17/03/2015

FDi Easy Door Controller

Με ρύθμιση μέσω Web Software

Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης
Όλες πλέον οι εφαρμογές πάνε στο Web... Google Docs, Drive, Dropbox κτλ... Ακολουθώντας αυτήν την επαναστατική οδό, η FDi δίνει το λογισμικό διαχείρισης του Easy Door Controller επίσης μέσω Cloud! Έτσι, από οπουδήποτε, σε οποιοδήποτε υπολογιστή, χωρίς εγκατάσταση λογισμικού, ο διαχειριστής μπορεί να ρυθμίσει το σύστημα...

Όλες πλέον οι εφαρμογές πάνε στο Web... Google Docs, Drive, Dropbox κτλ... Ακολουθώντας αυτήν την επαναστατική οδό, η FDi δίνει το λογισμικό διαχείρισης του Easy Door Controller επίσης μέσω Cloud! Έτσι, από οπουδήποτε, σε οποιοδήποτε υπολογιστή, χωρίς εγκατάσταση λογισμικού, ο διαχειριστής μπορεί να ρυθμίσει το σύστημα. Ο Easy Door Controller μπορεί να διαχειριστεί μια πόρτα και συνεργάζεται με πληθώρα αναγνωστών. Όλες του οι ρυθμίσεις είναι προσβάσιμες μέσα από το Web Software και ο προγραμματισμός των κλειδιών γίνεται με ένα USB κωδικοποιητή. Με αυτόν τον τρόπο, εύκολα, μπορεί να αποδοθεί σε κάθε χρήστη πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους.

Η FDi με το Easy Door Controller έχει υλοποιήσει ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης πολύ απλό στην εφαρμογή του, τον προγραμματισμό του και την κατανόηση της λειτουργίας του. Κάθε ελεγκτής του συστήματος μπορεί να διαχειριστεί μια πόρτα και να επικοινωνήσει με έναν αναγνώστη κλειδιών τύπου προσέγγισης (εικόνα 1). Οι διάφοροι αναγνώστες ενός χώρου μπορούν να αποτελέσουν ένα ενιαίο σύστημα μέσα από το λογισμικό διαχείρισης και την αντιστοίχηση στοιχείων πρόσβασης στα κλειδιά προσέγγισης.

Μια από τις καινοτομίες του συστήματος είναι ότι το λογισμικό διαχείρισης είναι Cloud. Δημιουργώντας έναν λογαριασμό στο διαδικτυακό τόπο easydoorcontroller.com ο καθένας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο λογισμικό διαχείρισης του συστήματος πρόσβασης. Στο πρόγραμμα δημιουργούμε ένα κτίριο, εισάγουμε τον αριθμό των θυρών που έχουν ελεγκτές πρόσβασης, καταχωρούμε τον σειριακό αριθμό του κάθε ελεγκτή στην κατάλληλη πόρτα και δίνουμε δικαιώματα στα κλειδιά προσέγγισης. Η επικοινωνία του προγράμματος με τα κλειδιά προσέγγισης γίνεται μέσω ενός κωδικοποιητή USB που χρησιμοποιεί τεχνολογία 13.56 Mifare.

Εγκατάσταση

Κάθε ελεγκτής είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση μιας πόρτας. Πέρα από την τροφοδοσία του, διαθέτει σύνδεση για επικοινωνία με αναγνώστη, button εξόδου και ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά (NO/NC). Η FDi παρέχει πληθώρα αναγνωστών, πολλοί από τους οποίους μπορούν να τοποθετηθούν σε μπουτονιέρα θυροτηλεόρασης (εικόνα 2). Για την επικοινωνία με τον αναγνώστη απαιτεί μονάχα 2 καλώδια. Κάθε ελεγκτής μπορεί να υποστηρίξει έως 1500 κλειδιά, επιτρέποντας την εφαρμογή του συστήματος Easy Door Controller σε μικρές έως μεγάλες εγκαταστάσεις.

