Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
27 Μαρτίου 2022 12:25

Κάμερες με Solar Panels

Εικόνα και video από περιοχές χωρίς ρεύμα και internet

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
77c4fe2a7e317c1ca762236f81946bfb XL b5ad8af3

Μία solar κάμερα ή αλλιώς ηλιακή κάμερα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα αυτόνομο σύστημα βιντεοεπιτήρησης σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχουν γραμμές ρεύματος ή ηλεκτρικές πρίζες, αλλά και γραμμές internet.

Μία solar κάμερα ή αλλιώς ηλιακή κάμερα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα αυτόνομο σύστημα βιντεοεπιτήρησης σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχουν γραμμές ρεύματος ή ηλεκτρικές πρίζες, αλλά και γραμμές internet. Η βιομηχανία της ασφάλειας αξιοποιεί σιγά – σιγά την ηλιακή ενέργεια, αφενός γιατί αποτελεί μία εντελώς βιώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον λύση και αφετέρου για να προσφέρει στους χρήστες μεγαλύτερη ευελιξία και ευκολία.

Σε μεγάλες υπαίθριες ιδιοκτησίες, πάρκα και γενικότερα όπου η τροφοδοσία ενός εξοπλισμού φαντάζει αδύνατη, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις ηλιακές κάμερες με πολλαπλούς τρόπους. Ας δούμε πως.

Τα εργοτάξια, τα μεγάλα εθνικά πάρκα, τα αγροκτήματα και τα ακίνητα που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες σε ότι αφορά την βιντεοεπιτήρηση και γενικότερα την ασφάλεια. Η παρακολούθηση μεγάλων εξωτερικών χώρων δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο οι κάμερες που διαθέτουν ηλιακά πάνελ έρχονται για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις αυτές. Δεδομένου ότι μια ηλιακή κάμερα συλλέγει την ενέργεια μέσω του ενσωματωμένου πάνελ της, το ζήτημα της έλλειψης γραμμών ρεύματος ή ηλεκτρικής ενέργειας δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Εφόσον ο εγκαταστάτης τοποθετήσει τον εξοπλισμό με το ηλιακό πάνελ στη σωστή θέση, τότε η κάμερα θα μπορεί να συλλέξει την απαιτούμενη ισχύ για όσο χρειάζεται και να λειτουργήσει απροβλημάτιστα. Οι περισσότερες solar κάμερες διαθέτουν επίσης και εφεδρική μπαταρία, για την αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη και με χαμηλή ηλιοφάνεια ή συννεφιά.

Οι ηλιακές κάμερες ασφαλείας δεν είναι κάτι νέο στο κλάδο της ασφάλειας. Αποτελούν ωστόσο, μία νέα τάση στο κλάδο της βιντεοεπιτήρησης και αυτό οφείλεται κυρίως στην προσιτότητά τους. Το κόστος τους έχει μειωθεί δραματικά, καθώς ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές λανσάρουν στην αγορά τα εν λόγω συστήματα ασφαλείας, με άκρως χαμηλότερες τιμές σε σχέση με το άμεσο παρελθόν. Από την άλλη και οι κυβερνήσεις δίνουν οικονομικά κίνητρα για τη χρήση προϊόντων που βασίζονται σε τέτοιες μορφές ενέργειας, όπως άλλωστε έχουμε δει να συμβαίνει και με τα ηλιακά πάρκα. Ένας ακόμα λόγος όπου το κόστος των ηλιακών καμερών δεν είναι μεγάλο, είναι το αυξανόμενο ενδιαφέρον των πολιτών για την εύρεση οικολογικών λύσεων που θα προστατεύσουν το περιβάλλον.

Ένα ακόμη όφελος από τη χρήση των εν λόγω καμερών είναι η δυνατότητά τους να επικοινωνούν μέσω της τεχνολογίας 4G. Οι 4G κάμερες, αυτές δηλαδή με υποδοχή για SIM, μπορούν να αποθηκεύουν όλες τις εγγραφές βίντεο, αλλά και στιγμιότυπα εικόνων απευθείας στο cloud, λύνοντας ένα ακόμα πρόβλημα, αυτό του internet!

