Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
18 Ιουλίου 2017 06:02

Ημερίδα από την Axxon Security και την AVTech για την παρουσίαση νέων προϊόντων και τεχνολογιών

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F18baec61013c6d225104985f9d4125cc XL

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η ημερίδα που οργάνωσε η Axxon Security σε συνεργασία με την AVTech την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο Royal Olympic στο κέντρο της Αθήνας. Η ημερίδα- εκδήλωση, είχε ως στόχο τη παρουσίαση των νέων προϊόντων και τεχνολογιών της AVTech στους εγκαταστάτες και επαγγελματίες του κλάδου των συστημάτων ασφαλείας και πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια εκπροσώπων των δύο εταιριών.

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η ημερίδα που οργάνωσε η Axxon Security σε συνεργασία με την AVTech την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο Royal Olympic στο κέντρο της Αθήνας. Η ημερίδα- εκδήλωση, είχε ως στόχο τη παρουσίαση των νέων προϊόντων και τεχνολογιών της AVTech στους εγκαταστάτες και επαγγελματίες του κλάδου των συστημάτων ασφαλείας και πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια εκπροσώπων των δύο εταιριών.

Οι ομιλίες των εκπροσώπων χωρίστηκαν σε δύο ενότητες. Η πρώτη αφορούσε κυρίως τα νέα προϊόντα της AVTech, όπως κάμερες (Dome, Bullet, PTZ) και μεγάλη γκάμα καταγραφικών (3-βριδικά, 5-υβριδικά), ενώ στη δεύτερη ομιλία, οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών έδωσαν έμφαση στις νέες καινοτόμες λειτουργίες όπως το IVS (Intelligent Video System), την εφαρμογή στο κινητό για την απομακρυσμένη πρόσβαση, αλλά και το νέο ευέλικτο λειτουργικό σύστημα το οποίο ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, υπήρχε μεγάλη γκάμα προϊόντων για δοκιμή, όπως το  καταγραφικό AVZ8032 με την υποδοχή για 8 σκληρούς δίσκους και κάμερες από τη premium σειρά της AVTECH στα 2,3 και 5MP (εικόνα 1). Οι ομιλίες έκλεισαν με ερωτήσεις των συμμετεχόντων προς τους εκπροσώπους, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε γεύμα στο roof garden του ξενοδοχείου. Άξιο αναφοράς ήταν η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, οπού δύο τυχεροί κέρδισαν από ένα σετ προϊόντων (καταγραφικό- κάμερα) της AVTech.

Αρχικά στο πάνελ ανέβηκε ο κος Αβερκιάδης Διονύσης εμπορικός διευθυντής της Axxon Security Systems,  ο οποίος αφού ευχαρίστησε και καλωσόρισε το κοινό έκανε μία σύντομη αναφορά για τη παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά τα τελευταία 20 χρόνια και ενημέρωσε το κοινό για τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση. Στη συνέχεια τη σκυτάλη από τον κo Αβερκιάδη, πήρε ο κος George Garas (εικόνα 2), διευθυντής πωλήσεων της AVTech, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. Ο κος Garas έκανε μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν για τις επιτυχίες της AVTECH, μίλησε για το παρόν, τα μελλοντικά σχέδια  της εταιρείας, καθώς και για την ταυτότητα της εταιρείας, η οποία προμηθεύει προϊόντα και συστήματα ασφαλείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στη συνέχεια ο διευθυντής πωλήσεων της AVTech, μίλησε για την τεράστια γκάμα καμερών που διαθέτει η εταιρεία, ξεκινώντας με τις PTZ 3 σε 1 και τα χαρακτηριστικά που ενσωματώνουν. Οι τεχνολογίες στις οποίες στάθηκε ο κος Garas, ήταν η συμπίεση Η.265, η τεχνολογία ROI (Region Of Interest), το «premium WDR»  όπως αποκάλεσε ο ίδιος, τη τεχνολογία starlight και το αναβαθμισμένο IR, το οποίο παρέχει 3 φορές μεγαλύτερη κάλυψη(200 μέτρα). Η τεχνολογία ROI, εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία (π.χ. πρόσωπο) κατά τη διάρκεια της μετάδοσης βίντεο, αποδίδοντας μεγαλύτερη ανάλυση, εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ταυτόχρονα εξοικονομεί 30% έως 40% του αποθηκευτικού χώρου, εξηγεί ο κος Garas. Στη συνέχεια για τη λειτουργία True WDR (εικόνα 3) και το «IR Turbo Mode», το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία σειρά από βίντεο, με σκοπό να αντιληφθεί και τις διαφορές στη πράξη, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Επιπλέον, έμφαση δόθηκε σε ορισμένα μοντέλα καμερών της σειράς standard, όπως η κάμερα DGC 1306, η κάμερα AVT 1303 από τη Premium σειρά, η οποία μπορεί να περιστραφεί έως 360 μοίρες, αλλά και το μοντέλο AVT2406SV (εικόνα 5) το οποίο διαθέτει ανάλυση στα 2MP, φακό μεταβλητής εστίασης 2.8mm-8.0mm, 6 IR που καλύπτουν αποστάσεις έως 70 μέτρα και τεχνολογία DWDR.

