17/03/2015

MAZi HD-SDI Search Light

«Μαζί» για ένα καλύτερο αποτέλεσμα!

Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης
Τους τελευταίους μήνες την προσοχή μας έχουν κλέψει οι νέες τεχνολογίες αναλογικής HD μετάδοσης, όμως τα ηνία της ποιοτικότερης εικόνας HD μέσω ομοαξονικού καλωδίου διατηρεί ακόμα η HD-SDI. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα άκρως επαγγελματικά προϊόντα της MAZi που προσφέρουν πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής και εικόνας...

Τους τελευταίους μήνες την προσοχή μας έχουν κλέψει οι νέες τεχνολογίες αναλογικής HD μετάδοσης, όμως τα ηνία της ποιοτικότερης εικόνας HD μέσω ομοαξονικού καλωδίου διατηρεί ακόμα η HD-SDI. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα άκρως επαγγελματικά προϊόντα της MAZi που προσφέρουν πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής και εικόνας. Από τη σειρά καμερών HD-SDI MAZi ξεχωρίζει η νέα κάμερα HSWE-26DMVR με τεχνολογία Search Light. Η κάμερα ενσωματώνει LED υπέρυθρου και λευκού φωτισμού καθώς και ενσωματωμένο video motion. Αν κατά τη διάρκεια της νύxτας ανιχνευτεί κίνηση, ανάβει χωρίς καθυστέρηση ο λευκός φωτισμός, παρέχοντας άμεσα έγχρωμη εικόνα και λειτουργώντας αποτρεπτικά για κάθε επίδοξο εισβολέα.

Γράφει ο Παύλος Κερασίδης

Μια νέα πρωτοποριακή δυνατότητα ενσωματώνει η MAZi στην κάμερα HSWE-26DMVR που βασίζεται σε τεχνολογία HD-SDI. Υποστηρίζοντας LED υπέρυθρου και λευκού φωτισμού, η ποιοτικότατης κατασκευής κάμερα, έχει τη δυνατότητα να «βλέπει» στο σκοτάδι με τα υπέρυθρα (εικόνα 2) και μόλις ανιχνεύει κίνηση να ενεργοποιεί τα λευκά LED (εικόνα 1), αποδίδοντας έγχρωμη εικόνα και ταυτόχρονα λειτουργώντας ως αποτρεπτικό μέσο για τον παραβάτη. Βασιζόμενη στην πολύ υψηλή ποιότητας εικόνα HD-SDI 1080p ακόμα και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού, η HSWE-26DMVR μπορεί να αποδώσει στο σκοτάδι πολύ καλή έγχρωμη εικόνα με τα λευκά LED κατά την ενεργοποίηση της ανίχνευσης κίνησης, ενώ όσο δεν ανιχνεύει κίνηση αποδίδει ασπρόμαυρη εικόνα με IR LED.

Για τη παρουσίαση της κάμερας παραλάβαμε από την εταιρία ΗΛΚΑ (Αποκλειστικό διανομέα προϊόντων MAZi) άλλες δύο επιπλέον κάμερες της σειράς HD-SDI της MAZi, αλλά όχι με υποστήριξη Search Light (εικόνα 3) καθώς και ένα καταγραφικό HD-SDI HikVision DS-7204HFHI-ST. Όλες οι κάμερες HD-SDI, συμπεριλαμβανομένου της κάμερας με Search Light, είναι άμεσα συμβατές με το καταγραφικό HD-SDI της HikVision. Η λειτουργία Search Light τρέχει αυτόνομα στην κάμερα HSWE-26DMVR, ανεξάρτητα από το DVR.

MAZi όπως λέμε... «μαζί»!

