30/08/2021

Μεγάλο κύμα κυβερνοεπιθέσεων προκαλεί «πονοκεφάλους» στον Λευκό Οίκο

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε μια ομάδα CEO να συμβάλουν στη βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε όλες τις κρίσιμες υποδομές και την οικονομία των ΗΠΑ, επικαλούμενος την έλλειψη καταρτισμένων επαγγελματιών για την επαρκή προστασία της χώρας.
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε μια ομάδα CEO να συμβάλουν στη βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε όλες τις κρίσιμες υποδομές και την οικονομία των ΗΠΑ, επικαλούμενος την έλλειψη καταρτισμένων επαγγελματιών για την επαρκή προστασία της χώρας.


«Το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό μας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας δεν αυξάνεται αρκετά γρήγορα για να συμβαδίσει με τις ανάγκες», δήλωσε ο Μπάιντεν την Τετάρτη σε συνάντηση με διευθύνοντες συμβούλους, μεταξύ των οποίων ο Tim Cook της Apple Inc., ο Sundar Pichai της Alphabet Inc., ο Andy Jassy της Amazon.com Inc. ο Satya Nadella της Microsoft Corp. και ο Jamie Dimon της JPMorgan Chase & Co.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά τις μαζικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και τις επιθέσεις ransomware κατά το περασμένο έτος σε κρίσιμες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των Colonial Pipeline Co. και JBS SA, καθώς και σε παρόχους λογισμικού και cloud, όπως η Microsoft και η SolarWinds Corp. – επιθέσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό διαπράχθηκαν από cyber ομάδες με έδρα τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο Μπάιντεν συγκάλεσε τη συνάντηση για να συζητήσει πώς η βιομηχανία και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορούν να συνεργαστούν για να βελτιώσουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στον απόηχο των εξουθενωτικών επιθέσεων ransomware και κυβερνοεπιθέσεων. Ο πρόεδρος σχεδιάζει να παροτρύνει τους διευθύνοντες συμβούλους να αναλάβουν δεσμεύσεις για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και τη βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στους τομείς τους, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης.


Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Λευκός Οίκος ανακοινώνει νέες πρωτοβουλίες σύμπραξης δημοσίου-ιδιωτικού, καθώς και προσπάθειες κατάρτισης του εργατικού δυναμικού στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για την κάλυψη των περίπου 500.000 ανοιχτών θέσεων εργασίας στον κλάδο.


Η έλλειψη ταλέντων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας εκτείνεται σε διάφορους κλάδους. Αυτό σημαίνει ότι κενά υπάρχουν και στους 16 τομείς κρίσιμων υποδομών, όπως η ενέργεια, η υγειονομική περίθαλψη και η μεταποίηση – και ότι οι εταιρείες στους τομείς αυτούς δεν διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό για την επαρκή υπεράσπιση των δικτύων υπολογιστών έναντι κυβερνοεπιθέσεων, δήλωσε η Simone Petrella, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κατάρτισης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας CyberVista.

Η πύλη ταλέντων για την κυβερνοασφάλεια CyberSeek – ένα έργο που υποστηρίζεται από την Εθνική Πρωτοβουλία για την Εκπαίδευση στην Κυβερνοασφάλεια – εκτιμά ότι μεταξύ Απριλίου 2020 και Μαρτίου 2021 θα ανοίξουν περισσότερες από 464.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν συνεχίζει να επισημαίνει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ως προτεραιότητα εν μέσω της έξαρσης των επιθέσεων. Μεταξύ των ενεργειών που έχει λάβει ο Λευκός Οίκος φέτος είναι ένα εκτελεστικό διάταγμα που καλεί τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να ενισχύσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και επιβάλλει την αναφορά περιστατικών στον κυβερνοχώρο από τις μεγάλες εταιρείες αγωγών. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη συνεργασία μεταξύ ιδιωτικών εταιρειών και κυβέρνησης, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας σε πολλές περιπτώσεις έχει μεγαλύτερη εξουσία ή επιρροή από την κυβέρνηση για να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στην κυβερνοασφάλεια.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η συνάντηση θα επικεντρωθεί στο ransomware, στις βαθύτερες αιτίες της κακόβουλης δραστηριότητας στον κυβερνοχώρο και στο πώς θα διασφαλιστεί ότι η κυβερνοασφάλεια θα ενσωματώνεται εξαρχής στην τεχνολογία που πωλείται από τη βιομηχανία.

Στους άλλους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται διευθύνοντες σύμβουλοι από την International Business Machines Corp. και την ADP Inc. καθώς και από τους τραπεζικούς κολοσσούς Bank of America Corp., TIAA-CREF Individual & Institutional Services, LLC και US Bancorp, τις εταιρείες ενέργειας Southern Co. και Duke Energy Corp., και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όπως η American Water Works Co. Inc.

ΠΗΓΗ: https://www.fortunegreece.com/article/megalo-kima-kivernoepitheseon-prokali-pronokefalous-ston-lefko-iko/
Κατηγορία Security News

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.