Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 | 14:38

Νέα ιστοσελίδα Στέιτ Ντιπάρντμεντ για ασφάλεια Αμερικανών

Την νέα του ιστοσελίδα για την ενημέρωση των Aμερικανικών επισκεπτών που σχεδιάζουν να επισκεφθούν διάφορες χώρες του κόσμου, εγκαινίασε χθες το Στέιτ  Ντιπάρτμεντ.
Την νέα του ιστοσελίδα για την ενημέρωση των Aμερικανικών επισκεπτών που σχεδιάζουν να επισκεφθούν διάφορες χώρες του κόσμου, εγκαινίασε χθες το Στέιτ  Ντιπάρτμεντ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι βελτιώσεις που έχουν γίνει παρέχουν στους Αμερικανούς πολίτες μια πιο έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση γύρω από θέματα ασφάλειας για όλες τις χώρες του κόσμου. Ετσι, για κάθε χώρα υπάρχει αξιολόγηση του επιπέδου ασφάλειας, σε μία από τις τέσσερις βαθμίδες 1-4.Η πρώτη βαθμίδα (χαμηλότερου κινδύνου) αφορά σε φυσιολογικά προληπτικά μέτρα. Στη βαθμίδα αυτή κατατάσσονται (μεταξύ άλλων) η Κύπρος, η Ελλάδα, όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.Στη δεύτερη βαθμίδα ο ταξιδιώτης καλείται να λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν το Ισραήλ, η Αίγυπτος και χώρες της Ευρώπης όπως η Βοσνία και το Κόσοβο.Για χώρες που ανήκουν στην τρίτη βαθμίδα, ο ταξιδιώτης καλείται να σκεφθεί σοβαρά πριν αποφασίσει να ταξιδέψει."Αποφύγετε να ταξιδέψετε εξ αιτίας σοβαρών κινδύνων για την ασφάλειά σας", αναφέρει η οδηγία,Στην κατηγορία αυτή ανήκει η Τουρκία, για την οποία η ιστοσελίδα αναφέρει "αναθεωρήστε τα ταξίδια στην Τουρκία εξαιτίας της τρομοκρατίας και των αυθαίρετων συλλήψεων. Ορισμένες περιοχές έχουν αυξημένο κίνδυνο".Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παράλληλα καλεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν σε περιοχές κατά μήκος της μεθορίου της Τουρκίας με τη Συρία και στις νοτιοανατολικές επαρχίες Χατάι, Κιλίς και Γκα.Τέλος για χώρες που ανήκουν στην 4η βαθμίδα, η προτροπή προς τους Αμερικανούς πολίτες είναι να μην τις επισκέπτονται εξ αιτίας των πολύ υψηλών κινδύνων και επειδή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης η αμερικανική κυβέρνηση έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες να τους παράσχει βοήθεια. Παραδείγματα τέτοιων χωρών στην περιοχή είναι η Συρία, το Ιράκ κλπ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 74

Τεύχος 74

15-12-2017

Security Report, τεύχος 74

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιανουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα η διεθνής έκθεση SICUREZZA 2017. Με συνολικά 465 εκθέτες, τρεις αίθουσες και 25.569 επαγγελματίες επισκέπτες από όλο το κόσμο η 19η διεθνής έκθεση «SICUREZZA», αναμφίβολα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο της ασφάλειας. Το Security Report ταξίδεψε στο Μιλάνο, όπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διεθνής έκθεση SICUREZZA 2017 και έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου της ασφάλειας. Έρευνα: Οι 7 ευρωπαϊκές εταιρείες secu...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved