Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 | 10:45

Οι κυβερνοτζιχαντιστές έχουν ισχυρά κίνητρα, αλλά ισχνές τεχνικές ικανότητες

Οι κυβερνοτζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν «ισχυρά κίνητρα που εμποδίζονται από τις ισχνές τεχνικές τους ικανότητες», εκτιμούν οι εταιρείες πληροφορικής Thales και Vernit.

Οι κυβερνοτζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν «ισχυρά κίνητρα που εμποδίζονται από τις ισχνές τεχνικές τους ικανότητες», εκτιμούν οι εταιρείες πληροφορικής Thales και Vernit.

Στην έκθεσή τους «Πανόραμα κυβερνοαπειλών 2018» οι ειδικοί των δύο αυτών εταιρειών επισημαίνουν ότι «αν και η διαδικτυακή παρουσία του ΙΚ διατηρείται με προσοχή, τόσο η ίδια όσο και οι υποστηρικτές της δεν διαθέτουν επαρκείς ικανότητες για να εξαπολύσουν κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στον δυτικό κόσμο ή σε άλλους από τους εχθρούς τους».  «Οι ερευνητές που παρακολούθησαν τη δραστηριότητα δύο οργανώσεων που στηρίζουν το ΙΚ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κυβερνοπειρατές τους δεν είναι ιδιαίτερα ικανοί και εμφανίζουν περιορισμένες ικανότητες», προσθέτει η έκθεση. «Κυρίως ασχολούνται με τον βανδαλισμό ιστότοπων και λογαριασμών Facebook». 

Οι τζιχαντιστικές οργανώσεις απειλούν εδώ και χρόνια ότι θα εξαπολύσουν κυβερνοεπιθέσεις μεγάλης κλίμακας εναντίον των παραδοσιακών τους εχθρών, όμως οι ειδικοί της Thales και της Vernit εκτιμούν ότι προς το παρόν πρόκειται για «κενές απειλές». 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 83

Τεύχος 83

18-09-2018

Security Report, τεύχος 83

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού η Τεχνητή Νοημοσύνη στα συστήματα βιντεοεπιτήρησης. Αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στο κλάδο της ασφάλειας για το 2018, ήταν η τεχνητή νοημοσύνη. Ενημερωθείτε για τον λόγο που οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές παγκοσμίως υιοθέτησαν αυτή την τεχνολογία, τις λύσεις που υπήρχαν πριν από αυτή και το μέλλον της στον κλάδο της ασφάλειας και στην βιντεοεπιτήρηση. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της Dahua ενισχύει την ασφάλεια και την επιχειρηματικότ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.