Diagonismos SecurityReport V22 150
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 | 13:07

Resolution Helix Panel

Το επαγγελματικό ασύρματο σύστημα ασφαλείας είναι εδώ!

Ο ασύρματος πίνακας Helix, είναι η νέα επαναστατική λύση στο κλάδο της ασφάλειας, αφού μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε μέσα σε μία οικία, σε ένα σκάφος ή τροχόσπιτο, ακόμα και σε ένα ντουλάπι, αρκεί να είναι δυνατή η παροχή ρεύματος. Το Helix παρέχει ασφάλεια και ταυτόχρονα αυτοματισμούς, από τον χώρο της έξυπνης οικείας, ενώ παράλληλα προσφέρει μεγάλη ευελιξία στον εγκαταστάτη και συγχρόνως μείωση του κόστους ως προς τον τελικό χρήστη. 
Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Ο ασύρματος πίνακας Helix, είναι η νέα επαναστατική λύση στο κλάδο της ασφάλειας, αφού μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε μέσα σε μία οικία, σε ένα σκάφος ή τροχόσπιτο, ακόμα και σε ένα ντουλάπι, αρκεί να είναι δυνατή η παροχή ρεύματος. Το Helix παρέχει ασφάλεια και ταυτόχρονα αυτοματισμούς, από τον χώρο της έξυπνης οικείας, ενώ παράλληλα προσφέρει μεγάλη ευελιξία στον εγκαταστάτη και συγχρόνως μείωση του κόστους ως προς τον τελικό χρήστη.

Σε αντίθεση με τα υβριδικά πάνελ συναγερμού, ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του Helix προσφέρει μεγάλη ευελιξία αφού ο εγκαταστάτης δεν χρειάζεται να τραβήξει καλώδια προς τις περιφερειακές συσκευές ή τους αισθητήρες. Επιπλέον, χάρη στις υπηρεσίες της SECURENET, ο χρήστης μέσω εφαρμογής (για smartphone) και Η/Υ μπορεί να συνδεθεί απομακρυσμένα και να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις του συστήματος, να οπλίσει/αφοπλίσει και να ελέγξει το ιστορικό των περιφερειακών συσκευών. Το ασύρματο σύστημα αποτελείται από το ιδιαίτερα κομψό Helix panel, το οποίο στο εσωτερικό του μπορεί να δεχτεί κάρτες επέκτασης (GSM, Wi-Fi και ZWAVE), μεγάλη γκάμα ασύρματων περιφερειακών όπως μαγνητικές επαφές, αισθητήρες υπέρυθρων, σειρήνες και πληκτρολόγια.

 Helix panel

Το Helix είναι ένα επαγγελματικό panel ασφαλείας που σχεδιάστηκε για την παροχή υπηρεσιών οικιακής ασφάλειας και αυτοματοποίησης. Το κομψό ασύρματο panel (εικόνα 1) έρχεται σε κουτί διαστάσεων 22x22x7 και για την τροφοδοσία του διαθέτει υποδοχή 12V/1A και μπαταρία 6.0VDC /2000mAh που του δίνει αυτονομία έως και 24 ώρες σε περίπτωση που διακοπεί η παροχή ρεύματος. Όσο αφορά τα χαρακτηριστικά του, το panel διαθέτει θύρα Ethernet 100Mbps, επικοινωνεί ασύρματα με πρωτόκολλο 802.11b/g/n(WPS) και στην πρόσοψη του διαθέτει LED ένδειξης λειτουργίας, όπλισης/αφόπλισης, σύνδεσης στο δίκτυο, προβλήματος κ.ά. Η κεντρική μονάδα διαθέτει 96 ασύρματες ζώνες, μπορεί να υποστηρίξει έως 50 χρήστες, λειτουργεί σε συχνότητα 433MHz με την εμβέλεια του σήματος να φτάνει τα 450 μέτρα, ενώ είναι και παραμετροποιήσιμη ακόμα και μέσω Bluetooth. Εσωτερικά το πάνελ συναγερμού διαθέτει 3 υποδοχές για να φιλοξενήσει module επέκτασης για σύνδεση στο δίκτυο, αλλά και για οικιακό αυτοματισμό (εικόνα 2). Πιο συγκεκριμένα η πλακέτα επέκτασης ZWAVE, η οποία τοποθετείται στην 3η υποδοχή της κεντρικής μονάδας, παρέχει επικοινωνία με κλειδαριές πόρτας και ενεργοποιεί θερμοστάτες επιτρέποντας ένα ευρύ φάσμα ιδιοτήτων οικιακού αυτοματισμού. Επιπλέον, στο panel συναγερμού μπορεί να προστεθεί και η πλακέτα «RE926-Wi-Fi» για λειτουργία μέσω οικιακού δικτύου Wi-Fi. Για τη υποστήριξη πινάκων συναγερμού όπως Caddx NX Panels (V1 και V2), DSC, Honeywell, Paradox Maggelan, GE, Napco και σύντομα Texecom, μπορούμε να τοποθετήσουμε το interactive gateway module RE927X-3G (εικόνα 3), το οποίο συνδέεται μέσω BUS. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης πλακέτας για σύνδεση καλωδιακής σειρήνας της αρεσκείας σας, με εντολή για ενεργοποίηση ρελέ μέσω τροφοδοτικού για τη διέγερση της, καθώς και εντολή για ένδειξη όπλισης. 

