Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019 | 11:15

Οι κακόβουλες εφαρμογές αυξάνονται: Πώς να προστατευτείτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Forbes, ο αριθμός των κακόβουλων εφαρμογών στο Google Play Store αυξάνεται δραστικά. Μάλιστα μια έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο αποκάλυψε ότι..

Σύμφωνα με πληροφορίες του Forbes, ο αριθμός των κακόβουλων εφαρμογών στο Google Play Store αυξάνεται δραστικά. Μάλιστα μια έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο αποκάλυψε ότι κατά τον μήνα του Σεπτεμβρίου υπήρχαν πάνω 170 επικίνδυνες εφαρμογές ελεύθερες προς εγκατάσταση, είτε με πληρωμή είτε όχι. Οι εφαρμογές αυτές βρέθηκε ότι έχουν εγκατασταθεί από χρήστες πάνω από 335 εκατομμύρια φορές.

Πώς μπορείτε όμως προστατευτείτε από τέτοιες κακόβουλες εφαρμογές;

  1. Χρησιμοποιείστε ένα αξιόπιστο antivirus.

Ακόμα και αν σας φαίνεται περίεργο να έχετε antivirus στο κινητό σας, θα ήταν καλή ιδέα να εγκαταστήσετε ένα με σκοπό την μέγιστη ασφάλεια.  Εάν έχετε συνδρομή σε μια εταιρία για antivirus στο υπολογιστή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ίδια η συνδρομή να υποστηρίζει και προστασία των φορητών συσκευών σας, κινητών ή tablet.

  1. Μην πιστεύετε ό,τι σας υπόσχεται μια εφαρμογή.

Ας πούμε πως βλέπετε μια εφαρμογή που λέει ότι μπορεί να κάνει την διάρκεια της μπαταρίας σας να κρατάει 5 ώρες παραπάνω. Αυτό ακούγεται αρκετά ελκυστικό από πρώτης άποψης παρόλα αυτά, κατά πάσα πιθανότητα, η εφαρμογή αυτή πρόκειται για παγίδα. Πολλές φορές κακόβουλα προγράμματα υπόσχονται κάτι φανταχτερό με σκοπό να τραβήξουν «κλικ» και να κατεβάσουν περισσότεροι άνθρωποι.

  1. Προσοχή στις διαφημίσεις.

Πολλές φορές εφαρμογές «κρύβουν» τον κακόβουλο χαρακτήρα τους μέσα στις διαφημίσεις που παρουσιάζουν στους χρήστες. Για αυτό το λόγο καλό θα πρέπει να προσέχετε τι «κλικ» κάνετε μέσα σε αυτές και ακολουθώντας πάντα την παραπάνω συμβουλή, να μην εμπιστεύεστε ότι σας λένε.

 

Πηγή: www.csii.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 103

Τεύχος 103

21-05-2020

Security Report, Τεύχος 103

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Ανίχνευση πυρετού με θερμικές κάμερες και βιομετρικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης. Το έτος 2020 αναμένεται να είναι ιδιαίτερο μετά το ξέσπασμα του νέου ιού COVID-19. Διαβάστε στο νέο αφιέρωμα του περιοδικού μας το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των θερμικών καμερών και των συσκευών ελέγχου πρόσβασης για την ανίχνευση πυρετού. Thermal Body Temperature Monitoring. Την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου ο παρουσιαστής της Dahua Jacek Weglarz παρουσίασε για...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.