Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 | 17:31

Οι τάσεις στην παγκόσμια αγορά θυροτηλεφώνoυ 2016-2020

Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας ανάλυσης αγορών TechNavio σχετικά με την παγκόσμια αγορά θυροτηλεφώνων ανέδειξε ως κορυφαίες εταιρείες και πρωταγωνιστές του κλάδου τις Aiphone, FERMAX, Honeywell, Legrand και Panasonic. Η παγκόσμια αγορά του κλάδου θυροτηλεφώνου σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της TechNavio για το 2016 έως το 2020, αναμένεται να σημειώσει...
Γράφτηκε από: Δημήτρης Σταμούλης

Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας ανάλυσης αγορών TechNavio σχετικά με την παγκόσμια αγορά θυροτηλεφώνων ανέδειξε ως κορυφαίες εταιρείες και πρωταγωνιστές του κλάδου τις Aiphone, FERMAX, Honeywell, Legrand και Panasonic .

Η παγκόσμια αγορά του κλάδου θυροτηλεφώνου σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της TechNavio για το 2016 έως το 2020, αναμένεται να σημειώσει σταθερή ανάπτυξη με αύξηση 3% ετησίως. Κρίσιμη παράμετρος που αναμένεται να δώσει ώθηση στον κλάδο αποτελούν οι πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες ειδικά σε τομείς όπως το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet Of Things), το έξυπνο σπίτι (smart home), ο οικιακός αυτοματισμός (home automation) και οι βιομηχανίες κατασκευής κινητών συσκευών, που πλέον παρέχουν μια σειρά από νέες υπηρεσίες και δυνατότητες. Μάλιστα πλέον στην αγορά δραστηριοποιούνται όχι μόνο οι παραδοσιακές και ιστορικές εταιρείες του κλάδου, αλλά έχουν αναδειχτεί και σημαντικά νέα ονόματα.

Η βαθμιαία υιοθέτηση εξελιγμένων τεχνολογικών δυνατοτήτων, όπως οι κάμερες υψηλού αριθμού megapixel, τα LED και οι μεγαλύτερες οθόνες, αλλά και άλλες τάσεις που σχετίζονται με την διασύνδεση των κινητών συσκευών με τον οικιακό αυτοματισμό, σε συνδυασμό με την διαρκώς αυξανόμενη χρήση των διασυνδεμένων συστημάτων, αποτελούν παράγοντες που αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην αγορά της θυροτηλεόρασης και θυροτηλεφώνου στο μέλλον.

Μία ακόμη κρίσιμη παράμετρος που μπορεί να συμβάλει θετικά είναι η ανάπτυξη της αγοράς οικιακού αυτοματισμού. Μια τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει με τη σειρά της θετικά την αγορά θυροτηλεόρασης και θυροτηλεφώνου, καθώς οι καταναλωτές αναμένουν νέα προϊόντα με νέες τεχνολογικές δυνατότητες. Δηλαδή συσκευές που θα έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώνονται σε ένα ενιαίο σύστημα, το οποίο θα μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας μία και μόνο έξυπνη συσκευή. Επομένως, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ενίσχυση των πωλήσεων συσκευών θυροτηλεφώνου και θυροτηλεόρασης κατά τα επόμενα έτη.

Μία από τις τελευταίες τάσεις που κερδίζει έδαφος στην αγορά είναι η αυξανόμενη ανέγερση ιδιωτικών κατοικιών στις ΗΠΑ. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να τονώσει τη ζήτηση για την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου πρόσβασης, όπως είναι τα θυροτηλέφωνα ή οι θυροτηλεοράσεις για λόγους ασφαλείας στα ιδιόκτητα σπίτια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ανταγωνιστικό τοπίο και «παίκτες»-κλειδιά

Η παγκόσμια αγορά θυροτηλεφώνου είναι εξαιρετικά κατακερματισμένη λόγω της παρουσίας πάνω από 300 προμηθευτών που δραστηριοποιούνται και πωλούν θυροτηλέφωνα σε όλο τον κόσμο. Οι ηγέτες της αγοράς δίνουν προτεραιότητα στην καινοτομία των προϊόντων τους, εστιάζοντας σε εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης και επενδύοντας σημαντικά ποσά προς αυτή την κατεύθυνση. Αρκετοί νεοεισερχόμενοι «παίκτες» έχουν επίσης παρουσία στην παγκόσμια αγορά θυροτηλεφώνου και θυροτηλεόρασης. Ενώ οι κορυφαίες παραγωγικές εταιρείες έχουν μεγαλύτερους πόρους και διαφοροποιημένα δίκτυα διανομής, οι μικρότερες εταιρείες συνάπτουν συνεργασίες με παγκόσμιους διανομείς.

