Αρθρογραφία . Reviews
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 | 12:58

ELKO INELS Guest Room Management System

Ο απόλυτος έλεγχος στα χέρια μας

Το τελευταίο καιρό παρατηρούμε ραγδαία ανάπτυξη των συστημάτων αυτοματισμού σε ξενοδοχειακές μονάδες. Τα «έξυπνα» συστήματα αυτοματισμού συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και παράλληλα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη. Η ELKO, εταιρία που δραστηριοποιείται για πάνω από 23 χρόνια στο τομέα οικιακών και βιομηχανικών συσκευών...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Το τελευταίο καιρό παρατηρούμε ραγδαία ανάπτυξη των συστημάτων αυτοματισμού σε ξενοδοχειακές μονάδες. Τα «έξυπνα» συστήματα αυτοματισμού συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και παράλληλα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη. Η ELKO, εταιρία που δραστηριοποιείται για πάνω από 23 χρόνια στο τομέα οικιακών και βιομηχανικών συσκευών, έχει αναπτύξει το INELS Guest Room Management System. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού, σχεδιασμένο κατάλληλα για εγκατάσταση σε ξενοδοχειακές μονάδες, το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες να αισθάνονται σαν να ήταν σπίτι τους.

Το INELS Guest Room Management System διαθέτει μια ευρεία σειρά από panel, με τα οποία ο επισκέπτης έχει τον έλεγχο βασικών λειτουργιών όπως θέρμανση, φωτισμό, απομακρυσμένο έλεγχο ηλεκτρικών συσκευών και ασφάλεια. Ο χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του συστήματος ακόμα και εξ’ αποστάσεως μέσω smartphone ή μέσω web interface. Το σύστημα αυτοματισμού της ELKO εξασφαλίζει στο χρήστη απόλυτη άνεση και μια μοναδική εμπειρία διαμονής.

Έλεγχος πρόσβασης

Η πρόσβαση στο δωμάτιο πραγματοποιείται εύκολα. Αρχικά ο επισκέπτης μπορεί να τοποθετήσει την κάρτα ανάγνωσης στο panel για να εισέλθει στο δωμάτιο και έπειτα να επιλέξει ενδείξεις τύπου: μην ενοχλείτε ή παρακαλώ καθαρίστε. Επιπλέον διατίθεται panel με ένδειξη κουδουνιού, καθώς και αριθμό δωματίου (εικόνα 1).

Διαχείριση πολλαπλών λειτουργιών

Τα panel EHT3 με οθόνη TFT 3.5”έχει κατασκευαστεί για το εσωτερικό του δωματίου, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να ελέγξει πολλές συσκευές ταυτόχρονα, καθώς και πολυμέσα. Η συσκευή επιτρέπει στον επισκέπτη να ρυθμίσει τη θερμοκρασία δωματίου, τον εξαερισμό, την ένταση του φωτισμού, τη μουσική ακόμα και τα παντζούρια. Επιπλέον η μονάδα υποστηρίζει ραδιόφωνο και τηλεόραση δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να ρυθμίζει την ένταση, αλλά και την επιλογή καναλιών (εικόνα 2). Τέλος υπάρχει λειτουργία Master Off, η οποία αποσυνδέει αυτόματα όλες τις ηλεκτρικές συσκευές κατά την αποχώρηση του επισκέπτη από το δωμάτιο.

Έλεγχος θερμοκρασίας

Η ρύθμιση της θερμοκρασίας κάθε δωματίου μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας δυο διαφορετικά panel. Το IDRT3-1 είναι ένας ψηφιακός θερμοστάτης που επιτρέπει στον χρήστη να αλλάξει τη θερμοκρασία μεταξύ ζέστης ή κρύου, καθώς και τη ταχύτητα του ανεμιστήρα (εικόνα 3). Το GRT3-50/B είναι ένα γυάλινο panel το οποίο επίσης λειτουργεί ως θερμοστάτης και διαθέτει ενδείξεις για αυξομείωση της θερμοκρασίας, καθώς και της ταχύτητας του ανεμιστήρα (εικόνα 4).

