Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Αυγούστου 2015 13:48

Χωρίς ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας οι αποθήκες της Τιαντζίν

078c74cf160fb15a7af87ae280f35b97 XL 4c6c8c0f

Ηχώντας της κόρνες τους, τα πλοία που βρίσκονται αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Τιαντζίν τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της διπλής πολύνεκρης έκρηξης που συντάραξε όχι μόνο την ευρύτερη περιοχή αλλά όλο τον κόσμο με τη σφοδρότητα και τη φονικότητά τηςΗχώντας της κόρνες τους, τα πλοία που βρίσκονται αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Τιαντζίν τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της διπλής πολύνεκρης έκρηξης που συντάραξε όχι μόνο την ευρύτερη περιοχή αλλά όλο τον κόσμο με τη σφοδρότητα και τη φονικότητά της.

Η κυβέρνηση ερευνά τυχόν ευθύνες της υπηρεσίας για την ασφάλεια στην εργασία, την ώρα που ο θάνατος τουλάχιστον 114 ανθρώπων έχει βυθίσει σε πένθος και προβληματισμό το δέκατο μεγαλύτερο λιμάνι παγκοσμίως, ενώ 57 άτομα αγνοούνται.

«Είπαμε σε όλους πως πρέπει να λάβουν μέτρα για την ασφάλεια. Για παράδειγμα, αν πάνε να πάρουν πράγματα από τα σπίτια τους, να φορούν μακρυμάνικες μπλούζες και μακριά παντελόνια, παπούτσια με σκληρές σόλες και μάσκες. Αυτά είναι τα βασικά μέτρα ασφαλείας», λέει μια κάτοικος της πόλης.

Μία εβδομάδα μετά την καταστροφή, η βροχόπτωση ξετυλίγει το κουβάρι των συνεπειών, δυσχεραίνοντας το έργο των σωστικών συνεργείων.

Ο ήδη μολυσμένος υδροφόρος ορίζοντας της βιομηχανικής μεγαλούπολης γίνεται τοξικότερος, με την περιεκτικότητα του νερού σε κυάνιο να μετριέται 28 φορές πάνω από τα όρια, κάτι που πλέον επιβεβαιώνεται και από επίσημες πηγές, όπως είναι η δημοτική υπηρεσία περιβάλλοντος.

Ο επικεφαλής μηχανικός της Μπάο Τζινγκλίνγκ επεσήμανε σχετικά: «Υπάρχουν συνολικά 29 σημεία ελέγχου για κυάνιο. Εξ αυτών, τα οκτώ ξεπερνούν τα επίπεδα ασφαλείας. Όλα βρίσκονται στην περιοχή της έκρηξης. Το χειρότερο αποτέλεσμα ήταν 28 φορές πάνω από το επίπεδο ασφαλείας».

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται ζητούν να αποζημιωθούν για όσα υπέστησαν και υφίστανται, αφού η αποθήκευση του εύφλεκτου υλικού σε τέτοιες ποσότητες διαπιστώνεται πως παραβίαζε κάθε διάταξη των κανονισμών ασφαλείας.

Στον μοιραίο αποθηκευτικό χώρο φυλάσσονταν ανάμεσα στα πολλά εμπορευματοκιβώτια κάθε είδους και πολλά με τοξικές ουσίες (εκρηκτικές ύλες και χημικά όπως το τοξικό κυανούχο νάτριο), με αποτέλεσμα να αυξάνει η ανησυχία για ενδεχόμενο εκτεταμένης ρύπανσης. Το δυστύχημα σε αυτό το εμπορικό λιμάνι εγείρει εκ νέου πολλά ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας που παίρνουν οι επιχειρήσεις για την προστασία της ζωής των εργαζομένων. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, που επισκέφτηκε την πληγείσα περιοχή, δήλωσε ότι πρέπει να επανεξεταστεί όλο το πλαίσιο της νομοθεσίας για την ασφάλεια στην εργασία. Οπως είπε, όλοι οι φορείς «θα πρέπει να εγγυηθούν την ασφάλεια της παραγωγής, καθώς και της κοινωνικής σταθερότητας και να εξασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν σε συνθήκες ειρήνης. Οι εκρήξεις στην Τιαντζίν και άλλα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα με την ασφάλεια στο χώρο εργασίας».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την καταστροφή στην Τιαντζίν έχουν πληγεί 17.000 νοικοκυριά, 1.700 επιχειρήσεις, ενώ 6.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. Σε ό,τι αφορά τα τοξικά υλικά που υπάρχουν στην περιοχή, γίνεται λόγος για 700 τόνους κυανούχου νατρίου, που σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν μείνει ανέπαφοι, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί πόση ποσότητα έχει διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα. Οι αρμόδιες περιβαλλοντολογικές αρχές δηλώνουν ότι παρατηρούν και καταγράφουν τις επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα και σε τρεις περιπτώσεις καταγράφτηκε ότι το κυανούχο νάτριο ξεπερνάει κατά 27,4 φορές τα επιτρεπτά όρια. Επίσης, επιτόπου βρίσκονται 4.000 υγειονομικοί και έχουν στηθεί καταυλισμοί για τους πληγέντες.

Πηγή: risozpastis.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...