23/03/2015

Η Apple «κατεβάζει» εφαρμογή antivirus από το App Store

Το ενδεχόμενο οι χρήστες να πιστέψουν ότι το iOS δεν είναι ένα ασφαλές λειτουργικό σύστημα φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την κίνηση της Apple να αφαιρεί από το App Store εφαρμογές anti-virus και anti-malware. Η Intego η οποία είναι γνωστή για την ασφάλεια που παρέχει σε υπολογιστές Mac, ανέφερε πως η εφαρμογή της με την ονομασία VirusBarrier...
Το ενδεχόμενο οι χρήστες να πιστέψουν ότι το iOS δεν είναι ένα ασφαλές λειτουργικό σύστημα φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την κίνηση της Apple να αφαιρεί από το App Store εφαρμογές anti-virus και anti-malware.

Η Intego η οποία είναι γνωστή για την ασφάλεια που παρέχει σε υπολογιστές Mac, ανέφερε πως η εφαρμογή της με την ονομασία VirusBarrier, αφαιρέθηκε από το App Store με τη δικαιολογία πως είχε ελλιπή περιγραφή, ενώ σε προσπάθειά της να την ξανανεβάσει με πιο λεπτομερή περιγραφή, μπλοκαρίστηκε.

Η ίδια εταιρεία αναφέρει πως κάτι παρόμοιο έχει συμβεί και σε άλλες εταιρείες που παρέχουν λογισμικό προστασίας από ιούς. Κατά πάσα πιθανότητα, η Apple προχωρά σε τέτοιες κινήσεις, επειδή δε θέλει να δώσει την εντύπωση πως το iOS 8 έχει θέματα ασφαλείας, όμως το VirusBarrier ελέγχει μόνο emails και αρχεία στο cloud και όχι την ίδια την iOS συσκευή.

Ωστόσο, όσοι χρήστες έχουν προλάβει να κατεβάσουν την εφαρμογή, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις, ενώ αν την απεγκαταστήσουν ή πραγματοποιήσουν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα τη χάσουν για πάντα.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως όσον αφορά την ασφάλεια, δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις παρουσίας κακόβουλου λογισμικού σε κινητά της Apple που δεν έχουν γίνει jailbreak αλλά το περασμένο μήνα ακούστηκαν περιπτώσεις malware WireLurker, Masque Attack και Xagent τα οποία μπορούν να εκθέσουν ένα iPhone αν ο χρήστης του εγκαταστήσει μια εφαρμογή εκτός του App Store.

Site: PhoneArena
Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.