Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 | 12:09

Ειδικά σεμινάρια σε υπευθύνους ασφαλείας για τον εντοπισμό υπόπτων για τρομοκρατικές επιθέσεις

Eιδικά σεμινάρια σε 40 υπευθύνους ασφαλείας εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, τραπεζών, ναυτιλιακών επιχειρήσεων και άλλων για τον εντοπισμό υπόπτων για ένοπλες επιθέσεις

Eιδικά σεμινάρια σε 40 υπευθύνους ασφαλείας εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, τραπεζών, ναυτιλιακών επιχειρήσεων και άλλων για τον εντοπισμό υπόπτων για ένοπλες επιθέσεις αλλά και για βομβιστές αυτοκτονίας, πραγματοποίησαν προ μερικών ημερών -σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας- εκπρόσωποι αμερικανοϊσραηλινής εταιρείας.

Σε μια εκπαίδευση που αποτελεί δείγμα των φόβων που εξακολουθούν να υπάρχουν σε υπευθύνους ασφαλείας όλων των ευρωπαϊκών χωρών για επιθέσεις αυτοκτονίας ή άλλες αιφνιδιαστικές εγκληματικές ενέργειες. Όπως και στους ελληνικούς φορείς για επιθέσεις ενόπλων από το εγχώριο «αντάρτικο πόλης» ή ποινικών.

Η εταιρεία αυτή είναι υπεύθυνη αντίστοιχων προγραμμάτων ασφαλείας σε αεροδρόμια των ΗΠΑ αλλά και ευρωπαϊκούς φορείς.

Το πρόγραμμα εντοπισμού αφορά ελέγχους από κάμερες αλλά και προσωπικό ασφαλείας. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας «κύριος στόχος είναι να γίνουν περαιτέρω άμεσες έρευνες για άτομα που κινούνται άσκοπα σε χώρους, βαδίζουν με αφύσικο, αμήχανο τρόπο σαν «ρομπότ», φορούν παράταιρα ή πολύ φαρδιά ρούχα, δεν έχουν συγκεκριμένο προορισμό ενώ φαίνεται να ελέγχουν συχνά αντικείμενα κάτω από τα ρούχα τους που μπορεί να αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό ή το σύστημα πυροδότησής του».

Μάλιστα στους συμμετέχοντες στην εκπαίδευση επιδείχθηκαν πλήρη βίντεο (σσ: τμήματα του οπτικού υλικού που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί) από επιθέσεις, προ διετίας, καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη, από τη βομβιστική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Πετρούπολης τον Απρίλιο του 2017 αλλά και τους πυροβολισμούς ενόπλου –τον Ιανουάριο του 2017- εναντίον Αμερικανού διπλωμάτη στο Μεξικό και άλλα. Στο βίντεο αυτό διακρίνονται οι περίεργες κινήσεις των ενόπλων που δεν ανιχνεύθηκαν εγκαίρως…

Όπως σημείωσε ακόμη ο κ. Άγγελος Αγραφιώτης ιδιοκτήτης ελληνικής εταιρείας ασφαλείας που συμμετείχε στην οργάνωση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος «ως κύριο προληπτικό μέτρο θεωρείται η προσέγγιση των υπόπτων από τους υπευθύνους ασφαλείας και να τους υποβάλουν αμέσως ερωτήσεις για τον λόγο παρουσίας τους στους χώρους αυτούς, τους τυχόν προορισμούς (αν είναι σε αεροδρόμιο, σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς κλπ) και την προέλευσή τους. Ετσι ώστε να διαπιστώσουν αν υποπίπτουν σε αντιφάσεις, αναφέρουν ασαφή στοιχεία ή δεν μιλούν με φυσικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της εκπαίδευσης για να εντοπίζονται άτομα που πιθανόν αποκρύπτουν την αλήθεια και μιλούν διστακτικά, επιδείχθηκε στους έλληνες υπευθύνους ασφαλείας και βίντεο με απαντήσεις της πρώην υπουργού Εξωτερικών κυρίας Χίλαρυ Κλίντον σε θέματα που αφορούσαν την προεκλογική εκστρατεία της.

tovima.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.