Αισθητήρες εισόδου

Ο ασύρματος συναγερμός Helix, συνοδεύεται από μία μεγάλη γκάμα ασύρματων περιφερειακών συσκευών τα οποία έχουν μεγάλη αυτονομία χάρη στη διάρκεια ζωής των μπαταριών. Πιο συγκεκριμένα στη σειρά «CryptiX» των ασύρματων περιφερειακών, περιλαμβάνεται η ασύρματη μαγνητική επαφή RE601 η οποία τοποθετείται σε πόρτες και παράθυρα και χρησιμοποιεί μπαταρία CR123A (με διάρκεια ζωής 10-15 χρόνια). Tο μοντέλο RE601 διαθέτει tamper σε προσπάθεια αφαίρεσης του καλύμματος του, παρέχει ένδειξη όταν η μπαταρία φτάσει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι επιτρέπει τη σύνδεση τριών ακόμα ανεξάρτητων ζωνών με μέγιστο μήκος καλωδίων 30 μέτρα. Με παρόμοια χαρακτηριστικά θα συναντήσουμε και τον μικροσκοπικό ασύρματο πομπό «RE622» (εικόνα 4), ο οποίος διαθέτει μία ζώνη η οποία μπορεί να είναι είτε ασύρματη ή ενσύρματη. Επίσης, στη σειρά θα συναντήσουμε και τον αισθητήρα υπέρυθρων RE610P (εικόνα 5), ο οποίος ενσωματώνει στο εσωτερικό του αισθητήρα PYROFLEX και επεξεργαστή σήματος HIGHBAR για την αποφυγή ψευδών συναγερμών από κατοικίδια ζώα, ενώ διαθέτει και μία επιπλέον ασύρματη καλωδιακή επαφή. Ακόμα στη μεγάλη γκάμα αισθητήρων, θα βρούμε και τον ανιχνευτή θραύσης κρυστάλλων RE609, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί από 1 έως 7 μέτρα από το επιθυμητό σημείο ανίχνευσης (παράθυρα), καθώς και την ασύρματη εσωτερική σειρήνα RE626, οποία λειτουργεί στα 2.4GHz και διαθέτει ισχύ 90dBA. Τέλος να σημειώσουμε πως η σειρά διαθέτει και τον αισθητήρα ανίχνευσης θερμοκρασίας RE605 και τον αισθητήρα ανίχνευσης πλημμύρας RE619, ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει έως και 2 εξωτερικούς αισθητήρες με την απόσταση του καλωδίου από τον πομπό τα φτάνει έως και τα 16 μέτρα.

