17/03/2015

ABUS Wireless Video Door Intercom

Ασύρματο σύστημα θυροτηλεόρασης με κάμερα

Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης
Με το σύστημα της ABUS μπορείτε να έχετε μια αποτελεσματική θυροτηλεόραση στο σπίτι σας με ελάχιστο κόπο! Η μπουτονιέρα ενσωματώνει κάμερα και επικοινωνεί ασύρματα με μια φορητή οθόνη διαχείρισης. Έτσι, το μόνο που απαιτείται είναι η παροχή ρεύματος στην μπουτονιέρα στην πόρτα που θα τοποθετηθεί και το σύστημα είναι έτοιμο...

Με το σύστημα της ABUS μπορείτε να έχετε μια αποτελεσματική θυροτηλεόραση στο σπίτι σας με ελάχιστο κόπο! Η μπουτονιέρα ενσωματώνει κάμερα και επικοινωνεί ασύρματα με μια φορητή οθόνη διαχείρισης. Έτσι, το μόνο που απαιτείται είναι η παροχή ρεύματος στην μπουτονιέρα στην πόρτα που θα τοποθετηθεί και το σύστημα είναι έτοιμο! Για καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του συστήματος, η μπουτονιέρα παρέχει σύνδεση για ηλεκτρικό κυπρί και για κουδούνι. Η κάμερα στην μπουτονιέρα διαθέτει IR LED για λειτουργία ημέρας/νύχτας και αποστέλλει την εικόνα αυτόματα στην ασύρματη οθόνη, ξεκινώντας αυτόματα τοπική καταγραφή σε κάρτα SD. Από εκεί ο χρήστης μπορεί να μιλήσει στον επισκέπτη και να ανοίξει την κλειδαριά.

Το Wireless Video Door Intercom της ABUS (με κωδικό TVAC80020B) είναι ιδανικό για ανακαίνιση ενός σπιτιού, αφού με ελάχιστο κόπο, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει ένα έξυπνο, σύγχρονο σύστημα θυροτηλεόρασης. Αποτελείται από μια μπουτονιέρα για την πόρτα και μια οθόνη για το χρήστη. Η μπουτονιέρα διαθέτει κάμερα, μικρόφωνο και μεγάφωνο, ώστε να μπορεί ο χρήστης να δει τον επισκέπτη, να τον ακούσει και να του μιλήσει. Ενσωματώνοντας κάμερα 640x480 pixels με 9 IR LED εξασφαλίζει την παροχή αξιόλογης εικόνας όλο το 24ωρο. Όταν ο επισκέπτης πατήσει το πλήκτρο στην μπουτονιέρα, αυτή αποστέλλει ασύρματα εικόνα στην οθόνη 3,5". Από την οθόνη ο χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει με τον επισκέπτη και να ανοίξει την πόρτα. Ταυτόχρονα με την αποστολή της εικόνας, ενεργοποιείται εγγραφή του βίντεο της μπουτονιέρας σε κάρτα SD, που διαθέτει η οθόνη (εικόνα 1). Αυτά τα βίντεο είναι διαθέσιμα για αναπαραγωγή.

Εγκατάσταση και χαρακτηριστικά

Η μπουτονιέρα διαθέτει προστατευτικό κάλυμμα με κλάση προστασίας IP55. Είναι ανθεκτική σε εξωτερικές συνθήκες, όμως πρέπει να τοποθετηθεί σε σχετικά προστατευμένο μέρος (εικόνα 2). Η κάμερα που ενσωματώνει διαθέτει αισθητήρα 1/4" CMOS και ο φακός της (1.8mm) είναι ευρυγώνιος, δίνοντας μια πολύ καλή άποψη για το τι συμβαίνει έξω από την πόρτα του σπιτιού. Για τη λειτουργία της απαιτεί τροφοδοσία (περιλαμβάνεται τροφοδοτικό στην συσκευασία), αλλά μπορεί να φιλοξενήσει 6 μπαταρίες για 6 ώρες αυτονομία (εικόνα 3). Επίσης, στις συνδέσεις της μπουτονιέρας συναντάμε έξοδο για κλειδαριά και για κουδούνι. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προσαρμοστεί σε υπάρχον σύστημα και να αξιοποιηθεί στο μέγιστο.

Η ασύρματη οθόνη 3,5" δεν χρειάζεται καμία εγκατάσταση. Λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που διαρκούν έως 4 ώρες. Πρόκειται για μια κομψή, ελαφριά και μικρού μεγέθους συσκευή που μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε στο σπίτι (εικόνα 4). Προαιρετικά, ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει κάρτα SD έως 32GB για να αποθηκεύονται τα βίντεο που αποστέλλει η μπουτονιέρα. Μια ακόμα δυνατότητα της οθόνης είναι η σύνδεσή της με εξωτερική οθόνη (πχ. τηλεόραση) μέσω αναλογικής εξόδου AV.

Η ασύρματη επικοινωνία των συσκευών γίνεται στους 2,4GHz. Θεωρητικά αναγράφουν κάλυψη απόστασης 150 μέτρα χωρίς εμπόδια. Για τον έλεγχο της επικοινωνίας, η ασύρματη οθόνη διαθέτει μπάρα ένδειξης σήματος. Στη δοκιμή μας χάσαμε το σήμα σε ακτίνα περίπου 20 μέτρα από το σημείο όπου τοποθετήσαμε την μπουτονιέρα. Η απόσταση αυτή είναι αρκετή για να καλύψει ένα σπίτι.

Λειτουργία και διαχείριση

Έως ότου ο επισκέπτης πατήσει το κουμπί στην μπουτονιέρα, η οθόνη δεν προβάλει εικόνα. Η εικόνα ενεργοποιείται αυτόματα μόλις πατηθεί το κουμπί. Εναλλακτικά, μπορεί ο χρήστης να ενεργοποιήσει την εικόνα από την μπουτονιέρα ο ίδιος πατώντας ένα πλήκτρο από την οθόνη. Για τη διαχείριση του συστήματος η φορητή οθόνη υποστηρίζει γραφικό μενού (εικόνα 5). Η πρώτη επιλογή δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας της κάμερας, όπως και την αντιστοίχηση επιπλέον ασύρματων οθονών. Στη συνέχεια προχωράμε στη διαχείριση της λειτουργίας καταγραφής και της κάρτας μνήμης SD. Η επόμενη κάρτα είναι από τις πιο σημαντικές, αφού περιλαμβάνει όλα τα event καταγραφής. Σαν κανονικό DVR, η οθόνη καταγράφει κάθε βίντεο από την μπουτονιέρα και το αρχειοθετεί για εύκολο εντοπισμό και αναπαραγωγή (εικόνα 6). Τέλος είναι διαθέσιμες οι γενικές ρυθμίσεις του συστήματος.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Περιεχόμενα ΚΙΤ: Μπουτονιέρα και Ασύρματη οθόνη

Επικοινωνία: 2,4GHz

Κάμερα Μπουτονιέρας: 640x480

Day/Night: 9x IR LED

Προστασία Μπουτονιέρας: Κλάση IP55

Ασύρματη οθόνη: 3.5"

Εγγραφή: Κάρτα SD έως 32GB
Κατηγορία Τεύχος 41, Reviews

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.