Με άλλα λόγια, από τη στιγμή που υπάρχει κοντά στο σημείο όπου είναι τοποθετημένος ο εξοπλισμός μας ένας κυψελοειδής πύργος επικοινωνίας, μια ηλιακή κάμερα με δυνατότητα 4G επικοινωνίας θα μπορεί να ανεβάζει συνεχώς όλα τα πλάνα που έχει καταγράψει στο cloud και έτσι ο χρήστης θα έχει εικόνα από το σημείο ενδιαφέροντος σε πραγματικό χρόνο. Οι ασύρματες ηλιακές κάμερες 4G αποτελούν ιδανικές λύσεις ασφάλειας και επιτήρησης για τα πάντα, από αγροκτήματα και πάρκα μέχρι και εργοτάξια. Η εγκατάσταση τους και η σύνδεση στο δίκτυο πραγματοποιείται αρκετά εύκολα, μειώνοντας το κόστος εγκατάστασης και το χρόνο. Είναι κατάλληλα σχεδιασμένες για να λειτουργούν κάτω από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως βροχή, χιόνι, υγρασία, κ.λπ.

Στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα δούμε με αλφαβητική σειρά ανά προμηθευτή το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά σε ηλιακές κάμερες.

 

G.I. Security S.A.

Οι ηλιακές κάμερες ασφαλείας αποτελούν σήμερα μία σύγχρονη λύση για τοποθέτηση σε υπαίθριους χώρους ή απομακρυσμένες εγκαταστάσεις, όπου η παροχή ρεύματος και η σύνδεση internet στον CCTV εξοπλισμό μας είναι περιορισμένη, έως σχεδόν αδύνατη. Ευτυχώς, οι εν λόγω κάμερες προσφέρουν όλα τα εργαλεία και τις καινοτομίες για την απόλυτη διασφάλιση ενός χώρου, ακόμα και τις μέρες όπου επικρατεί συννεφιά, καθώς αντλούν ενέργεια λειτουργίας από την μετατροπή του ηλιακού φωτός σε ηλεκτρική ενέργεια.

Την λύση σε αυτά τα μακροχρόνια προβλήματα έρχεται να δώσει η G.I. Security με την ηλιακή κάμερα της «Safire», η οποία μπορεί να  χρησιμοποιηθεί ως ένα εντελώς ανεξάρτητο σύστημα παρακολούθησης, σε τοποθεσίες όπου δεν υπάρχει υποδομή ηλεκτρικού ή ασύρματου δικτύου internet. Το σύστημα αποτελείται από όλα όσα χρειάζεται ο τελικός σας πελάτης. Αρχικά, την bullet κάμερα SF-IPB035WH-2YSOLAR-4G με 4G που μπορεί να συνδεθεί απευθείας μέσω P2P, ένα ηλιακό πάνελ το οποίο εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της κάμερας, αλλά και μία εφεδρική μπαταρία για την έξυπνη διαχείριση και αποθήκευση της ενέργειας. Επιπλέον, μαζί με τον εξοπλισμό θα συναντήσουμε και ανιχνευτές «πραγματικής» κίνησης, οι οποίοι θα ενημερώσουν τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο για οποιοδήποτε συμβάν στον εκάστοτε χώρο. Ας δούμε αρχικά τα χαρακτηριστικά της 4G κάμερας.

