Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
27 Μαρτίου 2017 11:25

Κόντρα εταιρειών security με ιδιωτικούς αστυνομικούς νοσοκομείων

4bfe9873ff58983fca7af755db4ae8e4 XL e9ebc378

Στα …αστυνομικά τμήματα της Αθήνας, κοντά σε κεντρικά νοσοκομεία και κλινικές, καταλήγει η «κόντρα» εταιρειών security και του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη. Δεκάδες ιδιωτικοί αστυνομικοί …συλλαμβάνονται, καθ’ υπόδειξη της ΕΛΑΣ για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, χωρίς άδεια εργασίας και άλλες παρατυπίες στην φύλαξη των νοσοκομείωνΣτα …αστυνομικά τμήματα της Αθήνας, κοντά σε κεντρικά νοσοκομεία και κλινικές, καταλήγει η «κόντρα» εταιρειών security και του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη.

Δεκάδες ιδιωτικοί αστυνομικοί …συλλαμβάνονται, καθ’ υπόδειξη της ΕΛΑΣ για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, χωρίς άδεια εργασίας και άλλες παρατυπίες στην φύλαξη των νοσοκομείων.

Το τελευταίο περιστατικό μαζικής σύλληψης οκτώ ιδιωτικών αστυνομικών φέρεται να έχει καταγραφεί στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Με τα αστυνομικά τμήματα της Αττικής που έχουν σειρά προβλημάτων έλλειψης προσωπικού, προβληματικής αστυνόμευσης, ανάλωσης δυνάμεων σε χαώδεις φρουρήσεις χιλιάδων προσώπων να καλούνται τώρα να ασχοληθούν και με διαμάχες στον χώρο της «ιδιωτικής αστυνομίας» και της φύλαξης των νοσοκομείων!

Ο κ. Πολάκης αποφάσισε τον περασμένο Απρίλιο να «αφαιρέσει» από εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας την φύλαξη νοσηλευτικών ιδρυμάτων και να την αναθέσει σε μεμονωμένους ιδιώτες, δημοσίους υπαλλήλους κλ.π. Κι αυτό για λόγους «συρρίκνωσης του σχετικού κόστους, ενώ σε ορισμένους σχετικούς διαγωνισμούς είχαν σημειωθεί παρατυπίες», όπως είχε αναφερθεί σχετικά. Ομως σ’ αυτή την απόφαση φέρεται να υπάρχει αντίδραση των security.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες συνδικαλιστικές οργανώσεις υπαλλήλων σε εταιρείες security και άλλοι πραγματοποιούν άτυπους ελέγχους σε νοσοκομεία και κλινικές προκειμένου να διαπιστωθεί αν το νέο προσωπικό ασφαλείας τηρεί τις σχετικές προδιαγραφές με βάση το νόμο 3707/2008. Ακολούθως ενημερώνει την ΕΛΑΣ που πραγματοποιεί «εφόδους» σε κεντρικά νοσοκομεία και κλινικές, συλλαμβάνει και οδηγεί στο αυτόφωρο μέλη του προσωπικού ασφαλείας. Κι αυτό με την κατηγορία ότι δεν έχουν ειδική άδεια εργασίας για τα συγκεκριμένα νοσοκομεία, δεν έχουν προβλεπόμενο δελτίο ταυτότητας, δεν έχουν το απαραίτητο εξοπλισμό (κυρίως δεν φέρουν αλεξίσφαιρο γιλέκο) κλ.π.

Στα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας εξελίσσεται, λοιπόν, μία νέα …ιδιόμορφη κατάσταση με τους αστυνομικούς (της ΕΛΑΣ) να συλλαμβάνουν τους ιδιωτικούς αστυνομικούς και με κύριο ενδιαφέρον στα πολύπαθα νοσοκομεία!

Έτσι ακολουθεί ένας ατέρμονος κύκλος προσαγωγών, μεταφορών σε δικαστήριο, δικαστικών διαδικασιών για τις συγκεκριμένες παραβάσεις σε βαθμό πλημμελήματος.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...