Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019 | 13:30

7 tips ασφαλείας για online αγορές

Οι αγορές μέσω internet αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικτυακής μας δραστηριότητας, καθώς μας “λύνουν” τα χέρια και μας επιτρέπουν να έχουμε πρόσβαση στην αφθονία των προϊόντων παγκοσμίως, 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Οι αγορές μέσω internet αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικτυακής μας δραστηριότητας, καθώς μας “λύνουν” τα χέρια και μας επιτρέπουν να έχουμε πρόσβαση στην αφθονία των προϊόντων παγκοσμίως, 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Το e-commerce γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές, ενώ με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούμε να αποκτήσουμε αυτό που έχουμε επιλέξει, χωρίς κανένα κόπο, γρήγορα και οικονομικά.

Όμως, πόσο ασφαλές μπορεί να είναι αυτό το  πάτημα του κουμπιού όταν καλούμαστε να δώσουμε ευαίσθητα στοιχεία, σε μια εποχή όπου οι χάκερς παραμονεύουν και ο κίνδυνος της διαδικτυακής απάτης είναι αδιαμφισβήτητος;

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, μπορούμε να πραγματοποιούμε τις online αγορές μας άφοβα και με ασφάλεια.

1. Προσοχή στις ιστοσελίδες. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι το site με το οποίο πρόκειται να κάνετε συναλλαγή, είναι αξιόπιστο. Απαραίτητο είναι να ελέγξετε τη γραμμή διεύθυνσης στον browser πριν συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Για να είστε σίγουροι ότι βρίσκεστε σε ασφαλές site, το URL θα πρέπει να ξεκινάει με https και όχι με http.

2. Έλεγχος συσκευής. Προτού ξεκινήσετε την online αγορά σας, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε αξιόπιστο antivirus και ότι όλα τα μέτρα για την προστασία συστήματος (όπως το firewall, antispyware κλπ) είναι ενημερωμένα.

3. Ασφαλή Passwords. Είναι κάτι που γνωρίζουμε γενικά και, φυσικά, ισχύει ακόμα περισσότερο για τις διαδικτυακές μας συναλλαγές. Χρησιμοποιήστε δυνατούς κωδικούς και φροντίστε να τους αλλάζετε σε κάθε σας συναλλαγή.

4. Να είστε καχύποπτοι με τις ‘υπερπροσφορές’. Όσο δελεαστικές κι αν είναι, θα πρέπει να ελέγξετε κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όταν κάτι σας φανεί υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό, τότε πιθανότατα δεν είναι. Κάντε αναζήτηση στο google για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το site και προσπαθήστε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω e-mail ή τηλεφωνικά για να αποκλείσετε το ενδεχόμενο απάτης.

5. Παρέχετε μόνο τα απαραίτητα στοιχεία. Όταν έρθει η ώρα που θα σας ζητηθεί να δώσετε πληροφορίες, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για το τι ακριβώς καλείστε να συμπληρώσετε. Αν σας ζητηθούν στοιχεία που φαίνεται να μη σχετίζονται με τη συγκεκριμένη συναλλαγή, τότε διακόψτε άμεσα τη διαδικασία μέχρι να αποκλείσετε την πιθανότητα απάτης.

6. Χρήση πιστωτικής και όχι χρεωστικής κάρτας. Όσο περίεργο και αν φαίνεται, η πιστωτική κάρτα στις online συναλλαγές μας, παρέχει μεγαλύτερη διαδικτυακή ασφάλεια από τη χρεωστική κάρτα, η οποία, αν παραβιαστεί εμφανίζει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού.

7. Έλεγχος κινήσεων του τραπεζικού λογαριασμού. Ο συχνός έλεγχος του τραπεζικού λογαριασμού μας είναι απαραίτητος για να μπορούμε να παρακολουθούμε τυχόν ύποπτες κινήσεις, και έγκαιρα να μπορέσουμε να λάβουμε την απαραίτητη δράση.

Αποτρέψτε το Phishing ή τις online απάτες σε κάθε αγορά και σε κάθε τραπεζική συναλλαγή με το Antiphishing & Προστασία από Απάτες της Bitdefender. Ανακαλύψτε εδώ όλα τα βραβευμένα λογισμικά προστασίας.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 93

Τεύχος 93

22-07-2019

Security Report, Τεύχος 93

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Αυγούστου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα, η διεθνής έκθεση του Λονδίνου «IFSEC INTERNATIONAL 2019». Η δημοσιογραφική ομάδα του Security Report έδωσε δυναμικά το παρόν για ακόμη μία χρονιά στον εκθεσιακό χώρο του ExCeL με αφορμή τη μεγαλύτερη έκθεση συστημάτων ασφαλείας. Η διεθνής έκθεση του Λονδίνου άνοιξε τις πύλες της στις 18 Ιουνίου και κάλυψε με απόλυτη επιτυχία όλες τις πτυχές του κλάδου της ασφάλειας, όπως την βιντεοεπιτήρηση, την περιμετρική ασφάλεια, τον συναγε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.