Η SF-IPB035WH-2YSOLAR-4G είναι μία bullet κάμερα με αισθητήρα 1/2.8″ High Performance CMOS, σταθερό φακό 2.8 mm και ανάλυση 1080p. Έρχεται με ελάχιστο φωτισμό 0.004 Lux @ (F1.4, AGC ON) στο έγχρωμο και  0.002 Lux @ (F1.4, AGC ON)  στο ασπρόμαυρο και IR που φτάνουν τα 30 μέτρα, επιτρέποντας στην κάμερα να προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι. Υποστηρίζει τον σύγχρονο αλγόριθμο συμπίεσης βίντεο H.265+ που μειώνει τις απαιτήσεις του bandwidth και του αποθηκευτικού χώρου έως και 50% περισσότερο, ενώ υποστηρίζει και λειτουργίες CBR/VBR για τον έλεγχο του bitrate. Είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα TCP/IP, ICMP, HTTP, HTTPS, FTP, SFTP, DHCP, DNS, DDNS, RTP, RTSP, RTCP, NTP,UPnP, SMTP, SNMP, IGMP, 802.1X, QoS, IPv6, UDP, Bonjour και SSL/TLS και έρχεται και με τεχνικές κρυπτογράφησης για να εξασφαλίσει το απόρρητο της επικοινωνίας με τους χρήστες. Υποστηρίζει έως 32 χρήστες, με 3 επίπεδα διαχείρισης (administrator, operator και user) και έρχεται με δυνατότητα 4G επικοινωνίας, ώστε να μπορεί να ανεβάζει συνεχώς όλα τα πλάνα που έχει καταγράψει στα Safire Control Center, Safire Connect και Safire Central. Η λειτουργία ANR, επιτρέπει στην κάμερα να αποθηκεύει βίντεο τοπικά στην κάρτα Micro SD (μέχρι 256GB), ακόμα και σε περίπτωση αποσύνδεσης, ενώ οι τεχνολογίες BLC, HLC, 3D DNR και Defog εξασφαλίζουν πως η κάμερα θα τραβήξει πλάνα υψηλής ευκρίνειας ακόμα και σε έντονες συνθήκες φωτισμού.

Επιπρόσθετα, η SF-IPB035WH-2YSOLAR-4G διαθέτει και μία σειρά έξυπνων λειτουργιών, όπως ανίχνευση εισβολής, ανίχνευση διέλευσης γραμμής, ανίχνευση παραβίασης εισόδου/εξόδου, εντοπισμό παρατημένων αντικειμένων (αποσκευών χωρίς επίβλεψη), ανίχνευση αφαίρεσης αντικειμένων, αλλαγή σκηνής, κ.ά. Για την καταγραφή συμβάντων και την αποστολή ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο στους χρήστες, η κάμερα μπορεί να ανεβάσει βίντεο-υλικό σε FTP, να στείλει push notifications στο χρήστη μέσω της εφαρμογής, του λογισμικού, αλλά και σε λογαριασμό email. Τα έξυπνα συμβάντα υποστηρίζονται μόνο σε λειτουργία πλήρους ισχύος.

Η κάμερα της Safire έρχεται με μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 20 Ah που λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -5°C και + 60°C, διαθέτει πιστοποίηση IP67 για να αντέχει ακραία καιρικά φαινόμενα και υποστηρίζει ελληνικό μενού.

G.I. Security SA, τηλ.: 210-6040601.

 

ΗΛΚΑ ΑΕ.

Οι αυτόνομες 4G solar κάμερες 2ης γενιάς της HIKVISION διαθέτουν ηλιακή κυψέλη, μπαταρία, router 4G και ανιχνευτή κίνησης PIR και είναι ειδικά σχεδιασμένες για απομακρυσμένη επιτήρηση εξωτερικών χώρων σε περιοχές στις οποίες δεν είναι διαθέσιμη παροχή ρεύματος και Internet. Διατίθενται μοντέλα σε 3 σειρές: Basic για εφαρμογές χαμηλού προϋπολογισμού, Standard για τους περισσότερους χρήστες και Advanced για project και πιο απαιτητικές εφαρμογές με μεγαλύτερη αυτονομία και smart functions. Είναι ιδανικές για χρήση σε εργοτάξια, εξοχικές κατοικίες, φάρμες, δάση, περιβαλλοντικά πάρκα, αυτοκινητοδρόμους, εργοστάσια, ηλεκτρικά δίκτυα, φεστιβάλ και εκδηλώσεις, κ.λπ.

