Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 | 10:45

Οι κυβερνοτζιχαντιστές έχουν ισχυρά κίνητρα, αλλά ισχνές τεχνικές ικανότητες

Οι κυβερνοτζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν «ισχυρά κίνητρα που εμποδίζονται από τις ισχνές τεχνικές τους ικανότητες», εκτιμούν οι εταιρείες πληροφορικής Thales και Vernit.

Οι κυβερνοτζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν «ισχυρά κίνητρα που εμποδίζονται από τις ισχνές τεχνικές τους ικανότητες», εκτιμούν οι εταιρείες πληροφορικής Thales και Vernit.

Στην έκθεσή τους «Πανόραμα κυβερνοαπειλών 2018» οι ειδικοί των δύο αυτών εταιρειών επισημαίνουν ότι «αν και η διαδικτυακή παρουσία του ΙΚ διατηρείται με προσοχή, τόσο η ίδια όσο και οι υποστηρικτές της δεν διαθέτουν επαρκείς ικανότητες για να εξαπολύσουν κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στον δυτικό κόσμο ή σε άλλους από τους εχθρούς τους».  «Οι ερευνητές που παρακολούθησαν τη δραστηριότητα δύο οργανώσεων που στηρίζουν το ΙΚ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κυβερνοπειρατές τους δεν είναι ιδιαίτερα ικανοί και εμφανίζουν περιορισμένες ικανότητες», προσθέτει η έκθεση. «Κυρίως ασχολούνται με τον βανδαλισμό ιστότοπων και λογαριασμών Facebook». 

Οι τζιχαντιστικές οργανώσεις απειλούν εδώ και χρόνια ότι θα εξαπολύσουν κυβερνοεπιθέσεις μεγάλης κλίμακας εναντίον των παραδοσιακών τους εχθρών, όμως οι ειδικοί της Thales και της Vernit εκτιμούν ότι προς το παρόν πρόκειται για «κενές απειλές». 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 85

Τεύχος 85

21-11-2018

Security Report, τεύχος 85

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού τα DIY συστήματα ασφαλείας. Η έννοια του «Do It Yourself  ή κάντο µόνος σου» αναφέρεται στην διαδικασία κατά την οποία  ο αγοραστής - πελάτης αναλαμβάνει το κομμάτι τις κατασκευής, δηλαδή την συναρμολόγηση και στην συνέχεια την εγκατάσταση ενός προϊόντος. Τα DIY προϊόντα προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα στον τελικό χρήστη, ωστόσο, για τις εταιρίες που διανέμουν επαγγελματικά συστήματα ασφαλείας στην αγορά, η τάση αυτή ίσως αποτελεί μία απειλ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.