Bedside panel

Πλέον δεν υπάρχει λόγος να σηκωθείτε από το κρεβάτι! Η εταιρία κατόπιν αιτήματος διαθέτει μια σειρά από panel, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν κοντά στο κρεβάτι του επισκέπτη. Το πάνελ διαθέτει μία υποδοχή για ρεύμα, 2 USB, φωτεινές ενδείξεις και κουμπιά για τον έλεγχο συσκευών (εικόνα 5).

LARA Intercom

Χρησιμοποιώντας το LARA Intercom ο χρήστης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα από χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς και να αποθηκεύσει 40 από αυτούς. Επιπλέον μπορεί να ακούσει μουσική από εξωτερικές συσκευές όπως smartphones, tablets, MP3 players και να μοιράσει τη μουσική σε κάθε χώρο του δωματίου. Η συσκευή διαθέτει κάμερα για επικοινωνία με επισκέπτες και δυνατότητα απομακρυσμένης σύνδεσης μέσω smartphone ή tablet σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης απουσιάζει από τον χώρο (εικόνα 6).

Έλεγχος και εποπτεία μέσω της εφαρμογής iHC-TA

Η εφαρμογή iHC-TA δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ελέγξει ολόκληρο το σύστημα, μέσω σύνδεσης σε τοπικό δίκτυο ή απομακρυσμένα. Το iHC-TA επιτρέπει στο χρήστη να ελέγξει τις κάμερες, το φωτισμό, τη θέρμανση και οποιαδήποτε συσκευή θέλει μέσω tablet ή smartphone που υποστηρίζει λειτουργικό Android. Το μενού είναι φιλικό προς το χρήστη και κάθε συσκευή απεικονίζεται με μικρά εικονίδια για την εποπτεία της. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να ελέγξει και να είναι ενήμερος για το τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ζώνες του σπιτιού και να επικοινωνήσει με τη reception (εικόνα 7).

iMM Multimedia player

Το iMM είναι ένας multimedia player που συνδέεται στη τηλεόραση μέσω HDMI και στο iNELS μέσω τοπικής σύνδεσης LAN. Συνεργάζεται με το LARA Intercomγια προβολή ταινιών on demand, καθώς και με το ράδιο. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ρυθμίσει την ένταση του φωτισμού και της θερμοκρασίας, όπως ακριβώς και ο θερμοστάτης (εικόνα 8).

Εγκατάσταση και επικοινωνία

Οι κεντρικές μονάδες CU3-01M και CU3-02Μ είναι αυτές που μεσολαβούν μεταξύ του προγραμματιστικού περιβάλλοντος του χρήστη και των μονάδων έλεγχου που συνδέονται απευθείας στο BUS για την μεταφορά πληροφοριών. Οι μονάδες αυτές είναι ο εγκέφαλος του συστήματος iNELS. Η μεταξύ τους διαφορά είναι ότι το CU3-02Μ είναι εξοπλισμένο με RF module γεγονός που επιτρέπει την επικοινωνία του με επιλεγμένες μονάδες από το σύστημα ελέγχου iNELS RF. Διαθέτουν εισόδους RJ45 και υποστηρίζουν ταχύτητα μετάδοσης έως 100 Mbps (εικόνα 9). Επιπλέον για τη διαχείριση της θερμοκρασίας, την ένταση του φωτισμού και οποιαδήποτε τεχνολογία διαθέτει ένα δωμάτιο, είναι αναγκαία η χρήση του Guest Room Controller-CU3-04M. Το CU3-04M είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει μέγιστη άνεση, διατηρώντας παράλληλα την αποτελεσματική λειτουργία του ξενοδοχειακού συνόλου. Τέλος η εγκατάσταση του συστήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε προσθέτοντας μία κεντρική μονάδα σε κάθε όροφο, είτε τοποθετώντας ένα Room Controller σε κάθε δωμάτιο.

INFO
  • Force
  • Ηλέκτρας 5, 55 134 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
  • τηλ: 2310-805180 | fax: 2310-805387
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.force.gr
Κατηγορία Τεύχος 65, Reviews
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.