 Ασύρματα πληκτρολόγια και συσκευές πανικού

Το ασύρματο πληκτρολόγιο ελέγχου RE657-HeliTouch (εικόνα 7) διαθέτει πλήκτρα αφής για την περιήγηση στο μενού, έγχρωμη οθόνη 7’’(tablet display) με ανάλυση 1024x600 pixels, συνδέεται μέσω Wi-Fi, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και αυτόνομα έως και 4 ώρες. Στην κεντρική οθόνη της συσκευής παρέχονται προς τον χρήστη όλες οι πληροφορίες για την κατάσταση του πίνακα συναγερμού, ενώ διαθέτει και πλήκτρα πανικού, πυρκαγιάς και πλήκτρα για την όπλιση/ αφόπλιση του συστήματος. Επιπλέον μέσα από το μενού ρυθμίσεων ο χρήστης μπορεί να δει το ιστορικό του συναγερμού, πληροφορίες για τις ζώνες συναγερμού κ.ά. Εκτός από τον Helitouch, στη σειρά πληκτρολογίων θα συναντήσουμε και το ασύρματο πληκτρολόγιο «Helipad» (εικόνα 8), το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία E-ink, για μεγαλύτερη ευκρίνεια και ορατότητα των απεικονίσεων σε συνθήκες χαμηλής ή υψηλής φωτεινότητας. Το Helipad χρησιμοποιεί σύνδεση Bluetooth Smart, για την παροχή αμφίδρομης ασύρματης επικοινωνίας με έναν πίνακα συναγερμού, λειτουργεί με δύο αλκαλικές μπαταρίες AAA (διάρκεια 1 χρόνο) τις οποίες μπορεί πολύ εύκολα να αντικαταστήσει ο τελικός χρήστης και στην πρόσοψή του διαθέτει πλήκτρα για την όπλιση/αφόπλιση, και ενδείξεις για τη λειτουργία του συναγερμού. Τέλος το RE652-PinPad, είναι ένα μικρό πληκτρολόγιο το οποίο παρέχει οπλισμό με ένα πλήκτρο, διαθέτει 2 μηχανικά πλήκτρα πανικού και μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε τοίχο με αυτοκόλλητη ταινία και βίδες, ενώ είναι τόσο ελαφρύ και μικρό, που ο χρήστης μπορεί να το τοποθετήσει ακόμα και στο πορτοφόλι του. Όσο αφορά τις συσκευές πανικού, διατίθεται το τηλεχειριστήριο με μπρελόκ RE600-Keyob (εικόνα 9), σχεδιασμένο από πλήκτρα με εσοχή για την αποφυγή λανθασμένων συναγερμών και τη φορητή συσκευή έκτακτης ανάγκης RE603-Panic, η οποία έρχεται με άνετη ελαστική ζώνη για να τοποθετείται ακόμα και στο λαιμό ως κόσμημα.

Απομακρυσμένη διαχείριση και πρόσβαση

Για την απομακρυσμένη διαχείριση και την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με το σύστημα συναγερμού Helix, ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή «smartlink» η οποία διατίθεται για iPhone και Android κινητά. Πιο συγκεκριμένα μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να οπλίσει/αφοπλίσει το σύστημα συναγερμού, να κάνει έλεγχο ζωνών, να δει το ιστορικό των συμβάντων, και να δεχτεί ειδοποιήσεις σε περίπτωση διάρρηξης, διακοπής ρεύματος ή πρόβλημα με τις μπαταρίες των ασύρματων συσκευών (εικόνα 10). Επιπλέον μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί εξ αποστάσεως οικιακούς αυτοματισμούς όπως τον φωτισμό, τις γκαραζόπορτες τον θερμοστάτη, ακόμα και να έχει πρόσβαση στις κάμερες ασφαλείας (εικόνα 11). Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως όλο το σύστημα συναγερμού είναι συμβατό με την cloud υπηρεσία της Amazon «Alexa».

INFO
  • IASCOM
  • Κ. Γέμελου 229, 18453, Νίκαια
  • τηλ: 210-4935500 & 2104929097
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.iascom.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.