Όπως ενημερωθήκαμε από την εταιρία ΗΛΚΑ, το όνομα MAZi δεν θυμίζει απλά τον ελληνικό όρο «μαζί», αλλά ακριβώς από αυτόν έχει εμπνευστεί την ονομασία η MAZi! Τα προϊόντα της είναι ποιοτικότατης κατασκευής και απευθύνονται στον επαγγελματία εγκαταστάτη. Και οι τρεις κάμερες HD-SDI που λάβαμε για παρουσίαση διαθέτουν στιβαρή κατασκευή με κλάση προστασίας IP68. Οι bullet κάμερες HSWE-26DMVR και HWE-24SMVR υποστηρίζουν βάση στήριξης 3-αξόνων και τα ρυθμιστικά εστίασης, ζουμ, όπως και το joystick για το OSD μενού είναι προσβάσιμα από το πίσω μέρος. Η κάμερα HVE-21SMVR είναι αντίστοιχων τεχνικών δυνατοτήτων, τύπου dome και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικές εφαρμογές, αφού είναι αδιάβροχη και αντιβανδαλική. Με δυνατότητα αφαίρεσης του μεταλλικού της πλαισίου, η κάμερα δίνει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί χωνευτή σε εσωτερικές εφαρμογές (εικόνα 4).

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των καμερών HD-SDI της MAZi δεν είναι άλλο από την ποιότητα εικόνας. Με αισθητήρα SONY αποδίδουν ανάλυση 1080p ή εναλλακτικά μπορούν από το μενού να πέσουν στα 720p. Ενσωματώνουν φακό μεταβλητής εστίασης 2.8~12mm και υποστηρίζουν αναγνώριση κίνησης, Wide Dynamic Range, Ψηφιακή μείωση θορύβου (DNR) και True Day&Night.

Search Light

Μέσα από το OSD μενού της HSWE-26DMVR (εικόνα 5) μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την αναγνώριση κίνησης και να επιλέξουμε το mode MDIR (Motion Detection IR). Σε αυτήν την κατάσταση λειτουργίας η κάμερα ενεργοποιεί τα IR LED (εικόνα 6) και την ασπρόμαυρη εικόνα όταν δεν υπάρχει φως. Από το μενού όμως SET μπορούμε να ορίσουμε μια περιοχή όπου εάν αναγνωρίσει κίνηση θα ενεργοποιήσει αυτόματα τα λευκά LED και θα επαναφέρει την έγχρωμη εικόνα (εικόνα 7). Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο στέλνει στο καταγραφικό έγχρωμη εικόνα για καλύτερη αναγνώριση, αλλά λειτουργεί και ως αποτρεπτικό μέσο για τον παραβάτη. Επιπλέον μπορεί να οριστεί ψηφιακό ζουμ που ενεργοποιείται στην περίπτωση αναγνώρισης κίνησης, να ρυθμιστεί η ευαισθησία της αναγνώρισης κίνησης, όπως και το μέγεθος του στόχου (εικόνα 8).

Κατά τη δοκιμή της κάμερας μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η υψηλή ποιότητα έγχρωμης εικόνας που έδωσε σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού. Το χαρακτηριστικό αυτό σε συνδυασμό με τα λευκά LED κάνει τη δυνατότητα Search Light πολύ αποτελεσματική. Για τη λειτουργία μπορείτε να δείτε βίντεο στο YouTube κανάλι της ΗΛΚΑ (ILKA S.A.). Παρέχοντας επιπρόσθετη αναλογική έξοδο RCA με ανάλυση 1000 γραμμές, πέρα από την έξοδο HD-SDI, η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υπάρχουσες εφαρμογές που διαθέτουν καταγραφέα για αναλογικές κάμερες για την αξιοποίηση της λειτουργίας Search Light.

Όπως μας πληροφόρησε η εταιρία ΗΛΚΑ, σύντομα η τεχνολογία Search Light θα είναι διαθέσιμη και σε κάμερες τεχνολογίας HD-TVI της MAZi.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Τεχνολογία: HD-SDI

Αισθητήρας: 1/2.9 inch SONY CMOS

Ανάλυση: 1080p

Βοηθητική έξοδος εικόνας: 1000TVL

Κλάση προστασίας: Αδιάβροχη IP68

LED: Υπέρυθρα και Λευκά

Ψηφιακές λειτουργίες: Search Light MDIR, WDR, DNR

Φακός: 2.8~12mm
INFO
  • ΗΛΚΑ Α.Ε.
  • Τεμπών 14, Αγ. Παρασκευή 153 42
  • τηλ: 210-6071510 | fax: 210-6071599
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.ilka.gr
Κατηγορία Τεύχος 41, Reviews

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.