25/03/2021

Ιατροφαρμακευτική κάνναβη

Η καλλιέργεια που χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ασφαλείας

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Η νόμιμη βιομηχανία κάνναβης στις ΗΠΑ απέφερε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το 2018. Οι νόμιμες επιχειρήσεις κάνναβης αναπτύσσονται μαζικά τα τελευταία χρόνια και τα οικονομικά οφέλη που προσφέρει η παραγωγή και η καλλιέργεια του φυτού είναι τεράστια. Λόγω της φύσης του προϊόντος, η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα καταπολεμήσει...

Η νόμιμη βιομηχανία κάνναβης στις ΗΠΑ απέφερε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το 2018. Οι νόμιμες επιχειρήσεις κάνναβης αναπτύσσονται μαζικά τα τελευταία χρόνια και τα οικονομικά οφέλη που προσφέρει η παραγωγή και η καλλιέργεια του φυτού είναι τεράστια. Λόγω της φύσης του προϊόντος, η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα καταπολεμήσει τις κλοπές, τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς μιας καλλιέργειας, ακόμα και ενός καταστήματος που εμπορεύεται τέτοια είδη, είναι επιτακτική…

Είτε πρόκειται για μία καλλιέργεια, είτε για ένα κατάστημα το οποίο πουλάει προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, το μερίδιο ευθύνης είναι υψηλό. Πολλά κράτη ανά τον κόσμο «επιβάλλουν» στους ιδιοκτήτες καταστημάτων και στις επιχειρήσεις αυτές τη χρήση ενός συστήματος παρακολούθησης βίντεο. Πολλές φορές μάλιστα τα εν λόγω συστήματα παρακολούθησης, πρέπει να πληρούν και ορισμένες προϋποθέσεις.

Στην Καλιφόρνια για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που εμπορεύονται κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς, πρέπει να διαθέτουν ένα σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης με κάμερες που θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και με ελάχιστη ανάλυση 1280x720 (15 καρέ ανά δευτερόλεπτο). Κάμερες θα υπάρχουν τόσο στην είσοδο, όσο και την έξοδο ενός καταστήματος και τα πλάνα που θα καταγράφουν θα διατηρούνται στον σκληρό δίσκο τουλάχιστον για 90 ημέρες! Η επιλογή ενός πακέτου CCTV το οποίο θα προσφέρει ακόμα και 4K ανάλυση, όχι μόνο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς, αλλά θα τις προστατεύσει και από επίδοξους κλέφτες. Η απομακρυσμένη παρακολούθηση και τα Video Analytics είναι εξίσου σημαντικά. Τα VA μπορούν επίσης να κατηγοριοποιήσουν διάφορες πτυχές του εγγεγραμμένου υλικού, διευκολύνοντας τη διαδικασία αναζήτησης. Με την ανίχνευση όλων των αντικειμένων σε μια σκηνή και με τη χρήση του κατάλληλου λογισμικού, έχουμε διαθέσιμη μία τεράστια ποικιλία λειτουργιών, όπως η αναγνώριση προσώπου, η είσοδος έξοδος από μία περιοχή, κ.ά.  Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες των σύγχρονων VCA είναι η δυνατότητα υπολογισμού των ατόμων σε μία σκηνή ή σε μία προκαθορισμένη περιοχή. Αυτή η λειτουργία αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη στο λιανικό εμπόριο και ειδικά σε καταστήματα για την παρακολούθηση των ατόμων που εισέρχονται και εξέρχονται ή γενικότερα σε καταστάσεις, όπου στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.