Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
1 Δεκεμβρίου 2015 17:10

Ο ιρακινός «Ράμπο» που έχει σκοτώσει 1.500 στρατιώτες του ISIS

37351273f99ebc95d8a67f9681855cd2 XL f9409cf8

.Όπως κάθε πόλεμος χρειάζεται τις στρατιωτικές εκείνες μορφές που ξεχωρίζουν από το σύνολο, έτσι και κάθε στρατός πρέπει να διαθέτει ένα μαχητή-υπόδειγμα που θα λειτουργεί εμψυχωτικά για το υπόλοιπο στράτευμα. Στην μάχη του Στάλινγκραντ, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ας πούμε, αναδείχθηκε η μορφή του σοβιετικού…Όπως κάθε πόλεμος χρειάζεται τις στρατιωτικές εκείνες μορφές που ξεχωρίζουν από το σύνολο, έτσι και κάθε στρατός πρέπει να διαθέτει ένα μαχητή-υπόδειγμα που θα λειτουργεί εμψυχωτικά για το υπόλοιπο στράτευμα.

Στην μάχη του Στάλινγκραντ, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ας πούμε, αναδείχθηκε η μορφή του σοβιετικού Βασίλι Ζάιτσεφ, ο οποίος -τελών χρέη ελεύθερου σκοπευτή- εξολόθρευσε 242 Γερμανούς στρατιώτες.

Το όνομα του έγινε συνώνυμο του θρύλου και από το 1942 κι έπειτα πολλοί συνομήλικοι του Σοβιετικοί ήθελαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Εβδομήντα χρόνια μετά το ίδιο συμβαίνει στο Ιράκ, εκεί όπου ξεπροβάλλει η μορφή του Αγιούμπ Φαλέχ αλ Ρουμπάγε, του ταγματάρχη της περιβόητης Ταξιαρχίας Ιμάμ Αλί.

Η ταξιαρχία αυτή είναι μια οργάνωση σιιτών παραστρατιωτικών που χρηματοδοτείται από το Ιράν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο 44χρονος Αλ Ρουμπάγε έχει το παρατσούκλι «Αμπου Άζραελ» που στα αραβικά σημαίνει «Ο Πατέρας του Αρχάγγελου του Θανάτου».

Και το παρωνύμιο αυτό σίγουρα του ταιριάζει, καθώς τα ιρακινά ΜΜΕ αναφέρουν πως, από τον Ιούνιο του 2014 που εντάχθηκε στην ταξιαρχία, έχει σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια πάνω από 1.500 μέλη της ISIS.

Αντιθέτως, τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά μέσα, σε μια προσπάθεια να εκ-δυτικοποιήσουν τα παρατσούκλια τους, τον αποκαλούν «Ράμπο του Ιράκ».

Με την πολεμική του κραυγή που είναι «ίλα ταχίν», δηλαδή «κάντε τους σκόνη», εμψυχώνει τους συντρόφους του, που όπως και στην περίπτωση του Ζάιτσεφ, δε βλέπουν στα μάτια του έναν απλό στρατιώτη, αλλά έναν υπεράνθρωπο με σχεδόν υπερφυσικές δυνάμεις.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, κι είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Ιρακινούς μαχητές που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, με την προσωπική του σελίδα στο Facebook να αριθμεί περισσότερους από 300.000 φίλους.

Στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, ο ογκώδης και πανύψηλος Αμπού ποζάρει με το τσεκούρι του, ένα οπλοπολυβόλο ή με ένα παραδοσιακό αραβικό σπαθί.

Οι τζιχαντιστές ασφαλώς και φρόντισαν να επικηρύξουν την… πολεμική αυτή μηχανή για πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, μια πράξη, που όπως λέει ο ίδιος ο Αμπου, του δίνει μεγαλύτερο κίνητρο να εξολοθρεύσει ακόμη περισσότερους μαχητές της ISIS.

Όπως αναφέρουν τα μέσα της πατρίδας του, ο 44χρονος Ιρακινός διήγε μέχρι το καλοκαίρι του 2014 μια φυσιολογική ζωή, όντας καθηγητής πανεπιστημίου, ενώ έχει και πέντε παιδιά.

Όμως τον Ιούνιο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε έναν από τους σπουδαστές του και ο Αλ Ρουμπάγε αποφάσισε αντί να τα βάψει μαύρα, να βαφτεί ο ίδιος με τα χρώματα του πολέμου.

Σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του ως πρωτοπαλίκαρο της Ταξιαρχίας Ιμάμ Αλί έπαιξε ασφαλώς και το γεγονός πως στα νιάτα του στέφθηκε πρωταθλητής στο Τάε Κβον Ντο.

Επίσης, κατά την εισβολή των ΗΠΑ στη χώρα του το 2003, ο Αμπου είχε πολεμήσει εναντίον των αμερικανικού στρατού, ως ένας ειδικά εκπαιδευμένος στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων του Ιράκ.

Πηγές: Newsroom ΔΟΛ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...