16/04/2020

KEDACOM KSCA120-ANW-TFC

Τερματικό ελέγχου πρόσβασης με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου και μέτρησης θερμοκρασίας ανθρωπίνου σώματος!

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Η LEXIS Πληροφορική, αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας των προϊόντων της KEDACOM στην Ελλάδα από το 2003, διαθέτει το νέο τερματικό «KSCA120-ANW-TFC». Η εν λόγω συσκευή έρχεται με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου, μέτρησης θερμοκρασίας ανθρωπίνου σώματος και βάση δεδομένων έως 20.000 ατόμων!

Η LEXIS Πληροφορική, αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας των προϊόντων της KEDACOM στην Ελλάδα από το 2003, διαθέτει το νέο τερματικό «KSCA120-ANW-TFC». Η εν λόγω συσκευή έρχεται με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου, μέτρησης θερμοκρασίας ανθρωπίνου σώματος και βάση δεδομένων έως 20.000 ατόμων!

Η KEDACOM παρέχει ολοκληρωμένα προϊόντα τηλεδιάσκεψης, ποικιλία τερματικών και διάφορα περιφερειακά, ιδανικά για τοποθέτηση σε πληθώρα εφαρμογών. Το 2004, η εταιρία εισήλθε και στο κλάδο της βιντεοεπιτήρησης με λύσεις IP και το 2018 κατέλαβε τη 12η θέση στο TOP 20 των κορυφαίων κατασκευαστών συστημάτων παρακολούθησης παγκοσμίως! Τα τελευταία 10 χρόνια η KEDACOM έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά προϊόντα όπως IP κάμερες, NVR και πλατφόρμες CMS, τα οποία έχουν εφαρμοστεί ευρέως σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς τομείς, όπως σχολεία, καζίνο, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, φυλακές, λιανικό εμπόριο, συστήματα δημόσιων συγκοινωνιών κ.λπ. Η νέα προσθήκη του τερματικού για τον έλεγχο πρόσβασης, αποτελεί την πιο «hot» τεχνολογική εξέλιξη της KEDACOM με το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, το KSCA120-ANW-TFC συνδυάζει αναγνώριση προσώπου, μέτρηση θερμοκρασίας ανθρωπίνου σώματος, αναγνώστη καρτών, επικοινωνία βίντεο / ήχου και έλεγχο απομακρυσμένης πρόσβασης σε μία μόνο συσκευή. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα σενάρια, από βασική ταυτοποίηση για έλεγχο εισόδου, έως και σε  προηγμένη διαχείριση πρόσβασης. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και ισχυρό αλγόριθμο Deep Learning, το τερματικό αναγνώρισης προσώπων της KEDACOM αποτελεί θα λέγαμε μία «touch free entrance» λύση, που προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας, με μεγάλη ευκολία στη χρήση και την εγκατάσταση.

Ο τερματικός αναγνώστης προσώπου διαθέτει LCD οθόνη αφής 5’’ που υποστηρίζει ανάλυση 480x800, ενσωματώνει διπλές κάμερες ευρείας γωνίας HD με αισθητήρες 1/2.8’’ Progressive Scan CMOS και μπορεί να αναγνωρίσει με ακρίβεια ένα άτομο σε απόσταση από 0,3 έως 2 μέτρα και να μετρήσει τη θερμοκρασία του σε απόσταση έως 0,8 μέτρα. Η κάμερα μπορεί να εγγυηθεί μια αξιόπιστη αναγνώριση ακόμη και με χαμηλό φωτισμό ή ισχυρό οπίσθιο φωτισμό (Color: 0.001lux), ενώ η μέτρηση θερμοκρασίας ανθρωπίνου σώματος παρουσιάζει μεγάλη ακρίβεια (± 0.5°C) και μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό ύποπτων περιπτώσεων (π.χ. πυρετό). Η μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος πραγματοποιείται  χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα Vanadium Oxide Uncooled Focal Plane Arrays, με ανάλυση 265 x 192 pixel και NETD <= 50mk @F1.0, για να διακρίνει μεταξύ πολύ μικρών διαφορών στη θερμική ακτινοβολία μίας εικόνας. Η κάμερα δεν μπορεί να εξαπατηθεί με μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, καθότι το τερματικό αναγνώρισης προσώπων μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ μιας φωτογραφίας και ενός πραγματικού προσώπου με τη λειτουργία ανίχνευσης vivo.