Η πλειοψηφία των μικρότερων πωλητών δεν έχει ισχυρή παρουσία στον τομέα του λιανικού εμπορίου, και αυτό τους περιορίζει ως επί το πλείστον στις online πωλήσεις. Αντίθετα, οι μεγαλύτεροι παγκοσμίως παίκτες έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα όσον αφορά την παγκόσμια παρουσία και αναγνώριση του εμπορικού σήματος.

Οι σημαντικότερες εταιρείες που πρωταγωνιστούν στην διεθνή αγορά είναι:

· Aiphone

· FERMAX

· Honeywell

· Legrand

· Panasonic

Άλλες εταιρείες που διακρίνονται στην παγκόσμια αγορά θυροτηλεφώνου και θυροτηλεόρασης είναι οι 1byone Products, ABB Genway, Axis Communications, Guangdong Anjubao, Hikvision, FARBELL, Samsung, Schneider, TCS, και Urmet Group.

Επιμέρους τομείς της αγοράς

Κατά τη διάρκεια του 2015, η τεχνολογία θυροτηλεφώνου κυριάρχησε στην αγορά και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και κατά τη διάρκεια της περιόδου της επόμενης πενταετίας. Το θυροτηλέφωνο είναι ένας απαραίτητος εξοπλισμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία ή την αναγνώριση του επισκέπτη σε έναν χώρο κατοικίας ή εργασίας. Αν και τα θυροτηλέφωνα υποστηρίζουν την επικοινωνία, η λειτουργικότητα του προϊόντος είναι πολύ περιορισμένη σε σύγκριση με αυτή των θυροτηλεοράσεων. Η αγορά θυροτηλεφώνου έχει μια θετική προοπτική στις αναπτυσσόμενες οικονομίες της περιφέρειας Ασίας και Ειρηνικού, καθώς και της Μέσης Ανατολής, λόγω του χαμηλού ρυθμού διείσδυσης και της μικρότερης πρόσβασης σε αυτές τις τεχνολογίες σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες χώρες.

Γεωγραφική εξάπλωση

Από την άποψη της γεωγραφικής κατανομής και εξάπλωσης της αγοράς θυροτηλεφώνου, η Βόρεια Αμερική είχε την υψηλότερη συμβολή στον κύκλο εργασιών του κλάδου κατά τη διάρκεια του 2015 και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να ηγείται της αγοράς κατά τα επόμενα έτη. Η ενοποίηση της αγοράς και η ακανόνιστη ανάπτυξη ήταν η τάση που κυριάρχησε στη Βόρεια Αμερική, με τους βασικούς προμηθευτές να εξαγοράζουν εξέχοντες τοπικούς «παίκτες» επιδιώκοντας έτσι να διευρύνουν την παρουσία τους στην αγορά. Η ανάπτυξη αυτής της αγοράς στη Βόρεια Αμερική αποδίδεται στην ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων στην περιοχή. Ο ραγδαία αναπτυσσόμενος τομέας των ακινήτων και η αυξανόμενη τάση για έξυπνα σπίτια και για εγκατάσταση προϊόντων ασφαλείας σε χώρους κατοικίας είναι πιθανό να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη της αγοράς θυροτηλεφώνου στη Βόρεια Αμερική.

«Γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκώς αναπτυσσόμενης τάσης για πρότζεκτ έξυπνων πόλεων σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως σε Ινδία, Κίνα, Καναδά και ασφαλώς ΗΠΑ. Αυτές οι έξυπνες πόλεις αναμένεται να δώσουν ώθηση στη ζήτηση για συστήματα αυτόματου ελέγχου πρόσβασης όπως είναι οι θυροτηλεοράσεις και τα θυροτηλέφωνα, οι ηλεκτρονικές κλειδαριές και άλλα ανάλογα προϊόντα». Αυτό δήλωσε σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας εκ μέρους της Technavio ο Αbhay Sinha, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος.

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.