19/04/2017

Σκληροί Δίσκοι σε συστήματα επιτήρησης

Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
Το τελευταίο καιρό οι απαιτήσεις των συστημάτων επιτήρησης ολοένα και αυξάνονται. Τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης λειτουργούν χωρίς διακοπή 24 ώρες τη μέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα, με αποτέλεσμα η επιλογή ενός σκληρού δίσκου να είναι εξίσου σημαντική όπως αυτή του καταγραφικού και της κάμερας. Ο σκληρός δίσκος είναι το μέσο το οποίο θα αποθηκεύσει...

Το τελευταίο καιρό οι απαιτήσεις των συστημάτων επιτήρησης ολοένα και αυξάνονται. Τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης λειτουργούν χωρίς διακοπή 24 ώρες τη μέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα, με αποτέλεσμα η επιλογή ενός σκληρού δίσκου να είναι εξίσου σημαντική όπως αυτή του καταγραφικού και της κάμερας. Ο σκληρός δίσκος είναι το μέσο το οποίο θα αποθηκεύσει τα δεδομένα που βλέπει μια κάμερα. Ωστόσο οφείλουμε να τονίσουμε ότι δεν είναι όλοι οι δίσκοι σχεδιασμένοι ή δοκιμασμένοι για να υποστηρίζουν τέτοια συστήματα επιτήρησης.

Οι δίσκοι που τοποθετούνται σε επιτραπέζιους υπολογιστές, έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να λειτουργούν 6 με 8 ώρες τη μέρα και όχι επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανάγνωση δεδομένων παρά στην εγγραφή. Είναι σχεδιασμένοι να λειτουργούν σε μέγιστη θερμοκρασία 50οC- 60οC και αν ξεπεράσουν αυτό το όριο τότε μπορεί να καταρρεύσουν. Κατά την λειτουργία τους, οποιαδήποτε δόνηση ή αστάθεια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Αντίθετα, οι δίσκοι που χρησιμοποιούνται στα συστήματα επιτήρησης είναι κατασκευασμένοι ειδικά, ώστε να λειτουργούν αδιάκοπα και να προσφέρουν αξιοπιστία στις ανάγκες των σύγχρονων CCTV. Κατασκευαστές όπως η Western Digital και η SEAGATE έχουν αναπτύξει μια σειρά από δίσκους σύμφωνα με τις ανάγκες των συστημάτων επιτήρησης, με σκοπό να βελτιστοποιήσουν την καταγραφή και την αποθήκευση δεδομένων σε συστήματα ασφαλείας.

Οι δίσκοι Purple της Western Digital είναι σχεδιασμένοι ώστε να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και κραδασμούς κατά τη διάρκεια συνεχόμενης καταγραφής, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους. Η ταχύτητα ανάγνωσης δεδομένων μεταβάλλεται μεταξύ 5400-7200 rpm και είναι πιο αργή σε σχέση με τους επιτραπέζιους υπολογιστές, αφού το περισσότερο χρόνο τον αφιερώνουν για καταγραφή και αναπαραγωγή βίντεο. Η σειρά υποστηρίζει τεχνολογία All Frame, που ελαχιστοποιεί τη πιθανότητα απώλειας frames κατά την εγγραφή, μειώνει τις διακοπές βίντεο και βελτιώνει την αναπαραγωγή. Επίσης διαθέτει τεχνολογία IntelliSeek υπολογίζοντας την καλύτερη δυνατή ταχύτητα ανίχνευσης, με αποτέλεσμα να καταναλώνει χαμηλότερη ενεργεία σε υψηλές θερμοκρασίες και να παράγει λιγότερο θόρυβο.

Η SEAGATE με τη σειρά της διαθέτει στην αγορά τη σειρά SkyHawk. Iδανικός για εγκατάσταση σε DVR και NVR, ο δίσκος είναι μία αξιόπιστη λύση για καταγραφή συμβάντων 24 ώρες το 24ωρο, σε σύγκριση με ένα απλό δίσκο επιτραπέζιου υπολογιστή. Υποστηρίζει λειτουργία ImagePerfect με σκοπό να μειώσει την απώλεια frames κατά την αναπαραγωγή video και διαθέτει μοντέλο χωρητικότητας 10ΤΒ για την αποθήκευση έως και 10.000 ώρες βίντεο HD. Υποστηρίζει εγγραφή από 64 κάμερες HD και διαθέτει αισθητήρες περιστροφής δονήσεων για την ελαχιστοποίηση σφαλμάτων εγγραφής/ανάγνωσης. Ο σχεδιασμός του επιτρέπει να καταναλώνει χαμηλή ενέργεια και παράλληλα να παράγει χαμηλότερη θερμοκρασία, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του. Η εταιρία διαθέτει και 3-ετή υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων σε περίπτωση κατάρρευσης ή βανδαλισμού του σκληρού δίσκου.

Κλείνοντας, είναι φανερό ότι οι απαιτήσεις στο χώρο του CCTV ολοένα και αυξάνονται, έτσι, η επένδυση σε ένα αποθηκευτικό μέσο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αυτές, θεωρείται απαραίτητη. Όποια σειρά λοιπόν και να επιλέξουμε, είναι σίγουρο ότι θα ανταπεξέλθει στις προσδοκίες μας και θα βελτιστοποιήσει τη λειτουργία του συστήματος επιτήρησης μας.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.