Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 | 18:05

Επαναφέρουν το μητρώο καταγραφής επιβατών

Από την επίθεση στο charlie hebdo, η καταγραφή των στοιχείων των επιβατών πτήσεων βρίσκεται και πάλι σε πρώτο πλάνο. Μετά την απόρριψη μιας σχετικής πρότασης της Κομισιόν το 2011, ο Βρετανός ευρωβουλευτής Κιρκόπ παρουσίασε μια σειρά νέων προτάσεων που περιλαμβάνει και τις πτήσεις εντός Ε.Ε...
Από την επίθεση στο charlie hebdo, η καταγραφή των στοιχείων των επιβατών πτήσεων βρίσκεται και πάλι σε πρώτο πλάνο. Μετά την απόρριψη μιας σχετικής πρότασης της Κομισιόν το 2011, ο Βρετανός ευρωβουλευτής Κιρκόπ παρουσίασε μια σειρά νέων προτάσεων που περιλαμβάνει και τις πτήσεις εντός Ε.Ε..

«Οι τρομοκράτες είναι πιο προσεκτικοί σήμερα και δεν πετάνε με απευθείας δρομολόγια. Πετάνε πάντα με ανταπόκριση και αυτό είναι κάτι που μέχρι στιγμής μπορούμε να εντοπίσουμε, μπορώ να πω, αλλά είναι πιο πολύπλοκο τώρα. Και νομίζω ότι αυτή η νέα πρόταση θα βοηθήσει περισσότερο τη νομοθετική ενίσχυση, ώστε να ακολουθούμε ανθρώπους που είναι ύποπτοι» είπε ο Τίμοθι Κιρκόπ.

Η ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο, πιστεύει ότι η συλλογή περισσότερων δεδομένων είναι άχρηστη καθώς έχει αποδειχτεί ότι οι αρχές δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα δεδομένα των υπόπτων που ήδη έχουν.

«Αυτοί που επιτέθηκαν στο charlie hebdo, ο άνδρας στην Τουλούζη, η επίθεση στο εβραϊκό μουσείο στις Βρυξέλλες, ο δολοφόνος του Τεο Βαν Γκογκ, δέκα χρόνια πριν στην πόλη μου στο Άμστερνταμ . Όλοι ήταν γνωστοί. Μπορούμε λοιπόν να ακολουθήσουμε αυτούς αντί να βάζουμε τα δικά μας στοιχεία στον υπολογιστή» είπε η Τζούντιθ Σαρτζεντίνι.

Αποφασιστικός παράγοντας για την έγκριση του μητρώου καταγραφής επιβατών θα είναι ο διάλογος ανάμεσα στους τρεις θεσμούς, το Ευρωκοινοβούλιο, την Κομισιόν και το Συμβούλιο που εκπροσωπεί τα κράτη μέλη. Μόνο μετά από αυτό η Κομισιόν θα μπορεί να καταθέσει μία νέα πρόταση, ώστε να ξεκλειδώσει τις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: gr.euronews.com

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 94

Τεύχος 94

28-08-2019

Security Report, Τεύχος 94

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology. Το Security Report μίλησε με τον κ. Jacek Węglarz Technology Training Manager της Dahua Technology για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το μέλλον του CCTV, το ελληνικό κοινό, την απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας και φυσικά το τζατζίκι! Διαβάστε στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού μας την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Węglarz. Tyco...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.