×768. Ο ενσωματωμένος θερμικός ανιχνευτής υψηλής ευαισθησίας παρέχει καθαρή εικόνα, ακόμη και μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, κάνοντας την συσκευή ιδανική για σενάρια, όπως περιπολίες, αναζήτηση/διάσωση ατόμων, καταπολέμηση λαθρεμπορίου, πεζοπορία, ακόμα και κυνήγι! Η εν λόγω συσκευή διαθέτει λειτουργίες για τη μέτρηση αποστάσεων, Wi-Fi, GPS, ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-ion, ψηφιακό zoom 2x, τεχνολογίες 3D DNR και Automatic Gain Control, προστασία IP67 για να αντέχει τις ρίψεις νερού και τη σκόνη, ενώ όπως θα δείτε και στην εικόνα 1, επιτρέπει και τη λήψη στιγμιότυπων.

Θερμική απεικόνιση στο απόλυτο σκοτάδι!

 Μετά το τέλος της πεζοπορίας όλοι οι συμμετέχοντες μαζεύτηκαν έξω από το καταφύγιο Μπάφι στη Πάρνηθα. Στο σημείο αυτό, τα στελέχη της εταιρίας είχαν στήσει θερμικές κάμερες με σκοπό να αναδείξουν στο κοινό που τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά των εν λόγω συσκευών. Αρχικά, οι άνθρωποι της εταιρίας έκαναν μία σύντομη αναφορά σχετικά με τη λειτουργία των θερμικών καμερών.   

Οι θερμικές κάμερες καταγράφουν την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπουν τα σώματα και τα αντικείμενα, μετατρέποντας την σε ορατή εικόνα. Αυτή η καταγραφή της διαφοράς θερμοκρασίας των σωμάτων σε ένα περιβάλλον καθιστά αυτού του είδους τις κάμερες, ιδανικές για χρήση στο απόλυτο σκοτάδι.

Ένας ειδικός φακός εστιάζει στο υπέρυθρο φως που εκπέμπει ένα αντικείμενο. Το φως δέχεται σάρωση από τον υπέρυθρο ανιχνευτή και μετατρέπεται σε ηλεκτρικό σήμα. Τα σήματα αυτά στέλνονται σε μια μονάδα επεξεργασίας σήματος, η οποία μεταφράζει τις πληροφορίες σε δεδομένα και τα στέλνει στην οθόνη. Τα δεδομένα αυτά έχουν διάφορα χρώματα (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο κ.λπ.) ανάλογα με την ένταση της υπέρυθρης εκπομπής. Οι εικόνες από τις υπέρυθρες κάμερες τείνουν να είναι μονόχρωμες, επειδή οι κάμερες χρησιμοποιούν γενικά έναν αισθητήρα εικόνας, που δεν διακρίνει διαφορετικά μήκη κύματος υπέρυθρης ακτινοβολίας. Για τη μέτρηση της θερμοκρασίας, τα πιο φωτεινά (θερμαντικά) μέρη της εικόνας είναι συνήθως λευκά χρώματα, οι ενδιάμεσες θερμοκρασίες απεικονίζονται με κόκκινο και κίτρινο χρώμα, ενώ τα πιο αχνά μέρη με μαύρο.

Στην περίπτωση μας, οι άνθρωποι της Vector Security είχαν ως προεπιλογή το ασπρόμαυρο, όπου το θερμότερο σημείο απεικονίζεται με το άσπρο και το ψυχρότερο μέρος με το μαύρο χρώμα. Γενικά όπως σημείωσαν οι ομιλητές μπορούμε να επιλέξουμε πολλές χρωματικές παλέτες, ωστόσο τα Video Analytics (αλγόριθμοι) «αντιλαμβάνονται» καλύτερα το ασπρόμαυρο. Γενικά, σε κάθε θερμική κάμερα έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πληθώρα Video Analytics, όπως διέλευση γραμμής, ανίχνευση εισβολής ή συναγερμό από άνθρωπο και όχημα ή μόνο άνθρωπο/ μόνο όχημα κ.λπ. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως με τις θερμικές κάμερες δεν θα αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα με το νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το GDPR.

DS-2TD1217/V1

Όλες αυτές τις δυνατότητες και τα προηγμένα χαρακτηριστικά θα τα συναντήσουμε στη Bi-Spectrum Turret κάμερα της Hikvision. Η κάμερα, που πρόσφατα έλαβε το βραβείο «Innovative Achievement» διαθέτει λειτουργίες Deep Learning, αλλά και βελτιωμένες δυνατότητες ανίχνευσης μειώνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς και της απώλειας ακινήτων. Η Deep Learning κάμερα της Hikvision ενσωματώνει υψηλής ποιότητας υλικά για τη λήψη εικόνων και την ανίχνευση πυρκαγιάς, που χρησιμοποιούν τόσο το ορατό φως, όσο και το υπέρυθρο, μία τεχνολογία που ονομάζεται επίσης «Bi-Spectrum». Η διφασματική κάμερα συνδυάζει τη θερμική με την οπτική εικόνα και επιτρέπει τη δυνατότητα προβολής μέσω ενός καναλιού, μειώνοντας με αυτό το τρόπο το εύρος ζώνης. Η λειτουργία συγχώνευσης δύο εικόνων παρέχει επίσης περισσότερες λεπτομέρειες εικόνας σε διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες, διευκολύνοντας την εύρεση κρυφών αντικειμένων, ενώ ταυτόχρονα απλουστεύει τη διαδικασία ζωντανής προεπισκόπησης. Επιπλέον, η κάμερα ενσωματώνει GPU για τη λειτουργία του αλγόριθμου βαθιάς εκμάθησης, υποστηρίζοντας προηγμένη ανίχνευση εισβολής. Η διφασματική κάμερα είναι ιδανική τόσο για τόσο ανίχνευση πυρκαγιάς, όσο και για ανίχνευση εισβολής και συνιστάται για εσωτερικούς χώρους  όπως αποθήκες, μουσεία, κέντρα δεδομένων και γραφεία.

Στο ψηλότερο σημείο της πόλης!

Στο ψηλότερο σημείο της πόλης και σε απόσταση μόλις μίας ώρας από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται το καταφύγιο Μπάφι, όπου και μετά το τέλος της επίδειξης των προϊόντων, ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες, πλούσιο γεύμα, δώρα και πολλές συζητήσεις. Το Entertainment & Adventure Day από την Vector Security και τη Hikvision ήταν μία μοναδική εμπειρία για κάθε παρευρισκόμενο και όσοι έδωσαν το παρόν είδαν με τα «μάτια» τους τις πραγματικές δυνατότητες των θερμικών καμερών που προσφέρει η Hikvision σήμερα!

Κατηγορία Τεύχος 99
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.