Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020 | 11:01

5G: Τα οφέλη του για την βιομηχανία

Συνέντευξη του Andreas Mueller - Head of communication and network technology, Bosch research and advance engineering

 

Συνέντευξη του Andreas Mueller - Head of communication and network technology, Bosch research and advance engineering

Η εφαρμογή των τηλεπικοινωνιών 5ης γενιάς (5G) μέσα στο 2020, τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες, αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα στον τομέα της βιομηχανίας. Για πρώτη φορά στα χρονικά, αναπτύσσεται ένα νέο μοντέλο τηλεπικοινωνιών που δεν θα εστιάζει στην επικοινωνία των ανθρώπων μεταξύ τους αλλά στην επικοινωνία μεταξύ αισθητήρων, συσκευών, μηχανημάτων και ότι άλλο περιλαμβάνει το Internet of Things.

Πόσο καλύτερη και ταχύτερη θα είναι η επικοινωνία με το 5G;

Mε κορυφαίες ταχύτητες δεδομένων 20 gigabit ανά δευτερόλεπτο, το 5G είναι έως και 20 φορές πιο γρήγορο από το 4G. Μπορεί να μεταφέρει δεδομένα σχεδόν στιγμιαία με λανθάνουσα κατάσταση ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου και είναι μέχρι 99,9999% αξιόπιστο - με άλλα λόγια, σχεδόν εξίσου ασφαλές με τη μεταφορά δεδομένων μέσω καλωδίου.

Πόσο σημαντικό είναι το 5G για τη Bosch;

Η Bosch ως μια εταιρεία IoT, προσφέρει διασυνδεδεμένες λύσεις για την αυτοκίνηση, το σπίτι και τη βιομηχανία. Σε όλους αυτούς τους τομείς η χρησιμοποίηση του 5G θα προσδώσει προστιθέμενη αξία: όχι μόνο θα προσφέρει εντελώς νέες τεχνολογικές λύσεις και επιχειρηματικά μοντέλα, αλλά θα προκαλέσει επίσης θεμελιώδεις αλλαγές σε καθιερωμένα μοντέλα αξιακής αλυσίδας. Η Bosch ξεκίνησε την έρευνα της πάνω στο 5G ήδη από το 2014 και έλαβε μέρος σε μία σειρά εθνικών και διεθνών πρωτοβουλιών και οργανισμών.

Ποια είναι τα οφέλη του 5G για την παραγωγή;

Το 5G θα γίνει το κεντρικό νευρικό σύστημα του εργοστασίου του μέλλοντος. Υπολογίζεται πως θα κάνει την παραγωγή πιο ευέλικτη, πιο διασυνδεδεμένη και πιο αποδοτική. Ένας τρόπος για να χρησιμοποιηθεί το 5G στην παραγωγή είναι με φορητά, κινητά πάνελ χειρισμού, τα οποία οι εργαζόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να συνδεθούν στα διάφορα συστήματα και τις μηχανές.

To 5G θα βελτιώσει κατά πολύ τις συνθήκες εργασίας για το προσωπικό που θα μπορεί γρήγορα και εύκολα να έχει πρόσβαση στα μηχανήματα. Μάλιστα σε συνδυασμό με την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας, το 5G θα αποφέρει επιπλέον σημαντικά οφέλη. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι φορώντας γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, συνδεδεμένοι μέσω 5G, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε επιπλέον πληροφορίες στο οπτικό τους πεδίο σε πραγματικό χρόνο, βελτιστοποιώντας τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούν και συντηρούν τα μηχανήματα. Τέλος το 5G θα καθιστά δυνατή τη σύνδεση των συστημάτων μεταφοράς χωρίς οδηγό και την ενσωμάτωσή τους σε διαδικασίες κατασκευής.

 

 

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.