Το τερματικό αναγνώρισης προσώπων KEDACOM KSCA120-ANW-TFC διαθέτει τεράστια βάση δεδομένων και ως εκ τούτου μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι και 20.000 ανθρώπινα πρόσωπα και 100.000 κάρτες για να εγγυηθεί ότι μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα θα αποκτήσουν πρόσβαση. Η συσκευή επιτρέπει την πρόσβαση μέσω αναγνώρισης προσώπου, κάρτας, τηλεχειριστηρίου, μέτρησης θερμοκρασίας, απομακρυσμένα, ακόμα και το συνδυασμό των παραπάνω (Αναγνώριση προσώπου και Κάρτα/ Αναγνώριση προσώπου και μέτρηση θερμοκρασίας, κ.λπ.). Η ανίχνευση προσώπου πραγματοποιείται σε λιγότερο από 0.5s, αρκεί το άτομο που στέκεται μπροστά στην κάμερα να βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη των 2 μέτρων (0.3 – 2μ).

Το KSCA120-ANW-TFC είναι συμβατό με πληθώρα δικτυακών πρωτόκολλων όπως TCP/IP, UDP, HTTP, DHCP, DNS/DDNS, RTP/RTCP, RTSP, PPPoE, FTP, VSIP, UPnP, 802.1x, NAT, QoS, SMTP, IPv4, IPv6, αλλά και με τα ONVIF (Profile S, Profile G), GB/T 28181-2011, API και CGI, για να συνεργάζεται και με προϊόντα διαφορετικών κατασκευαστών. Στην πίσω όψη της συσκευής θα συναντήσουμε μία θύρα 10/100M RJ45, μία θύρα RS485, δύο εισόδους και μία έξοδο alarm, ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, καθώς και υποδοχή για Micro SD κάρτα χωρητικότητας 256GB. Τέλος, η συσκευή διαθέτει μπουτόν εξόδου και tamper σε περίπτωση αποκόλλησης της από τον τοίχο. Λειτουργεί σε θερμοκρασίες μεταξύ 0°C και 40°C, ζυγίζει μόλις 2kg και οι διαστάσεις του είναι 241x94.2x54.2mm.

Απομακρυσμένη Διαχείριση

Με το συνδυασμό του τερματικού αναγνώρισης προσώπων KEDACOM KSCA120-ANW-TFC και της πλατφόρμας VMS, οι διαχειριστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό KEDACOM ή το App για να αποκτήσουν έναν αξιόπιστο οπτικό έλεγχο των επισκεπτών από απόσταση.

Με την ενσωμάτωση των τερματικών αναγνώρισης προσώπων με το iNVR Border Collie, η KEDACOM μπορεί να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης. Στην περίπτωση αυτή, δεν απαιτούνται πρόσθετοι εξυπηρετητές. Με άλλα λόγια, μπορείτε  να διαχειριστείτε πολλά τερματικά αναγνώρισης προσώπων χρησιμοποιώντας ένα iNVR Border Collie. Εκτός από τη διαχείριση και ανάκτηση δεδομένων, το σύστημα μπορεί επίσης να ανταποκριθεί στις ποικίλες ανάγκες των χρηστών, όπως η παρακολούθηση του χρόνου και ο περιορισμός των περιοχών κ.λπ., που το καθιστούν ιδανικό για χρήση σε κτίρια γραφείων, νοσοκομεία, αποθήκες, σχολεία, ξενοδοχεία ή άλλες επιχειρήσεις.

INFO
  • LEXIS Πληροφορική Α.Ε.
  • Καρπάθου 2-4 και Εθνικής Αντιστάσεως,15344,Γέρακας
  • τηλ: 210-6777007 | 2310-329350-1
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.lexis.gr
Κατηγορία Τεύχος 102, Reviews

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.