Diagonismos SecurityReport V22 150
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 | 12:25

SICUREZZA 2017

3 μέρες, 465 εκθέτες και πάνω από 25.000 επισκέπτες

Με συνολικά 465 εκθέτες, τρεις αίθουσες  και 25.569 επαγγελματίες επισκέπτες  από όλο το κόσμο η 19η διεθνής έκθεση «SICUREZZA», αναμφίβολα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο της ασφάλειας. Το Security Report ταξίδεψε στο Μιλάνο, και σας μεταφέρει πλούσιο φωτορεπορτάζ.
Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Με συνολικά 465 εκθέτες, τρεις αίθουσες  και 25.569 επαγγελματίες επισκέπτες  από όλο το κόσμο η 19η διεθνής έκθεση «SICUREZZA», αναμφίβολα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο της ασφάλειας. Το Security Report ταξίδεψε στο Μιλάνο, και σας μεταφέρει πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Η SICUREZZA 2017 εκπροσώπησε πολλούς τομείς, όπως η επιτήρηση βίντεο, ο έλεγχος πρόσβασης, η ανίχνευση εισβολών, ενώ φέτος το παρόν έδωσαν οι ιταλικές ένοπλες δυνάμεις, η πυροσβεστική και η αστυνομία, παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο προηγμένες λύσεις ασφάλειας που χρησιμοποιούνται για σκοπούς επιτήρησης και προστασίας. Ταυτόχρονα μαζί με τη SICUREZZA, πραγματοποιήθηκε και η έκθεση SMART BUILDING EXPO, η οποία ανέδειξε ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας για έξυπνα κτίρια, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των κτιριακών αυτοματισμών. Η έκθεση έλαβε χώρα στον εκθεσιακό χώρο «Fiera Milano», ένα από τα κορυφαία κέντρα στον κόσμο χάρη στην ποιότητα των χώρων, την τεχνολογία και το μέγεθος του (345.000 τετραγωνικά μέτρα).

Οι νέες τάσεις και το Ελληνικό στοιχείο στη διεθνή έκθεση του Μιλάνου

Μία βόλτα στα περίπτερα του εκθεσιακού χώρου ήταν αρκετή για να καταλάβουμε ότι η αγορά και ο κλάδος των συστημάτων ασφαλείας αλλάζει και συνεχώς εξελίσσεται. Αναμφίβολα σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έχει παίξει το IoT, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική εκμάθηση, τεχνολογίες που όπως φάνηκε και από τη διεθνή έκθεση, θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον η νέα τάση που ακούει στο όνομα «έξυπνη πόλη», φαίνεται να είναι ένα βήμα πιο κοντά, αφού πολλές εταιρίες παρουσίασαν ολοκληρωμένες λύσεις για να καταστήσουν τις αστικές περιοχές υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης, άνετες, φιλικές προς το περιβάλλον και φυσικά ασφαλείς. Ακόμα, η έκθεση ήταν μία ευκαιρία για τους επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, γνωρίζοντας από κοντά νέες λύσεις, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως στον εκθεσιακό χώρο υπήρχαν πολλά Drones, ιδανικά για περιμετρική ασφάλεια, ακόμα και ανίχνευση πυρκαγιών. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ήταν εμφανής η τάση των εταιριών για ενοποίηση όλων των συστημάτων ασφαλείας κάτω από μία ενιαία πλατφόρμα, ενώ από τα περίπτερα δεκάδων κατασκευαστών, δεν έλειψαν και οι λύσεις σε 4Κ ανάλυση.

 Η Dahua, η Hikvision, αλλά και άλλες μεγάλες εταιρίες του κλάδου της ασφάλειας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την έκθεση, παρουσιάζοντας πληθώρα νέων προϊόντων, λύσεων και τεχνολογικών καινοτομιών. Επιπλέον βροντερό παρόν έδωσαν και διάσημοι Ιταλικοί οίκοι όπως η AVS Electronics και η Tecnoalarm με καινοτόμα συστήματα συναγερμών, αλλά και λύσεις που αφορούσαν την πυρασφάλεια. Ωστόσο συναντήσαμε και πολλούς ‘Έλληνες αντιπροσώπους διάσημων κατασκευαστών, όπου με τη βοήθεια τους περιηγηθήκαμε στα περίπτερα της έκθεσης και μιλήσαμε με κορυφαία στελέχη του κλάδους της ασφάλειας.Η SICUREZZA 2017, ήταν άκρως εντυπωσιακή και έχει καταστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς στο κόσμο, για αυτό άλλωστε, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επαγγελματίες και κατασκευαστές συστημάτων ασφαλείας. Η SICUREZZA ανανεώνει το ραντεβού της στις 13 -15 Νοέμβρη του 2019 στο Μιλάνο.

Στο φωτογραφικό ρεπορτάζ που ακολουθεί παρουσιάζονται τα περίπτερα και τα προϊόντα των κατασκευαστών με αλφαβητική σειρά.

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.