Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
4 Νοεμβρίου 2015 17:09

O OHE βλέπει επιδείνωση κρίσεων στους επόμενους 6 μήνες

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fea676253e7c3fc07c537982603f31bc7 XL

Η έκθεση «Alert, Early Warning and Readiness» που δημοσιεύεται σε εξαμηνιαία βάση, προειδοποίησε για την ενδεχόμενη κατάρρευση της Λιβύης, ένα νέο πραξικόπημα στο Μπουρούντι, την κατάληψη περισσότερων εδαφών από ισλαμιστές μαχητές στο Αφγανιστάν και το Μαλί και τον κίνδυνο λιμού – λόγω της ξηρασίας – στην ΑιθιοπίαΗ έκθεση «Alert, Early Warning and Readiness» που δημοσιεύεται σε εξαμηνιαία βάση, προειδοποίησε για την ενδεχόμενη κατάρρευση της Λιβύης, ένα νέο πραξικόπημα στο Μπουρούντι, την κατάληψη περισσότερων εδαφών από ισλαμιστές μαχητές στο Αφγανιστάν και το Μαλί και τον κίνδυνο λιμού – λόγω της ξηρασίας – στην Αιθιοπία.

Σύμφωνα με την έκθεση, η αποτυχία σύναψης μιας πολιτικής συμφωνίας στη Λιβύη για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, θα προκαλέσει πιθανόν ρήξη μεταξύ της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης και του στρατού, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό.

«Απούσης μιας νόμιμης κυβέρνησης, η Λιβύη ενδεχομένως θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν κλιμακούμενο εμφύλιο πόλεμο, χάνοντας κάθε πιθανότητα επίτευξης σταθερότητας ή πολιτικής λύσης στο εγγύς μέλλον», υπογραμμίζεται.

Παράλληλα, στην Αφρική, η Νιγηρία και οι γειτονικές χώρες θα δυσκολευτούν να σταματήσουν νέες σφαγές από μέρους των ισλαμιστών μαχητών της Μπόκο Χαράμ, ενώ οι αξιωματικοί των στρατών της θα συνεχίσουν να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Πέρα από την Μπόκο Χαράμ, οι ένοπλες δυνάμεις της περιοχής διαπράττουν επίσης παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια σε άμαχο πληθυσμό, όπως εξωδικαστικές δολοφονίες, αναγκαστικές εξαφανίσεις, βασανισμούς και βιασμούς», σημειώνει η ομάδα εργασίας του ΟΗΕ.

Επιπρόσθετα στην έκθεση γίνεται αναφορά στις ανεπάρκειες της ειρηνευτικής δύναμης στο Μαλί, που δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί την κυβέρνηση, αλλά και στην αδυναμία αυτής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία να εγγυηθεί την ασφάλεια στη χώρα.

Η ανθρωπιστική βοήθεια παγκοσμίως θα συνεχίσει να είναι ανεπαρκώς χρηματοδοτούμενη, περιορισμένη, ενώ οργανώσεις αρωγής αναμένεται να συνεχίσουν να γίνονται στόχος επιθέσεων, όπως στο Αφγανιστάν, όπου στις 3 Οκτωβρίου ένα αμερικανικό αεροσκάφος βομβάρδισε ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Οι ειδικοί προβλέπουν αποκλιμάκωση είτε τη διατήρηση στο ίδιο επίπεδο έντασης των συγκρούσεων στην Ουκρανία, καθώς η ρωσική επέμβαση στη Συρία αναμένεται να ελαττώσει την εμπλοκή της Μόσχας στην ανατολική Ουκρανία.

Οι πολιτικοί κίνδυνοι στους οποίους αναφέρεται η έκθεση αναμένεται να αυξήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που θα έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας σε διεθνές επίπεδο κατά 1,9 εκατ.

Όμως ο αριθμός αυτός παραμένει πολύ μικρότερος από τους ανθρώπους που θα χρειαστούν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν φυσικές καταστροφές, ειδικά αυτές που προκαλεί το φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα σημάνει πως 500.000 άνθρωποι στο Κέρας της Αφρικής θα χρειαστούν επισιτιστική βοήθεια, ενώ επιπλέον 4,1 εκατ. διατρέχουν κίνδυνο στα νησιά του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, καθώς και αρκετά ακόμη εκατομμύρια στην ανατολική Αφρική.

Πηγή: http://www.ethnos.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...