Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 | 14:46

«Έμφραγμα» στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λόγω νέου συστήματος ελέγχου διαβατηρίων

Τα νέα μέτρα για τον έλεγχο διαβατηρίων προκάλεσαν «έμφραγμα» στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας, καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος από ό,τι πριν. Τα πρώτα προβλήματα ήταν ουρές επιβατών και καθυστερήσεις στην αναχώρηση πτήσεων. Η εταιρεία «Hermes», ως διαχειριστής των αεροδρομίων, ανακοίνωσε ότι από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο ευρωπαϊκός κανονισμός...
Τα νέα μέτρα για τον έλεγχο διαβατηρίων προκάλεσαν «έμφραγμα» στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας, καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος από ό,τι πριν. Τα πρώτα προβλήματα ήταν ουρές επιβατών και καθυστερήσεις στην αναχώρηση πτήσεων.

Η εταιρεία «Hermes», ως διαχειριστής των αεροδρομίων, ανακοίνωσε ότι από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο ευρωπαϊκός κανονισμός 458/2017, ο οποίος προνοεί νέα διαδικασία διαβατηριακού ελέγχου των Ευρωπαίων πολιτών. Η οδηγία αυτή έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο η Κύπρος, ήταν ανάμεσα στις χώρες που είχαν εξασφαλίσει παράταση στην υποχρέωση εφαρμογής αυτής της οδηγίας, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Όπως και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της Ευρώπης, έτσι και για την Κύπρο, σημειώνεται, «η παράμετρος αυτή είναι καταλυτικής σημασίας για την αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης». Το μέτρο αυτό, τονίζεται, είναι πανευρωπαϊκό και γίνεται για την καλύτερη προστασία των πολιτών. Στο αεροδρόμιο Πάφου δεν υπήρξαν προβλήματα διότι έχουν τοποθετηθεί πιλοτικά ειδικά μηχανήματα αυτόματου ελέγχου, όπου ο επιβάτης μπορεί να τοποθετήσει ο ίδιος το διαβατήριό του και να διενεργήσει τον έλεγχο. Ωστόσο, μέχρι τα συγκεκριμένα συστήματα να τοποθετηθούν και στη Λάρνακα ίσως περάσει διάστημα μερικών μηνών, οπότε πρέπει να εξευρεθεί μια λύση.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, δήλωσε ότι μελετάται η εξεύρεση λύσης με τη «Hermes Airports». Μια πιθανή λύση, είπε, είναι η αύξηση του προσωπικού της Αστυνομίας και προσέθεσε ότι θα επιδιωχθεί μια συνάντηση μεταξύ Αστυνομίας και της εταιρείας ή/και άλλων αρμοδίων φορέων για να μελετηθούν τα επόμενα βήματα.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 80

Τεύχος 80

19-06-2018

Security Report, τεύχος 80

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Στο νέο τεύχος ο κος Μητρόπουλος Δημήτρης, Γενικός Διευθυντής της iSECURITY, μας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η επιλογή τόσο του κατάλληλου συστήματος συναγερμού όσο και της εταιρίας εγκατάστασης, αποτελούν κρίσιμους παράγοντες μιας σωστής απόφασης. Η γνώση 8 κρίσιμων σημείων για το πώς να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν και την κατάλληλη εταιρία, θα σας προστατέψουν από δυσάρεστες εκπλήξεις.   Συνέντευξη με τον κο Τσιφλίδη Σ. Χαράλαμπο. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε θέ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.