Βάζοντας μία άνω τελεία, όσο αφορά τις κάμερες, ο κος Garas μίλησε και για τις σειρές καταγραφικών της AVTECH, DGD και AVZ. Η σειρά DGD, αποτελείται από καταγραφικά 3-υβριδικής και 5-υβριδικής τεχνολογίας, δέχονται 2-3 δίσκους χωρητικότητας 10 TB ο καθένας, υποστηρίζουν eSATA και τη δυνατότητα σύνδεσης πολλαπλών monitor. Αντίστοιχα η premium σειρά καταγραφικών AVZ, είναι 4-υβριδικής τεχνολογίας, μπορεί να υποστηρίξει κάμερα IP με ανάλυση που φτάνει τα 5MP, διαθέτει ενσωματωμένα video analytics, λειτουργία push video και push status. Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε πάλι στο κ Αβερκιάδη, ο οποίος στάθηκε στις τεχνολογίες push video και push status. Σε περίπτωση συναγερμού, η τεχνολογία push video στέλνει βίντεο στο κινητό του χρήστη σε μόλις 4 δευτερόλεπτα, ενώ χάρη στη τεχνολογία push status, ο χρήστης δέχεται μηνύματα στο κινητό σε περίπτωση που χαθεί το σήμα από μία κάμερα, τονίζει ο κος Αβερκιάδης. Τέλος λίγο πριν το τέλος της πρώτης ομιλίας, οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών, στάθηκαν στα NVR της σειράς AVH, τα οποία υποστηρίζουν από 4 μέχρι 64 κανάλια (ανάλογα το μοντέλο) και ειδικά στο μοντέλο AVH8516 (εικόνα 6) που είχαμε και την ευκαιρία να δούμε και από κοντά, το οποίο υποστηρίζει προβολή βίντεο σε 4Κ/2Κ αναλύσεις, μπορεί να δεχτεί έως 8 δίσκους (σύνολο 80 TB), ενσωματώνει λειτουργία Hot Swapping για εναλλαγή και τοποθέτηση των δίσκων όταν το NVR είναι σε λειτουργία και λειτουργία Smart Search.

