Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 | 11:21

Superhost της Airbnb με κρυμμένες κάμερες

Όλο και ποιο συχνές είναι οι καταγγελίες πως σε σπίτια της Airbnb βρίσκονται κάμερες που καταγράφουν τους επισκέπτες, αλλά το πρόσφατο κρούσμα αφορά χρήστη που ταξινομήθηκε ως Superhost, και προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση.

 

Όπως αναφέρει η South Morning China Post, η Yunfei πλήρωσε 250 δολάρια για να περάσει τρεις νύχτες σε ένα διαμέρισμα στο Qingdao στην επαρχία Shandong της Κίνας. Καθώς το επάγγελμά της σχετίζεται με το διαδίκτυο και την ασφάλεια των πληροφοριών, όταν μπήκε στο σπίτι και ανακάλυψε αισθητήρες κίνησης στην είσοδο και στα δύο υπνοδωμάτια, αμέσως υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Περαιτέρω διερεύνηση στο διαμέρισμα σε σημεία και συσκευές όπως η τηλεόραση και οι ανιχνευτές καπνού, οδήγησαν στο να ανακαλύψει ένα router στο οποίο είχαν γίνει κάποιες τροποποιήσεις. Ξεβιδώνοντας την θήκη, αποκαλύφθηκε μια κρυφή κάμερα τοποθετημένη και στραμμένη προς το κρεβάτι, ενώ μια κάρτα μνήμης ήταν συνδεδεμένη για την καταγραφή. Όταν επιβεβαίωσε τις υποψίες της, η Yunfei κάλεσε την αστυνομία που έφτασε στο σπίτι για να συλλέξει τον εξοπλισμό. Ο Superhost συνελήφθη αργότερα και έγινε γνωστό πως είχε ξεκινήσει να καταγράφει επισκέπτες στο διαμέρισμα από τον Μάρτιο. Η Airbnb επέστρεψε τα χρήματα στη Yunfei όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό, με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας να ζητά συγγνώμη γα την εμπειρία και να δηλώνει πως το διαμέρισμα αφαιρέθηκε από τις λίστες τους. 6.4.2019 Οι κρυμμένες κάμερες σε διαμερίσματα της Airbnb - Μια νέα υπόθεση ρίχνει φως στα περιστατικά Δεν είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε κρυμμένη κάμερα σε μια τοποθεσία Airbnb. Νωρίτερα αυτό το μήνα στην Ιρλανδία, οι επισκέπτες της Airbnb ανακάλυψαν μια κρυφή κάμερα που κατέγραφε ζωντανά την παραμονή τους. Σύμφωνα με στοιχεία, όλο και περισσότεροι είναι πια οι επισκέπτες της Airbnb που ανησυχούν για τη χρήση συσκευών που τους καταγράφουν, αλλά είναι δύσκολο να οριστεί τι ακριβώς μπορεί να κάνει η εταιρεία για να σταματήσει τους οικοδεσπότες. Σύμφωνα με μια έρευνα με τη συμμετοχή 2.000 αμερικανών χρηστών Airbnb που πραγματοποίησε η IPX1031, το 58% των ερωτηθέντων αποκάλυψε την ανησυχία του για τις κρυφές κάμερες ενώ το 11% από αυτούς ισχυρίστηκαν πως είχαν βρει τέτοιες συσκευές σε διαμερίσματα της Airbnb. Οι πολιτικές της Airbnb επιτρέπουν κάμερες σε κοινόχρηστους χώρους αλλά όχι σε υπνοδωμάτια και μπάνια. Η εταιρεία επίσης απαιτεί από τους οικοδεσπότες να αποκαλύπτουν όλες τις συσκευές, κάτι που δεν κάνουν όλοι οι οικοδεσπότες Airbnb. Οι περισσότεροι χρήστες Airbnb δεν αισθάνονται ωστόσο άνετα με το ενδεχόμενο παρακολούθησης ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται. Μόνο το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με κάμερες σε κοινόχρηστους χώρους όπως το καθιστικό ή η κουζίνα.

Πηγή: www.lifo.gr

 

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 103

Τεύχος 103

21-05-2020

Security Report, Τεύχος 103

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Ανίχνευση πυρετού με θερμικές κάμερες και βιομετρικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης. Το έτος 2020 αναμένεται να είναι ιδιαίτερο μετά το ξέσπασμα του νέου ιού COVID-19. Διαβάστε στο νέο αφιέρωμα του περιοδικού μας το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των θερμικών καμερών και των συσκευών ελέγχου πρόσβασης για την ανίχνευση πυρετού. Thermal Body Temperature Monitoring. Την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου ο παρουσιαστής της Dahua Jacek Weglarz παρουσίασε για...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.