Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 | 19:28

Ενισχύεται η δράση της FRONTEX στο Αιγαίο

Η ενίσχυση της θαλάσσιας επιχείρησης του FRONTEX «Ποσειδών – Θαλάσσια Σύνορα» («Poseidon Sea») στα νησιά του Αιγαίου ως απάντηση στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία ζητήθηκε από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης κατά την πρόσφατη συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης...
Η ενίσχυση της θαλάσσιας επιχείρησης του FRONTEX «Ποσειδών – Θαλάσσια Σύνορα» («Poseidon Sea») στα νησιά του Αιγαίου ως απάντηση στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία ζητήθηκε από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης κατά την πρόσφατη συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού FRONTEX, κ. Fabrice Leggeri. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην εκρηκτική μεταναστευτική πίεση που δέχεται η χώρα μας στα νησιά του Βoρειο-ανατολικού Αιγαίου και στην ανάγκη ενδυνάμωσης της επιχείρησης του FRONTEX στην Ελλάδα.

Ο Οργανισμός του FRONTEX, στο πλαίσιο συνεργασίας και υποβοήθησης του έργου των ελληνικών Αρχών Επιβολής του Νόμου (Ελληνική Αστυνομία – Λιμενικό Σώμα), έκανε αποδεκτές τις ελληνικές προτάσεις και παράλληλα αναγνώρισε την αναγκαιότητα συνδρομής του.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού του FRONTEX, κ. Fabrice Leggeri, υιοθέτησε τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, για ανάγκη ολοκληρωμένης διαχείρισης μικτών μεταναστευτικών ροών στο Βoρειο-ανατολικό Αιγαίο, με άμεση εφαρμογή.

Ο συνολικός σχεδιασμός περιλαμβάνει δραστηριότητες τόσο στο θαλάσσιο πεδίο, όσο και στο πεδίο της διαχείρισης των μεταναστών στα νησιά μας, με άμεση προτεραιότητα και εφαρμογή στη Μυτιλήνη.

Για το σκοπό αυτό, ο Οργανισμός του FRONTEX θα υποστηρίξει οικονομικά τις ανάγκες ενίσχυσης με προσωπικό και τεχνικά μέσα της κοινής επιχείρησης «Ποσειδώνας – Θαλάσσια Σύνορα 2015». Ομοίως, η Ελληνική Αστυνομία θα συνδράμει με προσωπικό και τεχνικά μέσα την όλη προσπάθεια, στο πλαίσιο της αρχής της αλληλεγγύης.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 94

Τεύχος 94

28-08-2019

Security Report, Τεύχος 94

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology. Το Security Report μίλησε με τον κ. Jacek Węglarz Technology Training Manager της Dahua Technology για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το μέλλον του CCTV, το ελληνικό κοινό, την απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας και φυσικά το τζατζίκι! Διαβάστε στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού μας την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Węglarz. Tyco...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.