Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 | 10:36

Hackers κλέβουν 10 εκ. δολάρια από την τράπεζα της Χιλής

Η τράπεζα της Χιλής ανακοίνωσε δημοσίως στις 28 Μαΐου ότι είχε εντοπίσει έναν ιό, ο οποίος έπληξε χιλιάδες σταθμούς εργασίας. Τώρα η τράπεζα αναφέρει πως αυτή επίθεση ήταν κακόβουλο λογισμικό και είχε ως αποτέλεσμα..

Η τράπεζα της Χιλής ανακοίνωσε δημοσίως στις 28 Μαΐου ότι είχε εντοπίσει έναν ιό, ο οποίος έπληξε χιλιάδες σταθμούς εργασίας. Τώρα η τράπεζα αναφέρει πως αυτή επίθεση ήταν κακόβουλο λογισμικό και είχε ως αποτέλεσμα οι εισβολείς να μεταφέρουν περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια μέσω των διεθνών συστημάτων μεταφοράς χρημάτων SWIFT της τράπεζας.

Τα περισσότερα χρήματα εντοπίστηκαν σε τοποθεσίες στο Χονγκ Κονγκ και πιστεύεται ότι μια εγκληματική ομάδα από την Ανατολική Ευρώπη ή την Ασία είναι υπεύθυνη για την επίθεση. Η επίθεση αλλοίωσε τα αρχεία εκκίνησης (MBR) 9.000 υπολογιστών και server και φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε για απόσπαση προσοχής. Ωστόσο, μέσα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, φαίνεται πως στόχος των επιτιθέμενων δεν ήταν οι πελάτες της τράπεζας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο γενικός διευθυντής της Banco de Chile, Eduardo Ebensperger, δήλωσε στο, "Η επίθεση είχε σκοπό να βλάψει την τράπεζα, όχι τους πελάτες".

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 83

Τεύχος 83

18-09-2018

Security Report, τεύχος 83

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού η Τεχνητή Νοημοσύνη στα συστήματα βιντεοεπιτήρησης. Αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στο κλάδο της ασφάλειας για το 2018, ήταν η τεχνητή νοημοσύνη. Ενημερωθείτε για τον λόγο που οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές παγκοσμίως υιοθέτησαν αυτή την τεχνολογία, τις λύσεις που υπήρχαν πριν από αυτή και το μέλλον της στον κλάδο της ασφάλειας και στην βιντεοεπιτήρηση. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της Dahua ενισχύει την ασφάλεια και την επιχειρηματικότ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.