Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 | 11:08

ONVIF Profile T

Το νέο προφίλ από το διεθνές πρότυπο είναι εδώ

Το ONVIF ανακοίνωσε πρόσφατα την ημερομηνία έκδοσης του Profile T, ένα νέο προφίλ με προηγμένες δυνατότητες που περιλαμβάνει υποστήριξη για συμπίεση βίντεο H.265 μαζί με ένα εκτεταμένο σύνολο χαρακτηριστικών που επεκτείνει τις δυνατότητες των προφίλ βίντεο ONVIF για εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας  και τελικούς χρήστες.
Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Το ONVIF ανακοίνωσε πρόσφατα την ημερομηνία έκδοσης του Profile T, ένα νέο προφίλ με προηγμένες δυνατότητες που περιλαμβάνει υποστήριξη για συμπίεση βίντεο H.265 μαζί με ένα εκτεταμένο σύνολο χαρακτηριστικών που επεκτείνει τις δυνατότητες των προφίλ βίντεο ONVIF για εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας  και τελικούς χρήστες.

Σε πρόσφατη δήλωση, το παγκόσμιο φόρουμ εξήγησε ότι το Profile T χρησιμοποιεί μια νέα υπηρεσία πολυμέσων που επιτρέπει την υποστήριξη της κωδικοποίησης βίντεο υψηλής απόδοσης (HEVC), με βάση το πρότυπο συμπίεσης βίντεο H.265 που καθορίζει τον τρόπο αποκωδικοποίησης των δεδομένων σε βίντεο που προβάλλονται. Οι συσκευές που συμμορφώνονται με το προφίλ T, υποστηρίζουν συμπίεση H.264 και H.265. Επιπλέον το νέο προφίλ παρέχει ασφαλή επικοινωνία “TLS”(εικόνα 1), η οποία στοχεύει στην ιδιωτικότητα και την ακεραιότητα των δεδομένων μεταξύ δύο εφαρμογών ηλεκτρονικών υπολογιστών που επικοινωνούν μεταξύ τους και παράλληλα νέες λειτουργίες όπως αμφίδρομη ροή ήχου, διαμόρφωση απεικόνισης, διαμόρφωση οθόνης και πολλά άλλα.

Το προφίλ T διευρύνει το πεδίο εφαρμογής του προφίλ βίντεο ONVIF, ώστε να συμπεριλάβει τόσο το πρότυπο συμπίεσης βίντεο H.264 που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα στις λύσεις βιντεοεπιτήρησης, όσο και τη νεότερη συμπίεση βίντεο H.265 (εικόνα 2), η οποία πρόκειται να γίνει το «de facto» πρότυπο συμπίεσης βίντεο στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο Fredrik Svensson, πρόεδρος της ομάδας που εργάστηκε πάνω στο νέο προφίλ «T». "Εκτός από την υποστήριξη πολλαπλών τύπων συμπίεσης βίντεο, το Profile T καθιερώνει τη συμμόρφωση σχετικά με την ανίχνευση κινήσεων, τα metadata, τις παραβιάσεις και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά που προσφέρουν τελικά, μια διευρυμένη λειτουργία τόσο σε εγκαταστάτες, όσο και χρήστες. Επίσης το νέο προφίλ, επιτρέπει τη διαμόρφωση ανίχνευσης σε μία περιοχή της εικόνας, με αποτέλεσμα οποιοδήποτε σημείο της (εικόνας) να μπορεί να επιλεχτεί για επιμέρους ανάλυση.

Το νέο προφίλ ONVIF θα κυκλοφορήσει αρχικά προς επιθεώρηση και κριτική για έξι μήνες προς τα μέλη και κάθε ενδιαφερόμενο. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, το τελικό προφίλ θα δημοσιευτεί και οι πάροχοι τεχνολογίας και οι κατασκευαστές, θα δοκιμάσουν τη συμβατότητα των προϊόντων τους με αυτό. Η τελική έκδοση του Προφίλ Τ αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.