Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 | 12:39

Απαντήσεις από Apple και Google για την ασφάλεια των δεδομένων ζητούν αμερικανοί βουλευτές

Ερωτήσεις σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου στα δεδομένα των χρηστών και των χειρισμό των δεδομένων αυτών απηύθυναν τέσσερις ανώτεροι Ρεπουμπλικανοί μέλη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις Apple και Google μετά τις ανησυχίες που έχει εγείρει το σκάνδαλο της Facebook με την Cambridge Analytica.

Ερωτήσεις σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου στα δεδομένα των χρηστών και των χειρισμό των δεδομένων αυτών απηύθυναν τέσσερις ανώτεροι Ρεπουμπλικανοί μέλη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις Apple και Google μετά τις ανησυχίες που έχει εγείρει το σκάνδαλο της Facebook με την Cambridge Analytica.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου, Γκρεγκ Βάλντεν, μαζί με τρεις άλλους Ρεπουμπλικάνους στην ομάδα, έστειλαν επιστολές στις εταιρείες ώστε να ενημερωθούν σχετικά με την πρόσβαση τρίτων στα δεδομένα των χρηστών τους, όπως οι πληροφορίες τοποθεσίας ή τα δεδομένα ηχογράφησης που κρατούνται μέσω συσκευών iPhone και Android».

H Alphabet δήλωσε την Δευτέρα ότι θα απαντήσει στις ερωτήσεις της επιτροπής αφού όπως εξήγησε η «προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών μας και η διασφάλιση των πληροφοριών τους κρίνεται υψίστης σημασίας για την Google».

Εκπρόσωπος της Apple ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι επιστολές, που δημοσιοποιήθηκαν από την επιτροπή τη Δευτέρα, ανέφεραν ότι οι εταιρείες ενδέχεται να χρησιμοποιούν στοιχεία για τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για την τοποθεσία και «με τρόπο που οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν ή δεν περιμένουν».

Παράλληλα οι επιστολές ανέφεραν ότι τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα ενδέχεται να συλλέγουν ηχητικά δεδομένα ακόμα κι όταν δεν είναι ενεργοποιημένη η καταγραφή των συνομιλιών ή των κλήσεων ή δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι ψηφιακοί βοηθοί των τηλεφώνων (Hey Google, Hello Siri), ακόμα και συζητήσεις που πραγματοποιούν άτομα κοντά σε ένα smartphone.

Μάλιστα οι επιστολές ανέφεραν ότι υπάρχει πιθανότητα τρίτα μέρη, εκτός δηλαδή των κατασκευαστών των τηλεφώνων, να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα αυτά χωρίς οι χρήστης να έχουν συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

Αμφότερες οι επιστολές ρωτούν ευθέως αν τα Android της Google ή τα iPhone της Apple συλλέγουν ηχογραφήσεις χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους και ενημέρωνε τις εταιρείες ότι η επιτροπή «επανεξετάζει τις επιχειρηματικές πρακτικές που ενδέχεται να επηρεάζουν την αμερικανική κοινή γνώμη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής».

Μάλιστα η επιστολή στην Alphabet, σύμφωνα με το Reuters, σημείωνε ότι τον Ιούνιο του 2017 η Google ανακοίνωσε αλλαγές στους όρους χρήσης του Gmail βάσει των οποίων θα περιοριζόταν η σάρωση του περιεχομένου των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών, προς όφελος της «ιδιωτικότητας και της ασφάλειας τους».

Η επιτροπή μάλιστα επικαλέστηκε δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο «η Google επέτρεψε σε τρίτα μέρη να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων και των μηνυμάτων κειμένου με στόχο την εξατομίκευση του περιεχομένου».

Οι επιστολές των ρεπουμπλικανών ζητούν από τις δύο εταιρείες να απαντήσουν στις ερωτήσεις που τους θέτουν μέχρι τις 23 Ιουλίου και να ενημερώσουν τους υπαλλήλους των Επιτροπών για συγκεκριμένα θέματα.

Οι επιστολές ήρθαν σε συνέχεια των ακροάσεων του Κογκρέσου τον Απρίλιο σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου που ακολουθεί η Facebook και μετά την κατάθεση του CEO του κολοσσού των κοινωνικών δικτύων, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 87

Τεύχος 87

23-01-2019

Security Report, τεύχος 87

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Φεβρουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Στο τεύχος Φεβρουαρίου  το κεντρικό θέμα είναι τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε βιομηχανικές και μη εγκαταστάσεις. Στο εν λόγω άρθρο θα ενημερωθείτε για τους τρόπους με τους οποίους ένα σύστημα επιτήρησης μπορεί να βοηθήσει ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών εγκαταστάσεων. Επίσης θα δείτε τον εξοπλισμό που ταιριάζει σε κάθε περίπτωση, καθώς κάθε εγκατάσταση διαφέρει και έχει διαφορετικές απαιτήσεις.  Η σειρά καμερών της Hikvision «DarkFighter», συνδυάζει πληθώρα προηγμένων τεχνο...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.