Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 20 Μαϊος 2015 | 20:19

Στα 8,4 δισ. δολάρια ο τζίρος των drones ως το 2019

Ο τζίρος της αγοράς των τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναμένεται να φτάσει τα 8,4 δισ. δολάρια μέχρι το 2019, σύμφωνα με υπολογισμούς της ABI Reseach. Ωστόσο, το μεγαλύτερο τμήμα του τζίρου δεν αφορά την αγορά των ίδιων των αεροσκαφών, αλλά τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες...
Ο τζίρος της αγοράς των τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναμένεται να φτάσει τα 8,4 δισ. δολάρια μέχρι το 2019, σύμφωνα με υπολογισμούς της ABI Reseach. Ωστόσο, το μεγαλύτερο τμήμα του τζίρου δεν αφορά την αγορά των ίδιων των αεροσκαφών, αλλά τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που θα τα συνοδεύουν και θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητές τους, εξηγούν αναλυτές της βιομηχανίας αυτής.

«Υπηρεσίες εφαρμογών και δεδομένων, παροχή νομικών υπηρεσιών και αδειοδότησης, μόλις αρχίσεις να τα προσθέτεις όλα αυτά, τότε αρχίζει να μεγαλώνει πολύ γρήγορα και το μέγεθος της αγοράς», λέει στο CNBC η Νταν Κάρα, αναλύτρια της ABI Research. «Σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη θα προέλθουν από τις εφαρμογές», προσθέτει. Το 2014 ο τζίρος της αγοράς των drones ήταν λίγο μικρότερος από 3 δισ. δολάρια. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα περιλαμβάνουν εταιρείες όπως η PrecisionHawk, η οποία συνδυάζει συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών με παροχή πληροφοριών και τεχνολογία αισθητήρων ώστε να ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία πολλών διαφορετικών βιομηχανιών, αλλά και εταιρείες όπως η Airware, η οποία αναπτύσσει λογισμικό, υλικό και υπηρεσίες στο Διαδίκτυο για τα drones. «Οπότε οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη αποθηκεύονται, επεξεργάζονται και βελτιστοποιούνται ανάλογα με το τι θέλει κανείς. Στη συνέχεια συνδυάζονται με χάρτες, ούτως ώστε να μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση μέσω Ίντερνετ», λέει η κ. Κάρα. «Συνεπώς αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο η πλατφόρμα του drone, όσο η αρχιτεκτονική των υπηρεσιών πληροφοριών».

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 94

Τεύχος 94

28-08-2019

Security Report, Τεύχος 94

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology. Το Security Report μίλησε με τον κ. Jacek Węglarz Technology Training Manager της Dahua Technology για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το μέλλον του CCTV, το ελληνικό κοινό, την απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας και φυσικά το τζατζίκι! Διαβάστε στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού μας την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Węglarz. Tyco...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.