Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 | 19:02

PARADOX MyHome SWAN server

Απομακρυσμένη διαχείριση και οπτική επιβεβαίωση συναγερμού

Οι απαιτήσεις από ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας είναι ολοένα και περισσότερες. Οι κατασκευάστριες εταιρίες συναγερμού και συστημάτων ασφαλείας επενδύουν στην έρευνα και την εξέλιξη, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες με σκοπό να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους χρήστες. Τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας παρέχουν νέους τύπους και εναλλακτικές...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Οι απαιτήσεις από ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας είναι ολοένα και περισσότερες. Οι κατασκευάστριες εταιρίες συναγερμού και συστημάτων ασφαλείας επενδύουν στην έρευνα και την εξέλιξη, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες με σκοπό να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους χρήστες. Τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας παρέχουν νέους τύπους και εναλλακτικές διόδους επικοινωνίας, όπως τηλεφωνική γραμμή, GSM, GPRS, IP επικοινωνία, καθώς και αποστολή e-mail και SMS. Τα νέα συστήματα είναι φιλικά προς το χρήστη και επιτρέπουν την απομακρυσμένη διαχείριση μέσω Η/Υ και Smartphone. Ο PARADOX MyHome SWAN Server είναι ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση και την οπτική επιβεβαίωση των συστημάτων συναγερμού της Paradox.

Ο PMH SWAN Server είναι ένας server που δημιουργήθηκε για να επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση του συναγερμού, αφού λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ των συστημάτων Paradox, τις IP συσκευές, τις IP κάμερες και τα smartphone μέσω της εφαρμογής Insite Gold ( εικόνα 1). Η χρήση του PMH server επιτρέπει την επικοινωνία και τη σύνδεση χωρίς τοπικό προγραμματισμό του router (port forwarding) ή το προγραμματισμό των συσκευών Paradox. Η φυσική σύνδεση του συστήματος συναγερμού με τον server απαιτεί μια συσκευή τύπου GPRS της σειράς PCS ή μία IP συσκευή (IP 150) ή την IP κάμερα HD78. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει μία 24ωρη αξιόπιστη σύνδεση για video streaming και push notifications. Επιπλέον ο server παρέχει επίβλεψη του συστήματος και ειδοποίηση σε περίπτωση απώλειας, καθώς και κρυπτογραφημένη επικοινωνία αφού οι πληροφορίες δεν φυλάσσονται στο server αλλά τοπικά στο σύστημα.

Paradox Insite GOLD App

Η δωρεάν εφαρμογή Insite GOLD της Paradox είναι συμβατή με Android και iOS και υποστηρίζει τις δύο βασικές σειρές SP και EVO. Αρχικά αφού κατεβάσουμε την εφαρμογή, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό χρησιμοποιώντας το email μας και το σειριακό αριθμό του πίνακα. Αφού δημιουργηθεί ο λογαριασμός αυτόματα ένα email, καθώς και ένας σύνδεσμος ενεργοποίησης αποστέλλονται στο χρήστη. Στη συνέχεια ο χρήστης θα πρέπει να δημιουργήσει ένα καινούριο “site” και έπειτα να το προσθέσει μέσα στην εφαρμογή (εικόνα 2). Πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή παρέχει push notifications προς τον χρήστη (εικόνα 3), απομακρυσμένη όπλιση/αφόπλιση του συστήματος, ενεργοποίηση PGM’s (εικόνα 4) και έλεγχο access control μέχρι και 32 πόρτες με τη χρήση του συστήματος EVO της Paradox. Όσον αφορά την εγκατάσταση, είναι απαραίτητη η χρήση των συσκευών IP150, PCS, HD78 ή οποιοσδήποτε συνδυασμός τους. Τo App υποστηρίζει έως 8 κάμερες HD78 και παρέχει υψηλή ευκρίνεια εικόνας και ήχου σε πραγματικό χρόνο. Οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν και να αποθηκεύσουν τα βίντεο που παρακολουθούν, να λάβουν αυτόματα βίντεο σε περίπτωση συναγερμού για οπτική επιβεβαίωση και να δέχονται ειδοποιήσεις σε περίπτωση απώλειας βίντεο. Να σημειώσουμε ότι για τη σύνδεση και την επίτευξη των παραπάνω ρυθμίσεων, δεν απαιτείται port forward ή UPNP.

IP 150

Το IP 150 είναι η συσκευή η οποία κάνει τη φυσική σύνδεση του συναγερμού με το δίκτυο (εικόνα 5). Επιτρέπει στο τελικό χρήστη την επικοινωνία με την εφαρμογή Insite GOLD, τον SWAN server και ταυτόχρονα την επικοινωνία με το κέντρο λήψεως σημάτων. Αντίστοιχα, δίνει τη δυνατότητα στον εγκαταστάτη να επικοινωνήσει με το software “babyware” (εικόνα 6) και να αναβαθμίσει το firmware τοπικά ή απομακρυσμένα. Μέσω του module IP150 ο πίνακας EVO μπορεί να επικοινωνήσει με το λογισμικό του τελικού χρήστη NEware. Επιπλέον επιλέγοντας το συμβάν που τον ενδιαφέρει, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω αποστολής email. Το IP150 είναι συμβατό με τους πίνακες MG, SP και EVO, και η εγκατάστασή του είναι πολύ εύκολη.

PCS250/260/265

Η σειρά PCS250/260/265 υποστηρίζεται από τον SWAN server και την εφαρμογή Insite GOLD. Είναι συσκευές GPRS/ GSM και προσφέρουν την ταυτόχρονη επικοινωνία με το κέντρο λήψεως σημάτων και τον πίνακα (εικόνα 7). Η σειρά υποστηρίζει δύο SIM κάρτες με αυτόματη μεταγωγή από τη μία στην άλλη σε περίπτωση που μία κάρτα χάσει τη σύνδεσή της με το δίκτυο. Οι συσκευές παρέχουν τη δυνατότητα απομακρυσμένης όπλισης/αφόπλισης μέσω SMS, απαντητικά SMS επιβεβαίωσης, αποστολή ειδοποιήσεων για το συμβάν που έχουμε επιλέξει και κρυπτογράφηση στην επικοινωνία. Πιο συγκεκριμένα το PCS 265 διαθέτει εσωτερική μπαταρία, η οποία εξασφαλίζει την αποστολή σημάτων σε περίπτωση που κοπεί το καλώδιο σύνδεσης με τον πίνακα. Τέλος χάρη στη σύνδεση RS-485 που διαθέτει, η συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί μέχρι και 100 μέτρα μακριά από τον πίνακα.

IP κάμερα/Aνιχνευτής HD78F

Η συσκευή HD78F λειτουργεί ως IP κάμερα και παράλληλα ως ανιχνευτής (εικόνα 8). Διαθέτει δύο διπλούς υπέρυθρους ανιχνευτές και συνδέεται στο BUS του πίνακα. Η κάμερα υποστηρίζει ανάλυση 1280x720p και είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα όπως έλεγχο βίντεο, αυτόματη ρύθμιση απολαβής, ισορροπία λευκού φωτός και διαθέτει διπλό IR LED για λειτουργία στο σκοτάδι. Επιπλέον υποστηρίζει απομακρυσμένη διαχείριση μέσω της εφαρμογής και του server χωρίς την υποστήριξη άλλης συσκευής IP ή GPRS. Επίσης διαθέτει εσωτερική κάρτα micro SD για τοπική εγγραφή εικόνας και ήχου, παρέχει δωρεάν αποστολή εγγραφών στο Google drive, κοινή χρήση βίντεο σε έως 4 παραλήπτες και αυτόματη αποθήκευση στην εφαρμογή Insite GOLD κατά την αναπαραγωγή βίντεο. Η σύνδεση των συσκευών μπορεί να πραγματοποιηθεί στο δίκτυο είτε ενσύρματα είτε ασύρματα, και η σύνδεση του ανιχνευτή απαιτεί 4 καλώδια όσα και το BUS του πίνακα.

Κλείνοντας, για τη λήψη σημάτων και εικόνας από τους πίνακες συναγερμού, το σύστημα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με το δέκτη IPR-512 (εικόνα 9) ή το software IPRS-7. Η σύνδεση αυτή αποσκοπεί στον αδιάλειπτο έλεγχο του πίνακα με το κεντρικό σταθμό, και προσφέρει ρυθμιζόμενο χρόνο επίβλεψης. Το πρόγραμμα διαχείρισης σημάτων εμφανίζει «απώλεια επικοινωνίας» σε περίπτωση που ο δέκτης δεν λάβει το μήνυμα παρουσίας από το σύστημα στον αναμενόμενο χρόνο.

INFO
  • Paradox Hellas
  • Κορίνθου 3, 144 51 Μεταμόρφωση Αττικής
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.paradox.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.