Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018 | 13:44

Eurocontrol: “Κατάληψη” των drones στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο ως το 2040

Για ραγδαία αύξηση των πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στον εναέριο χώρο της Γηραιάς Ηπείρου, το 2040, κάνει λόγο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol).

Για ραγδαία αύξηση των πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στον εναέριο χώρο της Γηραιάς Ηπείρου, το 2040, κάνει λόγο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol).

Ειδικότερα, σε έκθεση του οργανισμού αναφέρεται ότι τα περισσότερα από αυτού του είδους τα αεροσκάφη θα πετούν εκτός των σημερινών εναέριων ορίων, γεγονός που θα ασκήσει σοβαρές πιέσεις για την παραχώρηση επιπλέον χώρου.

Όπως σημειώνεται, το 2017, στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο εκτελούνταν 6 πτήσεις με drones την ημέρα, που αντιστοιχεί μόλις στο 0,02% των συνολικών πτήσεων. Έως το 2040, προβλέπεται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στις 100 πτήσεις ημερησίως.

Παράλληλα, ο Eurocontrol αναμένει ότι ως το 2040 η υποχρεωτική χρήση χειριστή στα drones θα καταστεί προαιρετική, ιδιαίτερα σε εφαρμογές που άπτονται της επιτήρησης των συνόρων μιας χώρας.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το γεγονός αυτό, ο οργανισμός αναφέρει ότι θα σημειωθεί διπλασιασμός των σημερινών συνολικών πτήσεων εντός της Ευρώπης της τάξης των 1.000 επιπλέον πτήσεων.

Σε άλλο σημείο της έκθεσής του ο Euroctrol τονίζει ότι «είναι σαφές ότι στο μέλλον θα υπάρξουν πολλά περισσότερα drones, αλλά σε μεγάλο βαθμό θα πετούν εκτός του υπάρχοντος εναέριου χώρου. Οπότε, θα ασκηθεί πίεση στην αεροπορία να παραχωρήσει επιπλέον χώρο για νέες χρήσεις».

Καταλήγοντας, σημειώνεται ότι η αεροπορική βιομηχανία απέχει έτη φωτός στο να συναινέσει για τέτοιου είδους παραχωρήσεις, οπότε απαιτείται να γίνει περισσότερη δουλειά στον κλάδο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

metaforespress.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 80

Τεύχος 80

19-06-2018

Security Report, τεύχος 80

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Στο νέο τεύχος ο κος Μητρόπουλος Δημήτρης, Γενικός Διευθυντής της iSECURITY, μας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η επιλογή τόσο του κατάλληλου συστήματος συναγερμού όσο και της εταιρίας εγκατάστασης, αποτελούν κρίσιμους παράγοντες μιας σωστής απόφασης. Η γνώση 8 κρίσιμων σημείων για το πώς να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν και την κατάλληλη εταιρία, θα σας προστατέψουν από δυσάρεστες εκπλήξεις.   Συνέντευξη με τον κο Τσιφλίδη Σ. Χαράλαμπο. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε θέ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.