Το οικονομικό μοντέλο DS-2XS2T41G0-ID/4G/C04S05 4.0 από την σειρά Basic Solar, είναι μία solar κάμερα Bullet με αισθητήριο 1/3΄΄ 4MP, σταθερό φακό 4mm (γωνία θέασης 83.7°), ευαισθησία 0.01 Lux @ (F1.6, AGC ON) / 0 Lux with IR και υπέρυθρο φωτισμό ως 30 m (full mode) ή 10 m (low power). Διαθέτει λειτουργίες 120dB WDR, 3D DNR, BLC, HLC, Defog, EIS, H.265+, ROI, ενσωματωμένο ανιχνευτή κίνησης PIR με εμβέλεια 10 m, ενσωματωμένο router 4G, μικρόφωνο και μεγάφωνο, ενσωματωμένη μνήμη Flash 8 GB eMMC και υποδοχή κάρτας Micro SD/SDHC/ SDXC ως 256 GB για τοπική καταγραφή video. Διαθέτει επίσης βαθμό στεγανότητας IP66, ηλιακή κυψέλη 5W, επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου 40 Wh, λειτουργεί σε θερμοκρασία 0 ~ 50°C και οι διαστάσεις της είναι 156×245.8×214 mm (ΠxBxY). Η κάμερα έχει διάφορους τρόπους λειτουργίας, από τους οποίους πρακτικότερος είναι το standby mode (καταγραφή και επικοινωνία 4G μόνο σε συμβάντα, ανίχνευση με PIR, διάρκεια μπαταρίας ως 7 ημέρες), λόγω της περιορισμένης ισχύος της ηλιακής κυψέλης / μπαταρίας.

Το μοντέλο DS-2XS2T47G0-LDH/4G/C18S40 ανήκει στην σειρά Standard και είναι μία Solar κάμερα Bullet 4MP ColorVu με μεγάλο αισθητήριο 1/1.8΄΄, σταθερό φακό 4mm (γωνία θέασης 95°) υψηλής φωτεινότητας F1.0, και εξαιρετικά υψηλή ευαισθησία 0.0005 Lux @ (F1.0, AGC ON) / 0 Lux with white light, Παρέχει έγχρωμη εικόνα ημέρα-νύχτα, καθώς διαθέτει αυτόματο λευκό θερμό φωτισμό Smart Light εμβέλειας ως 30 m (performance mode) ή 10 m (proactive mode). Διαθέτει ακόμη λειτουργίες 120dB WDR, 3D DNR, BLC, HLC, H.265+, ROI, ανιχνευτή κίνησης PIR με εμβέλεια 15 m και γωνία ανίχνευσης 100°, ενσωματωμένο router 4G (LTE-TDD / LTE-FDD / TD-SCDMA / EVDO), μικρόφωνο και μεγάφωνο με ηχητική ειδοποίηση σε συναγερμό, ενσωματωμένη μνήμη Flash 64 GB eMMC και υποδοχή κάρτας Micro SD/SDHC/ SDXC ως 256 GB για τοπική καταγραφή video. Παρέχεται βαθμός στεγανότητας IP67 για όλο το σύστημα, αντοχή σε τυφώνα κατηγορίας 12, αντιδιαβρωτική προστασία, θερμοκρασία λειτουργίας -20 ~ 55°C, ηλιακή κυψέλη 40W, επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου 180 Wh / 23.2 Ah @ 8.4V, δυνατότητα τροφοδοσίας με 12VDC (τότε οι ηλιακές κυψέλες έχουν το ρόλο εφεδρικής τροφοδοσίας). Στην συσκευασία περιλαμβάνεται αδιάβροχο κουτί συνδέσεων και σύστημα από βραχίονες για στήριξη σε στύλο Οι διαστάσεις της κάμερας είναι 760×390.5×614.8 mm (ΠxBxY), και το βάρος της βάρος 8.5 kg.

Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 3 τρόπους λειτουργίας, ανάλογα με την επιθυμητή αυτονομία της μπαταρίας σε μέρες χωρίς ηλιοφάνεια:

1. Performance: συνεχής καταγραφή και επικοινωνία 4G, ανίχνευση με motion detection / PIR, διάρκεια μπαταρίας ως 2.5 ημέρες.

2. Proactive: συνεχής καταγραφή, επικοινωνία 4G σε συμβάντα, ανίχνευση με motion detection / PIR, διάρκεια μπαταρίας ως 4.5 ημέρες.

3. Standby: καταγραφή και επικοινωνία 4G μόνο σε συμβάντα, ανίχνευση με PIR, διάρκεια μπαταρίας ως 24 ημέρες.

Διατίθεται επίσης και το ακριβότερο μοντέλο DS-2XS6A87G1-L/C32S80, από τη σειρά Advanced, με κάμερα ColorVU Acusense ανάλυσης 8MP, διπλάσιας ισχύος ηλιακή κυψέλη, μεγαλύτερη μπαταρία 320 Wh, κ.λπ.

ΗΛΚΑ ΑΕ., τηλ.: 210-6071510.

 

Καλέμη Αφοί O.E.

Η ανάγκη παρακολούθησης σε μέρη όπου η σύνδεση internet και η παροχή ρεύματος δεν είναι εφικτή ολοένα και μεγαλώνει. Για να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες στις εν λόγω εγκαταστάσεις, η εταιρία Αφοί ΚΑΛΕΜΗ O.E., διαθέτει ήδη από το 2015 μία μεγάλη γκάμα λύσεων όπως Motorised και PTZ κάμερες της εταιρίας MARS System με ηλιακό Panel και εφεδρική μπαταρία. Ο κατασκευαστής Mars System κατασκευάζει κάμερες για μεγάλους οίκους του εξωτερικού, καθώς και Solar Panels. Οι Mars System κάμερες έχουν περάσει όλα τα απαραίτητα quality test και πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Το Hardware των συστημάτων Mars έχει Ελληνική υπογραφή, καθώς τα Chipset, οι αισθητήρες και άλλα υλικά, είναι επιλεγμένα από την εταιρία Αφοί ΚΑΛΕΜΗ O.E.. Ο κατασκευαστής Mars System κατασκευάζει κάμερες για μεγάλους οίκους του εξωτερικού, καθώς και Solar Panels.

Ας ξεκινήσουμε με την κάμερα Mars LP4GB420, η οποία έρχεται με ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ. Η νέα αυτή Solar 3G/4G κάμερα της Mars δίνει λύση για περιπτώσεις που θέλουμε να παρακολουθήσουμε ένα χώρο και δεν έχουμε λήψη Wi-Fi, ούτε παροχή ρεύματος στο σημείο που θέλουμε να την τοποθετήσουμε. Η σύνδεση με 3G/4G δεν είναι απαραίτητη και απαιτείται εφόσον θέλουμε να συνδεθούμε εξ’  αποστάσεως για την διαχείριση και τον έλεγχο της κάμερας. Δέχεται όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας (χρησιμοποιεί Nano Sim). Ενσωματώνει αισθητήρα 1/2.9″ Sony IMX323CMOS με 2MP ανάλυση, σταθερό φακό 3.6mm και IR που αγγίζουν τα 30 μέτρα. Υποστηρίζει συμπίεση Η.265, τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης και είναι συμβατή με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/IP, HTTP, TCP, UDP, SMTP, DHCP,DNS και P2P. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται το ηλιακό πάνελ, 4 μπαταρίες 18650 3,7v 2600mAh, μία βάση στήριξης της κάμερας και ένα καλώδιο φόρτισης USB σε power jack.

Μία ακόμη κάμερα που μπορεί να συνδυαστεί με το ηλιακό σύστημα είναι το μοντέλο Mars Q8B-CAM-4G που δέχεται εσωτερικά Sim κάρτα για σύνδεση σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 3G/4G. Για την αποθήκευση βίντεο δέχεται TF κάρτα μνήμης. Με το WiFi της κάμερας μπορείτε εύκολα με δύο κινήσεις να συνδεθείτε με το κινητό σας μέσω της εφαρμογής CamHi. Η εν λόγω κάμερα διαθέτει αισθητήρα 1/2.8″ CMOS με ανάλυση 1920x1080P. Είναι ιδανική για τοποθέτηση σε στρατόπεδα και φυλάκια, σε μελίσσια (για την  προστασία των κυψελών από κακόβουλες πράξεις), για αγρότες και κτηνοτρόφους για την προστασία των ζώων από κακόβουλες ενέργειες και φυσικές καταστροφές, σε ναυτικούς ομίλους (για την προστασία σκαφών), σε εξοχικές κατοικίες, φωτοβολταϊκά πάρκα, κ.λπ.  

