19/05/2021

Dahua Full Color AI

Κάνουν τη νύχτα μέρα!

Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Οι αναλύσεις βίντεο αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την ασφάλεια και σήμερα ο σύγχρονος εγκαταστάτης μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες τους και να προσφέρει περισσότερη αξία στους πελάτες του. Η ραγδαία εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης και των αλγόριθμων Deep Learning στη βιομηχανία της ασφάλειας έκανε τα video analytics ακόμα πιο περιζήτητα.

Οι αναλύσεις βίντεο αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την ασφάλεια και σήμερα ο σύγχρονος εγκαταστάτης μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες τους και να προσφέρει περισσότερη αξία στους πελάτες του.

Η ραγδαία εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης και των αλγόριθμων Deep Learning στη βιομηχανία της ασφάλειας έκανε τα video analytics ακόμα πιο περιζήτητα. Η προσθήκη των εν λόγω τεχνολογιών ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την έξυπνη ανάλυση βίντεο και πλέον, τα intelligent Video Analytics χρησιμεύουν σε πληθώρα εγκαταστάσεων και διαφορετικών σεναρίων, όπως οι υπαίθριοι χώροι, τα περιβάλλοντα με ακραία καιρικά φαινόμενα και οι σκηνές με μηδαμινό φωτισμό. Τα περισσότερα περιστατικά ασφάλειας συμβαίνουν τη νύχτα και δυστυχώς οι εικόνες και το βίντεο από τις συμβατικές κάμερες ασφαλείας ενδέχεται να χάσουν εύκολα κρίσιμες λεπτομέρειες σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η έλευση καμερών που προσφέρουν έγχρωμη εικόνα ακόμα και σε συνθήκες πλήρους σκότους είναι γεγονός. Για να ξεπεράσει κάθε πρόκληση και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των τελικών χρηστών, η Dahua Technology λανσάρει τις νέες Full-color AI κάμερες, προσφέροντας έγχρωμες εικόνες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και τη νύχτα. Οι νέοι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με την αναγνώριση στόχου και την αποτελεσματική αναζήτηση κάνουν τη νύχτα μέρα!

Χρόνια τώρα, η βιομηχανία της ασφάλειας έχει υιοθετήσει την τεχνολογία υπερύθρων-IR, για την παροχή εικόνων υψηλής ποιότητας σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Ωστόσο, οι ασπρόμαυρες εικόνες που αναπαράγει η παραδοσιακή κάμερα υπερύθρων δεν μπορούν να εμφανίσουν σημαντικές λεπτομέρειες, όπως το χρώμα των ρούχων, τα χαρακτηριστικά ενός οχήματος κ.λπ. Για  παράδειγμα, όταν ένα άτομο με μαύρη στολή κρύβεται πίσω από ένα δέντρο, η IR κάμερα δεν μπορεί να διακρίνει αποτελεσματικά τον παρακολουθούμενο στόχο από το φόντο. Επιπλέον, η υπέρυθρη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει υπερέκθεση των στόχων και αντίστοιχα να αλλοιώσει τις λεπτομέρειες στην εικόνα, κάνοντας την αναγνώριση του υπόπτου αδύνατη.

Τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η λύση της Dahua

Η νέα λύση «Dahua Full-color AI», έρχεται να καλύψει αυτή την ανεπάρκεια των παραδοσιακών καμερών, προσφέροντας καθαρές-έγχρωμες εικόνες, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Προσφέρει έντονα εφέ εικόνας παρόμοια με αυτά που θα βλέπαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και όλα αυτά στο απόλυτο σκοτάδι, διευκολύνοντας σημαντικά την επεξεργαστική απόδοση της κάμερας.

Πλήρης έγχρωμη κάμερα και IR κάμερα

Σε σύγκριση με την παραδοσιακή νυχτερινή παρακολούθηση IR, η λύση της Dahua, προσφέρει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες και άρα, πιο ζωντανές εικόνες με μεγάλη ευκρίνεια. Σε ότι αφορά την αναγνώριση προσώπου, η σύγκριση των έγχρωμων εικόνων που είναι αποθηκευμένες στη βιβλιοθήκη της εκάστοτε συσκευής πραγματοποιείται πολύ πιο εύκολα, σε συνάρτηση πάντα με τις ασπρόμαυρες εικόνες. Επιπλέον, το μεγάλο διάφραγμα και η υψηλή ευαισθησία του φακού, βελτιώνουν σημαντικά την ικανότητα της κάμερας να ανιχνεύει απομακρυσμένους στόχους σε περιβάλλοντα με μηδαμινό φωτισμό. Ακόμα και όταν σε μία σκηνή υπάρχουν μόνο λίγες ορατές πηγές φωτισμού, όπως π.χ. φωτεινοί σηματοδότες, η έγχρωμη κάμερα Dahua θα χαρίσει έγχρωμες εικόνες υψηλής ποιότητας!

Ανίχνευση υψηλής ακρίβειας

Το ποσοστό ανίχνευσης του στόχου σε λειτουργία «πλήρους χρώματος» είναι αναμφίβολα  υψηλότερο από εκείνο που βρίσκεται σε λειτουργία υπερύθρων, παρέχοντας έτσι έγκαιρη προειδοποίηση για την πρόληψη εγκλημάτων. Η πλούσια ικανότητα συλλογής πληροφοριών των έγχρωμων καμερών της Dahua θα επιτρέψει τη γρήγορη απόκριση των τοπικών αρχών σε περιστατικά εκτάκτου ανάγκης.

Αναγνώριση στόχου

Με εξαιρετικά εφέ εικόνας, η λύση της Dahua μπορεί να αναγνωρίσει ένα πρόσωπο και τη πινακίδα κυκλοφορίας ενός οχήματος ακόμη και τη νύχτα. Σε σκοτεινά μέρη όπως τα πάρκα ή τα σκοτεινά σοκάκια, αυτή η λύση μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική, προσφέροντας μοναδικές λεπτομέρειες και χρωματικά χαρακτηριστικά.

Οικονομική αναζήτηση AI

Οι καθαρές και λεπτομερείς έγχρωμες εικόνες που συλλέγονται από την έγχρωμη κάμερα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, απλοποιώντας παράλληλα το έργο των τοπικών αρχών. Ταυτόχρονα, οι εν λόγω κάμερες επιτρέπουν  και την «αναζήτηση AI», βάσει των χαρακτηριστικών ενός ατόμου/οχήματος, μειώνοντας σημαντικά το κόστος εργασίας του διαχειριστή/χρήστη.

Παρέχοντας έγχρωμες εικόνες 24 ώρες το 24ωρο, η νέα λύση της Dahua μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα ευρύ φάσμα σκηνών χαμηλού φωτισμού, όπως χώρους στάθμευσης, μονοκατοικίες/βίλες, βιομηχανικές περιοχές, πάρκα και άλλους υπαίθριους χώρους, επιτυγχάνοντας σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα εικόνας όπως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κατηγορία Τεύχος 115, Κάμερες

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.