Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 | 12:42

Android.Xiny: Το νέο Malware για τα Android

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το νέο malware για τα λογισμικά Android, το οποίο εκμεταλλεύεται κάποιες ευπάθειες του συστήματος και αποκτά πρόσβαση root και καταργεί διάφορες προεγκατεστημένες εφαρμογές.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το νέο malware για τα λογισμικά Android, το οποίο εκμεταλλεύεται κάποιες ευπάθειες του συστήματος και αποκτά πρόσβαση root και καταργεί διάφορες προεγκατεστημένες εφαρμογές.

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να μολύνει τις συσκευές Android που φέρουν παλαιότερες εκδόσεις συστήματος, πράγμα το οποίο τις κάνεις ευάλωτες σε νέες επιθέσεις, καθώς οι ενημερώσεις που βγαίνουν καλύπτουν τις ευπάθειες και τα λάθη που έχουν οι παλαιότερες εκδόσεις.

Είναι σημαντικό να πούμε πως το Android.Xiny έχει 2 εκδόσεις και αυτή που βιώνουμε τώρα, είναι η νέα, ανανεωμένη και ισχυρότερη εκδοχή της.

Το malware Android.Xiny πρωτοεμφανίστηκε το 2015 και η λειτουργία του ήταν να συλλέγει διάφορες πληροφορίες και να τους αποθηκεύει σε έναν απομακρυσμένο server, έτσι ακριβώς όπως κάνει ένα κοινό spyware.

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να:

- Κλέψει τα προσωπικά δεδομένα σας
- Εμφανίζει ασταμάτητες διαφημίσεις
- Κατεβάζει από μόνο του στο παρασκήνιο άλλες κακόβουλες εφαρμογές

Ακόμη και να μην έχει πρόσβαση root, αν κατεβάσει έναν αριθμό κακόβουλων εφαρμογών, τότε όλες μαζί μπορούν να δώσουν στον χάκερ τον απόλυτο έλεγχο της συσκευής σας.

Αυτό που κάνουν ουσιαστικά οι επιτιθέμενοι, είναι να εγκαθιστούν διάφορες εφαρμογές, στις οποίες οι προγραμματιστές των εφαρμογών να πληρώνουν το χάκερ για να τις εγκαταστήσει στις μολυσμένες συσκευές Android.

Τώρα, ο λόγος που διαγράφει διάφορες προεγκατεστημένες εφαρμογές είναι πολύ απλά για να αδειάσει χώρο στον δίσκο της συσκευής σας, με σκοπό να χωρέσουν οι δικές του.

Η καινούργια έκδοση του Android.Xiny έχει 2 νέες λειτουργίες:

Συμπέρασμα
Εάν κάποια συσκευή Android μολυνθεί από τον ιό Android.Xiny, τότε η καλύτερη λύση για να διαγραφεί μέχρι και το τελευταίο υπόλειμμά του ιού, είναι να κάνετε ολική επαναφορά στο κινητό σας διαγράφοντας έτσι όλα τα αρχεία της συσκευής σας.

Δυστυχώς, σε κάποιές περιπτώσεις απαιτούνται ολοκληρωτικές λύσεις και όχι με χειρουργική ακρίβεια.

Φυσικά, μπορείτε να γλυτώσετε όλη αυτήν την δύσκολη κατάσταση, επιλέγοντας το antivirus της Bitdefender για Android συσκευές, το οποίο σας παρέχει απόλυτη κάλυψη σε όλες τις λειτουργίες τις συσκευής σας.

 

Πηγή: bitdefender.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 99

Τεύχος 99

22-01-2020

Security Report, Τεύχος 99

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Φεβρουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Οι κορυφαίες anti-drone τεχνολογίες του σήμερα! Τα drones, αποτελούν τον τελευταίο καιρό ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης. Οι εν λόγω ιπτάμενες συσκευές χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε διάφορους τομείς όπως το στρατό, τη γεωργία, την ενέργεια, την ασφάλεια, ακόμα και για τη μεταφορά πακέτων, ωστόσο μπορούν να αποτελέσουν απειλή αν δεν χρησιμοποιηθούν με τη δέουσα προσοχή… Αυτό έχει οδηγήσει στην εξέλιξη των anti-drone, τα οποία μπορεί να απ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.