Έχοντας εγκαταστήσει τους κατάλληλους ελεγκτές στις πόρτες, συνέχεια έχει η απόδοση δικαιωμάτων πρόσβασης στα κλειδιά προσέγγισης. Όπως είπαμε προηγουμένως, για να επικοινωνήσει το πρόγραμμα διαχείρισης με τα κλειδιά προσέγγισης χρησιμοποιούμε τον USB κωδικοποιητή. Η συσκευή αυτή χρησιμοποιεί universal drivers και γίνεται αυτόματα σε περιβάλλον Windows. Εάν το λογισμικό αναγνωρίσει σωστά τον κωδικοποιητή, προβάλλει κάτω αριστερά την κωδική του ονομασία. Αντίστοιχα, τοποθετώντας πάνω στον κωδικοποιητή ένα κλειδί προσέγγισης εμφανίζονται στο πεδίο κάτω αριστερά όλες οι παραμετροποιήσεις που έχουν αντιστοιχηθεί στο κλειδί, ακόμα και το χρώμα του!

Διαχείριση μέσω του Web Software

Απλά δημιουργώντας έναν λογαριασμό στην σελίδα easydoorcontroller.com μπορεί ο καθένας να αποκτήσει πρόσβαση στο Web Software για την διαχείριση του Easy Door Controller. Το μοναδικό σημείο όπου απαιτεί την προσοχή του χρήστη είναι ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί η Java στο Web Browser, γιατί πάνω σε αυτό το plugin τρέχει το σύστημα. Τo interface του λογισμικού είναι απλό και για κάθε λειτουργία υποστηρίζει έναν Οδηγό Ρυθμίσεων διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τον προγραμματισμό. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να καταχωρήσουμε τους ελεγκτές πόρτας. Αυτό γίνεται με τη δημιουργία κτιρίου, την προσθήκη θυρών και την εισαγωγή των σειριακών αριθμών που αναγράφονται σε κάθε ελεγκτή (εικόνα 4). Ουσιαστικά δηλαδή, η «γέφυρα» μεταξύ της πραγματικής εγκατάστασης και της εικονικής στο λογισμικό, γίνεται μέσα από τους κωδικούς των ελεγκτών. Η καρτέλα επιτρέπει την μετονομασία των θυρών για να συνεχίσουμε τον προγραμματισμό με βάση το χώρο που έχει τοποθετηθεί ο κάθε ελεγκτής.

Συνέχεια έχει η αντιστοίχηση δικαιωμάτων πρόσβασης στα κλειδιά προσέγγισης. Η απόδοση δικαιωμάτων γίνεται με βάση τις πόρτες που έχουμε ορίσει και τους αριθμών των ελεγκτών. Έχοντας τοποθετήσει ένα κλειδί στην ειδική θέση στον κωδικοποιητή 13.56 Mifare, με ένα κλικ αποδίδεται δικαίωμα πρόσβασης στον συγκεκριμένο ελεγκτή (εικόνα 5). Εάν δεν είναι τοποθετημένο κανένα κλειδί στον αναγνώστη, λαμβάνουμε αντίστοιχο μήνυμα. Η καρτέλα απόδοσης δικαιωμάτων πρόσβασης είναι πολύ απλή αλλά ταυτόχρονα διαθέτει μεγάλο βάθος. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορούν να αποδοθούν δικαιώματα πρόσβασης βάση αναλυτικού χρονοδιαγράμματος (εικόνα 6). Στο χρονοδιάγραμμα μπορούν να οριστούν έως 3 διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, από την πληθώρα δυνατοτήτων που Web Software αξίζει να αναφέρουμε την καρτέλα log και event display, από όπου μπορεί ο διαχειριστής να δει αναλυτικά όλες τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα. Το χαρακτηριστικό αυτό σε συνδυασμό με την Cloud δυνατότητα είναι ένα πολύ ισχυρό χαρτί του συστήματος, αφού ο έλεγχος μπορεί να γίνει από οπουδήποτε και από οποιοδήποτε υπολογιστή, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης λογισμικού.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Τεχνολογία: 13.56 MHz Mifare

Αριθμός κλειδιών ανά ελεγκτή: 1500

Ρύθμιση χρόνου καθυστέρησης: 1 έως 99 δευτερόλεπτα

Προγραμματισμός: Web Software

Συνδέσεις: Αναγνώστη (2 καλώδια), Μπουτόν Εξόδου, Ρελέ NO/NC
INFO
  • Rakson
  • Δοϊράνης 193, 176 73 Καλλιθέα, Αθήνα
  • τηλ: 210-9404000 | fax: 210-9409327
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.rakson.gr
Κατηγορία Τεύχος 41, Reviews

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.