Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019 | 11:15

Οι κακόβουλες εφαρμογές αυξάνονται: Πώς να προστατευτείτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Forbes, ο αριθμός των κακόβουλων εφαρμογών στο Google Play Store αυξάνεται δραστικά. Μάλιστα μια έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο αποκάλυψε ότι..

Σύμφωνα με πληροφορίες του Forbes, ο αριθμός των κακόβουλων εφαρμογών στο Google Play Store αυξάνεται δραστικά. Μάλιστα μια έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο αποκάλυψε ότι κατά τον μήνα του Σεπτεμβρίου υπήρχαν πάνω 170 επικίνδυνες εφαρμογές ελεύθερες προς εγκατάσταση, είτε με πληρωμή είτε όχι. Οι εφαρμογές αυτές βρέθηκε ότι έχουν εγκατασταθεί από χρήστες πάνω από 335 εκατομμύρια φορές.

Πώς μπορείτε όμως προστατευτείτε από τέτοιες κακόβουλες εφαρμογές;

  1. Χρησιμοποιείστε ένα αξιόπιστο antivirus.

Ακόμα και αν σας φαίνεται περίεργο να έχετε antivirus στο κινητό σας, θα ήταν καλή ιδέα να εγκαταστήσετε ένα με σκοπό την μέγιστη ασφάλεια.  Εάν έχετε συνδρομή σε μια εταιρία για antivirus στο υπολογιστή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ίδια η συνδρομή να υποστηρίζει και προστασία των φορητών συσκευών σας, κινητών ή tablet.

  1. Μην πιστεύετε ό,τι σας υπόσχεται μια εφαρμογή.

Ας πούμε πως βλέπετε μια εφαρμογή που λέει ότι μπορεί να κάνει την διάρκεια της μπαταρίας σας να κρατάει 5 ώρες παραπάνω. Αυτό ακούγεται αρκετά ελκυστικό από πρώτης άποψης παρόλα αυτά, κατά πάσα πιθανότητα, η εφαρμογή αυτή πρόκειται για παγίδα. Πολλές φορές κακόβουλα προγράμματα υπόσχονται κάτι φανταχτερό με σκοπό να τραβήξουν «κλικ» και να κατεβάσουν περισσότεροι άνθρωποι.

  1. Προσοχή στις διαφημίσεις.

Πολλές φορές εφαρμογές «κρύβουν» τον κακόβουλο χαρακτήρα τους μέσα στις διαφημίσεις που παρουσιάζουν στους χρήστες. Για αυτό το λόγο καλό θα πρέπει να προσέχετε τι «κλικ» κάνετε μέσα σε αυτές και ακολουθώντας πάντα την παραπάνω συμβουλή, να μην εμπιστεύεστε ότι σας λένε.

 

Πηγή: www.csii.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 96

Τεύχος 96

23-10-2019

Security Report, Τεύχος 96

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Νοεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Επιλέγοντας την ιδανική εταιρία Security. Όταν έρχεται η ώρα και η ανάγκη για την αγορά ενός συστήματος συναγερμού, θα πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση πολλές άγνωστες/γνωστές μεταβλητές και να εξετάσουμε διάφορους παράγοντες πριν την δέσμευση μας με μία εταιρία που παρέχει συστήματα ασφαλείας. Διαβάστε μερικά από τα βασικότερα κριτήρια επιλογής στο αφιέρωμα του περιοδικού μας. Συνέντευξη με τον Mark Cosgrave Divisional Manager της «OPTEX» Αυτό το μήνα το...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.