Το δεύτερο κομμάτι των ομιλιών, ξεκίνησε και πάλι με κεντρικό ομιλητή το κ. George Garas, ο οποίος μίλησε για τα μελλοντικά πλάνα της AVTech, τονίζοντας πως η εταιρία θα στοχεύσει στη προώθηση προϊόντων της τάξεως των 2 και 5MP, καθώς και στην αναβάθμιση των DVR σε 4K και 2K. Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση του ανανεωμένου λειτουργικού της AVTECH, καθώς και διάφορων λειτουργιών όπως το IOT Scenario, τα event pop-up, η τεχνολογία γραμμής, το Spot Monitor και το redundant power supply (διπλή τροφοδοσία). Το IOT Scenario, πρόκειται για μία νέα λειτουργία που θα συναντήσουμε στο μενού των καταγραφικών, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να ορίσει διάφορες παραμέτρους για κάθε κάμερα, αλλά και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν μετά από ένα συναγερμό ή ανίχνευση κίνησης. Αντίστοιχα εντύπωση μας έκανε και η τεχνολογία γραμμής, στην οποία ο χρήστης μπορεί να ορίσει ένα σημείο με το ποντίκι για τη καταμέτρηση ατόμων, το event pop-up, το οποίο δίνει ξεχωριστή εικόνα στο χρήστη  σε περίπτωση ενεργοποίησης ενός event και τέλος η τεχνολογία seamless recording, οπού σε περίπτωση που ένα καταγραφικό αδυνατεί να καταγράψει ένα βίντεο (π.χ. σφάλμα στο σκληρό), τότε αυτόματα η καταγραφή μπορεί να πραγματοποιηθεί στην SD κάρτα της κάμερας (εικόνα 7).

Στη συνέχεια ο ομιλητής αναφέρθηκε στο CMS PRO(96 κανάλια), το CMS PLUS(64 κανάλια) και το CMS LITE (32 κανάλια) για τη πρόσβαση και τη διαχείριση απομακρυσμένα μέσω Η/Υ, καθώς και την εφαρμογή EagleEyes για smartphone. Το CMS PRO (εικόνα 8) που διατίθεται για τα καταγραφικά που υποστηρίζουν 96 κανάλια, προσφέρει γραφιστική απεικόνιση κάθε κάμερας που είναι συνδεδεμένη με το καταγραφικό, παρέχει χρωματικές ενδείξεις για τη λειτουργία και τη κατάσταση της κάμερας (π.χ. βλάβες) και τη λειτουργία pop-up event (σε δεύτερο μόνιτορ), σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί ένας συναγερμός ή ανιχνευθεί μία ύποπτη κίνηση. Αντίστοιχα μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει τη ζωντανή ροή του βίντεο μέσω κινητού, να δεχτεί push notifications και να αναπαράγει βίντεο βάση ώρας και ημερομηνίας.

Η ομιλία έκλεισε, με τη προβολή ενός βίντεο, οπού το κοινό είχε την ευκαιρία να δει τα έργα και τις λύσεις που έχει προσφέρει η AVTech παγκοσμίως όλα αυτά τα χρόνια σε επιχειρήσεις, αλλά και μεγάλους οργανισμούς όπως ξενοδοχειακές μονάδες, νοσοκομεία (εικόνα 9), μουσεία, casino κ.ά. Τέλος, το λόγο ξαναπήρε ο κος Αβερκιάδης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε στην εποχή οπού όλα ενοποιούνται κάτω από μία πλατφόρμα το «integration» και παράλληλα, ενημέρωσε το κοινό για το επερχόμενο site της AVTech, το οποίο θα κατασκευαστεί σε συνεργασία των δύο εταιριών και θα έχει ως στόχο την ενημέρωση του ελληνικού καταναλωτικού κοινού όσο αφορά τα προϊόντα της AVTech και τα σημεία πώλησης. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες, έθεσαν τα ερωτήματα τους στους εκπροσώπους, ενώ δύο τυχεροί, κέρδισαν ένα σετ καταγραφικού-κάμερας έπειτα από κλήρωση. Οι υπόλοιπες συζητήσεις έλαβαν χώρα στο roof garden του ξενοδοχείου, όπου προσφέρθηκε γεύμα σε κάθε παρευρισκόμενο.

 {gallery}4484{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...