Στη σειρά προϊόντων θα συναντήσουμε και solar πάνελ με PTZ κάμερα. Η LPSCAM-P έρχεται με αισθητήρα 1/2.9″ CMOS, ανάλυση 2MP και φυσικά 4G module (Qualcomm MDM9x07).  Διαθέτει υποδοχή για TF κάρτα μέγιστης χωρητικότητας 128GB, ενσωματώνει IR Led που αγγίζουν τα 20 με 30 μέτρα και συνδέεται με την εφαρμογή CamHipro (Android/iOS) για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση και την διαχείριση. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται ηλιακό πάνελ 8W (5.5V/1000mA) και 6 μπαταρίες 2500mAH. Μία ακόμα PTZ κάμερα που είναι διαθέσιμη από την εταιρία, είναι η Mars 4G520HP41 με υψηλή ανάλυση στα 5MP, αισθητήρα 1/2.8″5.0 CMOS, motorized φακό 4.7-94 mm και 20x zoom. Διαθέτει αμφίδρομο ήχο, λειτουργία ανίχνευσης κίνησης και πιστοποιείται με βαθμό στεγανότητας IP66 για να λειτουργεί απροβλημάτιστα υπό ακραίες καιρικές συνθήκες.

Τέλος, για την προστασία εξοχικών κατοικιών, προτείνεται το μοντέλο Mars LPSWBC, το οποίο ενσωματώνει 2 μπαταρίες χωρητικότητας 5400 mAh, οι οποίες χαρίζουν στη συσκευή έως και 6 μήνες αυτονομίας (με τη λειτουργία PIR). Η κάμερα μπορεί να αναγνωρίσει κινούμενους στόχους αποστέλλοντας ειδοποιήσεις στους χρήστες σε πραγματικό χρόνο. 

Αφοί ΚΑΛΕΜΗ O.E., τηλ.: 210-5773301.

 

KEEPER Group

Βρισκόμαστε σε μία χώρα με μεγάλη γεωγραφική ποικιλομορφία και σημαντική κλιματική διακύμανση. Λόγω αυτού, υπάρχουν πολλά έργα διαφόρων μεγεθών σε δυσπρόσιτες ή/και απομονωμένες περιοχές όπου είναι αναγκαία η ενεργειακή αυτονομία και απομακρυσμένη διαχείριση του συστήματος παρακολούθησης.

Για τέτοιου είδους έργα, η Dahua παρουσιάζει την νέα σειρά Φωτοβολταϊκών Συστημάτων PFM378.

Η σειρά αυτή αποτελείται από Φωτοβολταϊκά πάνελ 60, 100 και 125watt, μεταλλικό βραχίονα και κάμερα 4G, σταθερού φακού ή PTZ και την δυνατότητα προσθήκης μπαταρίας λιθίου για αυτονομία σε συνθήκες απουσίας ηλιακής ακτινοβολίας.

Το φωτοβολταϊκό σύστημα ενσωματώνει ρυθμιστή φόρτισης MPPT απόδοσης άνω του 99%, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με μπαταρία λιθίου χωρητικότητας έως και 576Wh (@12.8V-45Ah) για μέγιστη αυτονομία 72 ωρών (με κατανάλωση 8W) και αντοχή έως και 1500 κύκλους φόρτισης.

