Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
11 Ιουλίου 2018 12:39

Απαντήσεις από Apple και Google για την ασφάλεια των δεδομένων ζητούν αμερικανοί βουλευτές

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F548eb596b1747c6d09a43b11b46be1e1 XL

Ερωτήσεις σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου στα δεδομένα των χρηστών και των χειρισμό των δεδομένων αυτών απηύθυναν τέσσερις ανώτεροι Ρεπουμπλικανοί μέλη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις Apple και Google μετά τις ανησυχίες που έχει εγείρει το σκάνδαλο της Facebook με την Cambridge Analytica.

Ερωτήσεις σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου στα δεδομένα των χρηστών και των χειρισμό των δεδομένων αυτών απηύθυναν τέσσερις ανώτεροι Ρεπουμπλικανοί μέλη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις Apple και Google μετά τις ανησυχίες που έχει εγείρει το σκάνδαλο της Facebook με την Cambridge Analytica.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου, Γκρεγκ Βάλντεν, μαζί με τρεις άλλους Ρεπουμπλικάνους στην ομάδα, έστειλαν επιστολές στις εταιρείες ώστε να ενημερωθούν σχετικά με την πρόσβαση τρίτων στα δεδομένα των χρηστών τους, όπως οι πληροφορίες τοποθεσίας ή τα δεδομένα ηχογράφησης που κρατούνται μέσω συσκευών iPhone και Android».

H Alphabet δήλωσε την Δευτέρα ότι θα απαντήσει στις ερωτήσεις της επιτροπής αφού όπως εξήγησε η «προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών μας και η διασφάλιση των πληροφοριών τους κρίνεται υψίστης σημασίας για την Google».

Εκπρόσωπος της Apple ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι επιστολές, που δημοσιοποιήθηκαν από την επιτροπή τη Δευτέρα, ανέφεραν ότι οι εταιρείες ενδέχεται να χρησιμοποιούν στοιχεία για τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για την τοποθεσία και «με τρόπο που οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν ή δεν περιμένουν».

Παράλληλα οι επιστολές ανέφεραν ότι τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα ενδέχεται να συλλέγουν ηχητικά δεδομένα ακόμα κι όταν δεν είναι ενεργοποιημένη η καταγραφή των συνομιλιών ή των κλήσεων ή δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι ψηφιακοί βοηθοί των τηλεφώνων (Hey Google, Hello Siri), ακόμα και συζητήσεις που πραγματοποιούν άτομα κοντά σε ένα smartphone.

Μάλιστα οι επιστολές ανέφεραν ότι υπάρχει πιθανότητα τρίτα μέρη, εκτός δηλαδή των κατασκευαστών των τηλεφώνων, να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα αυτά χωρίς οι χρήστης να έχουν συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

Αμφότερες οι επιστολές ρωτούν ευθέως αν τα Android της Google ή τα iPhone της Apple συλλέγουν ηχογραφήσεις χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους και ενημέρωνε τις εταιρείες ότι η επιτροπή «επανεξετάζει τις επιχειρηματικές πρακτικές που ενδέχεται να επηρεάζουν την αμερικανική κοινή γνώμη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής».

Μάλιστα η επιστολή στην Alphabet, σύμφωνα με το Reuters, σημείωνε ότι τον Ιούνιο του 2017 η Google ανακοίνωσε αλλαγές στους όρους χρήσης του Gmail βάσει των οποίων θα περιοριζόταν η σάρωση του περιεχομένου των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών, προς όφελος της «ιδιωτικότητας και της ασφάλειας τους».

Η επιτροπή μάλιστα επικαλέστηκε δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο «η Google επέτρεψε σε τρίτα μέρη να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων και των μηνυμάτων κειμένου με στόχο την εξατομίκευση του περιεχομένου».

Οι επιστολές των ρεπουμπλικανών ζητούν από τις δύο εταιρείες να απαντήσουν στις ερωτήσεις που τους θέτουν μέχρι τις 23 Ιουλίου και να ενημερώσουν τους υπαλλήλους των Επιτροπών για συγκεκριμένα θέματα.

Οι επιστολές ήρθαν σε συνέχεια των ακροάσεων του Κογκρέσου τον Απρίλιο σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου που ακολουθεί η Facebook και μετά την κατάθεση του CEO του κολοσσού των κοινωνικών δικτύων, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...