Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
11 Δεκεμβρίου 2015 17:06

Ένα… αερόστατο φύλακας της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Παρίσι

Γράφει: Δημήτρης Σταμούλης
d7152786af1b701b29eee27a921582a0 XL 54afaa2b

Η τραγική τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο έθεσε το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας σε νέες βάσεις για τη χώρα αλλά και τη Γηραιά Ήπειρο. Ειδικά για τη Γαλλία η πρόκληση ήταν διπλή καθώς στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου έπρεπε να φιλοξενήσει..Η τραγική τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο έθεσε το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας σε νέες βάσεις για τη χώρα αλλά και τη Γηραιά Ήπειρο. Ειδικά για τη Γαλλία η πρόκληση ήταν διπλή καθώς στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου έπρεπε να φιλοξενήσει την Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που συγκάλεσαν τα Ηνωμένα Έθνη, και στην οποία συνέρευσαν πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη από όλο τον κόσμο.

Ζητούμενο για την κυβέρνηση του προέδρου Ολάντ ήταν να έχει στη διάθεσή της ένα σύστημα διαρκούς παρακολούθησης από αέρος προκειμένου να έχει τον απόλυτο και ακριβή έλεγχο των κινήσεων τυχόν υπόπτων που θα ήθελαν να προβούν σε κάποια επιθετική ενέργεια.

Το «μάτι» του εναέριου Μεγάλου Αδελφού που επιστρατεύτηκε ήταν ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης εγκατεστημένο όχι σε κάποιο ελικόπτερο ή drone, αλλά σε ένα… αερόστατο!

Σύμφωνα με το TechTimes, η μητροπολιτική αστυνομία του Παρισιού επέλεξε να αποκτήσει ένα ισραηλινής κατασκευής εναέριο σύστημα που βασίζεται σε αερόστατο, το Skystar 180, με σκοπό την επιτήρηση του χώρου γύρω από τον οποίο θα φιλοξενούνταν οι πάνω από 200 αντιπρόσωποι. Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε για βιντεοεπιτήρηση, υπηρεσίες πληροφοριών, επικοινωνιών και αναγνώριση.

Το αερόστατο Skystar 180 μισθώθηκε από την ισραηλινή εταιρεία RT Systems, η οποία κατασκεύασε το σύστημα που εγκαταστάθηκε στο Skystar 180. Αποστολή του Skystar 180 ήταν να ίπταται πάνω από το Παρίσι και να παράσχει δημόσιες υπηρεσίες ασφάλειας και επιτήρησης μεσαίας κατηγορίας στη γαλλική αστυνομία. Μπορεί να πετάξει μέχρι σε υψόμετρο ως και 300 μέτρα από την επιφάνεια της γης και να λειτουργεί διαρκώς για περίπου 72 ώρες.

«Παρέχοντας μια υπερυψωμένη πλατφόρμα, πολύ πάνω από το πεδίο των επιχειρήσεων, το σύστημα προσφέρει μια απαραίτητη, κυρίαρχη εικόνα του σκηνικού κάτω στη γη», έγραψε η RT Systems στην ιστοσελίδα της. Η ισραηλινή εταιρεία κατασκευής του Skystar 180 τόνισε το σπουδαίο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ένα σύστημα αναγνώρισης που έχει κατασκευαστεί για καταστάσεις υψηλού κινδύνου, όπου ο εχθρός μπορεί να επιχειρεί στα κρυφά μέσα σε ένα εχθρικό αστικό περιβάλλον.

Η λειτουργικότητα 360 μοιρών του Skystar 180 το καθιστά ικανό να παρέχει αυτόματη σάρωση και παρακολούθηση υψηλής ποιότητας. Η εναέρια πτήση του μπορεί να διαρκέσει αδιαλείπτως μέχρι και τρεις ημέρες. Το μόνο που απαιτεί είναι ένα μικρό διάλειμμα 20 λεπτών για την εκ νέου διοχέτευση ηλίου μετά από 72 ώρες συνεχούς πτήσης. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το Skystar 180 είναι εύκολο στη λειτουργία του και αποδοτικό στο κόστος χρήσης του.

Το αερόστατο του Skystar 180 ίπταται με διοχέτευση ηλίου, το ύψος του ανέρχεται περίπου στα 6 μέτρα και χαρακτηρίζεται από καλή κινητικότητα. Το Skystar 180 συνδέεται με έναν κινητό σταθμό ελέγχου στο έδαφος από όπου υπάρχει πρόσβαση στα δεδομένα της παρακολούθησης και τα βίντεο. Το σύστημα χρησιμοποιεί επίσης το ισραηλινής κατασκευήςTriple Sensor LRF Stabilized Miniature Payload (TR-STAMP). Το TR-STAMP χρησιμοποιεί το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα τριπλού αισθητήρα του (CCD TV, υπέρυθρη ακτινοβολία και μετρητή αποστάσεων με λέιζερ) για την παροχή τακτικών εικόνων πλήρους κατόπτευσης των υπό έλεγχο χώρων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...