Και επειδή κάθε έργο είναι διαφορετικό, στο λογισμικό “Dahua ToolBox” θα βρούμε το εργαλείο «SolarEnergyCalculator», το οποίο, εισάγοντας την γεωγραφική τοποθεσία της εγκατάστασης, την ημερήσια ηλιακή ακτινοβολία, την επιθυμητή αυτονομία και την κατανάλωση του συστήματος μας, μπορεί να υπολογίσει και να μας εμφανίζει τα κατάλληλα μοντέλα φωτοβολταϊκού συστήματος και μπαταρίας βάσει των αναγκών μας.

Στην καρδιά του συστήματος βρίσκεται μία IP67 κάμερα 4G της Dahua 2MP με προηγμένη AI τεχνολογία “WizSense”.
Παρά την εξαιρετικά μικρή κατανάλωση της (από 3.3 έως 5.9W) για την μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία, έχει 4G τεχνολογία που υποστηρίζει όλες τις συχνότητες των Ελληνικών (και όχι μόνο) παρόχων κινητής, “True” WDR 120dB για την καλύτερη δυνατή ευκρίνεια ακόμη και στις δυσκολότερες συνθήκες φωτισμού, ισχυρά υπέρυθρα εμβέλειας 50m και δυνατότητα κωδικοποίησης με AI Coding H.265 για την αποδοτικότερη αξιοποίηση της SD κάρτας (έως 256GB) που θα προσθέσουμε.

Επιπλέον, όντας κάμερα WizSense ενσωματώνει τις δημοφιλέστερες AI τεχνολογίες όπως το νέο SMD 3.0, την ανίχνευση κίνησης με αναγνώριση ανθρώπου ή οχήματος με ακρίβεια που αγγίζει του 98% και το AI Perimeter Protection με λειτουργίες εικονικού φράχτη και φυλασσόμενης περιοχής.

Για ακόμη πιο απαιτητικά έργα, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης 4G PTZ κάμερας 4MP. Η κάμερα αυτή έχει φακό οπτικού zoom 32x, προβολείς ορατού λευκού φωτός εμβέλειας 50m ΚΑΙ προβολείς υπέρυθρων 150m με λειτουργία “Active Deterrence”, την δυνατότητα δηλαδή χρήσης λευκού φωτός και ήχου ως αποτρεπτική μέθοδο για την απομάκρυνση επίδοξου εισβολέα.
Και αυτή η κάμερα ενσωματώνει τις ίδιες AI λειτουργίες SMD 3.0 και Perimeter Protection, αλλά επιπλέον έχει και την δυνατότητα ανίχνευσης ανθρώπινου προσώπου, καθώς και την λειτουργία Autotracking ώστε, αφού η κάμερα ανιχνεύσει κάποιο αντικείμενο ενδιαφέροντος, να αρχίσει να «ακολουθεί» την πορεία του μέσα στον φυλασσόμενο χώρο.

Για λόγους αυτονομίας, η κάμερα μπορεί να μπει σε κατάσταση αδράνειας με την κατανάλωση να πέφτει σε μόλις 1W για εξοικονόμηση ενέργειας όταν δεν είναι αναγκαία η λειτουργία της και να επανέλθει και πάλι όταν χρειαστεί.

Επίσης, και οι δύο κάμερες έχουν την δυνατότητα επικοινωνίας με το φωτοβολταϊκό σύστημα μέσω RS485 για την ενημέρωση και αποστολή της ενεργειακής του κατάστασης και για την διαχείριση συνθηκών, όπως την χαμηλή στάθμη φόρτισης (κάτω από το 15%).

Και φυσικά, όντας κάμερες Dahua, είναι πλήρως συμβατές με την εφαρμογή DMSS για Android και iOS κινητά και tablet, καθώς και με την εφαρμογή υπολογιστή DSS για απομακρυσμένη παρακολούθηση ή ακόμη και καταγραφή εφόσον αυτό είναι επιθυμητό.

