Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 | 12:09

Ειδικά σεμινάρια σε υπευθύνους ασφαλείας για τον εντοπισμό υπόπτων για τρομοκρατικές επιθέσεις

Eιδικά σεμινάρια σε 40 υπευθύνους ασφαλείας εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, τραπεζών, ναυτιλιακών επιχειρήσεων και άλλων για τον εντοπισμό υπόπτων για ένοπλες επιθέσεις

Eιδικά σεμινάρια σε 40 υπευθύνους ασφαλείας εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, τραπεζών, ναυτιλιακών επιχειρήσεων και άλλων για τον εντοπισμό υπόπτων για ένοπλες επιθέσεις αλλά και για βομβιστές αυτοκτονίας, πραγματοποίησαν προ μερικών ημερών -σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας- εκπρόσωποι αμερικανοϊσραηλινής εταιρείας.

Σε μια εκπαίδευση που αποτελεί δείγμα των φόβων που εξακολουθούν να υπάρχουν σε υπευθύνους ασφαλείας όλων των ευρωπαϊκών χωρών για επιθέσεις αυτοκτονίας ή άλλες αιφνιδιαστικές εγκληματικές ενέργειες. Όπως και στους ελληνικούς φορείς για επιθέσεις ενόπλων από το εγχώριο «αντάρτικο πόλης» ή ποινικών.

Η εταιρεία αυτή είναι υπεύθυνη αντίστοιχων προγραμμάτων ασφαλείας σε αεροδρόμια των ΗΠΑ αλλά και ευρωπαϊκούς φορείς.

Το πρόγραμμα εντοπισμού αφορά ελέγχους από κάμερες αλλά και προσωπικό ασφαλείας. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας «κύριος στόχος είναι να γίνουν περαιτέρω άμεσες έρευνες για άτομα που κινούνται άσκοπα σε χώρους, βαδίζουν με αφύσικο, αμήχανο τρόπο σαν «ρομπότ», φορούν παράταιρα ή πολύ φαρδιά ρούχα, δεν έχουν συγκεκριμένο προορισμό ενώ φαίνεται να ελέγχουν συχνά αντικείμενα κάτω από τα ρούχα τους που μπορεί να αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό ή το σύστημα πυροδότησής του».

Μάλιστα στους συμμετέχοντες στην εκπαίδευση επιδείχθηκαν πλήρη βίντεο (σσ: τμήματα του οπτικού υλικού που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί) από επιθέσεις, προ διετίας, καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη, από τη βομβιστική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Πετρούπολης τον Απρίλιο του 2017 αλλά και τους πυροβολισμούς ενόπλου –τον Ιανουάριο του 2017- εναντίον Αμερικανού διπλωμάτη στο Μεξικό και άλλα. Στο βίντεο αυτό διακρίνονται οι περίεργες κινήσεις των ενόπλων που δεν ανιχνεύθηκαν εγκαίρως…

Όπως σημείωσε ακόμη ο κ. Άγγελος Αγραφιώτης ιδιοκτήτης ελληνικής εταιρείας ασφαλείας που συμμετείχε στην οργάνωση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος «ως κύριο προληπτικό μέτρο θεωρείται η προσέγγιση των υπόπτων από τους υπευθύνους ασφαλείας και να τους υποβάλουν αμέσως ερωτήσεις για τον λόγο παρουσίας τους στους χώρους αυτούς, τους τυχόν προορισμούς (αν είναι σε αεροδρόμιο, σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς κλπ) και την προέλευσή τους. Ετσι ώστε να διαπιστώσουν αν υποπίπτουν σε αντιφάσεις, αναφέρουν ασαφή στοιχεία ή δεν μιλούν με φυσικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της εκπαίδευσης για να εντοπίζονται άτομα που πιθανόν αποκρύπτουν την αλήθεια και μιλούν διστακτικά, επιδείχθηκε στους έλληνες υπευθύνους ασφαλείας και βίντεο με απαντήσεις της πρώην υπουργού Εξωτερικών κυρίας Χίλαρυ Κλίντον σε θέματα που αφορούσαν την προεκλογική εκστρατεία της.

tovima.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 94

Τεύχος 94

28-08-2019

Security Report, Τεύχος 94

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology. Το Security Report μίλησε με τον κ. Jacek Węglarz Technology Training Manager της Dahua Technology για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το μέλλον του CCTV, το ελληνικό κοινό, την απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας και φυσικά το τζατζίκι! Διαβάστε στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού μας την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Węglarz. Tyco...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.