Πολύ εύκολα βλέπουμε ότι με τη σωστή χρήση των παραπάνω, μπορούμε να προσφέρουμε την λύση σε κάθε έργο τέτοιας φύσεως, αρκεί να γνωρίζουμε πως να τα αξιοποιήσουμε.
Στην Keeper, τον παλαιότερο προμηθευτή των προϊόντων Dahua στην Ελλάδα, έχουμε βαθιά γνώση των τεχνολογιών και προϊόντων της, καθώς και των μεθόδων για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση τους. Καλέστε μας να συζητήσουμε για το έργο σας και να δούμε πως μπορούμε να το κάνουμε ακόμα καλύτερο για εσάς και τον πελάτης σας, αυξάνοντας την αξία του και κάνοντας σας να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό!

KEEPER Hellas, τηλ.: 210-2025705.

 

RAKSON

Μια νέα  δικτυακή κάμερα εύκολης εγκατάστασης και χρήσης είναι διαθέσιμη από τη Hawkeye, ιδανική για χώρους οικείας, γκαράζ ή μικρών γραφείων ή καταστημάτων. Συνδυαζόμενη με τον παρελκόμενο ηλιακό συλλέκτη αποκτά πλήρη αυτονομία και καθίσταται κατάλληλη για χώρους στους οποίους δεν υπάρχει καμία υποδομή καλωδίωσης.  Μέσω της υποδοχής microUSB που διαθέτει η κάμερα συνδέεται ο ηλιακός συλλέκτης ισχύος 5W, ο οποίος φροντίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας για την επαναφόρτιση της ενσωματωμένης επαναφορτιζόμενης μπαταρίας λιθίους 5200mAh (μια πλήρης φόρτιση ακόμη και αν έχει αδειάσει γίνεται εντός 8 ωρών). Η μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της κάμερας ακόμη και χωρίς ηλιακό φως για αρκετές ημέρες, καθώς μπορεί να φτάσει έως και 6 μήνες υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας. Η καταγραφή της εικόνας, η οποία ενεργοποιείται όταν ανιχνευθεί κίνηση, μπορεί να γίνει τόσο τοπικά μέσω της υποδοχής κάρτας MicroSD (έως 128Gb) ή και απευθείας στο Cloud σε δωρεάν λογαριασμό που παρέχεται. Διαθέτει αισθητήρα 1/3″ CMOS υψηλής ανάλυσης 2 megapixels (1920 x 1080) για ευκρινή ποιότητα εικόνας, με φακό 2,8mm που προσφέρει γωνία θέασης οριζόντια 95ο, κάθετα 55ο και διαγώνια 110ο. Χρησιμοποιεί αλγόριθμο συμπίεσης βίντεο H.265 που επιτρέπει που επιτρέπει τη μετάδοση βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε δίκτυα με χαμηλό εύρος ζώνης (bandwidth), τοπικά βίντεο υψηλής ευκρίνειας με υψηλή ποιότητα εικόνας και χαμηλή ροή υποστηρίζοντας ομαλότερη παρουσίαση χωρίς είδωλα. Διαθέτει διπλή πηγή φωτισμού για νυχτερινή θέαση (απόσταση έως 7m) που περιλαμβάνει IR LED και λευκό φωτισμό, που επιτρέπουν την έγχρωμη εικόνα κατά την διάρκεια της νύχτας. Υποστηρίζει αμφίδρομη φωνητική επικοινωνία (και ακρόαση του χώρου με μικρόφωνο και ομιλία στο χώρο με μεγάφωνο), με ειδικό αλγόριθμο που εξαλείφει την ηχώ και καταστέλλει τους γύρω θορύβους. Η κάμερα διαθέτει ενσωματωμένη κεραία WiFi στα 2.4GHz (IEEE802.11b/g/n) για επικοινωνία με το διαδίκτυο και την απομακρυσμένη προβολή της σε πραγματικό χρόνο μέσα από εφαρμογή για Android & iOS. Η κάμερα είναι σχεδιασμένη για εξωτερικό χώρο (στεγανότητα IP66) και συγκρατείται πάνω στη βάση τοίχου με ισχυρό μαγνήτη που επιτρέπει να επιτύχουμε την ιδανική γωνία λήψης που επιθυμούμε.

Rakson, τηλ: 210-9404000.

 

{gallery}11434{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...